logoImpact EST nr. 839 - 23.09.2020
http://impact-est.ro/wp-content/uploads/banner-1200x165.gif

După o serie de bâlbe şi indecizii din partea guvernului Vioricăi Dăncilă, anul şcolar a început pe data de 9 septembrie, cu un ministru interimar la Educaţie. Din nefericire, şcoala românească a fost, în anii de guvernare PSD-ALDE, mult subfinanţată. Domeniul a ajuns, după recenta rectificarea bugetară, la 2,9% din PIB, faţă de 6% cât prevede legea.
La finele lunii trecute, premierul Dăncilă declara că va anunţa soluţia-minune pentru şcolile care nu au grup sanitar sau apă. Dar, şi de această dată, s-a dovedit a fi o altă minciună marca PSD. Vicepremierul Mihai Fifor, chiar înainte de începerea anului şcolar, spunea că abia urmează să afle câte unităţi şcolare nu au grup sanitar şi câte nu au autorizaţie ISU. Este încă o dovadă că actualul executiv nu a făcut nimic pentru a îmbunătăţi starea deplorabilă în care se află mare parte din şcolile din mediul rural, dar şi din multe din oraşe.
Planurile prezentate de guvernarea PSD sunt nerealiste şi nu fac decât să deturneze atenţia populaţiei de la lucruri grave. Situaţia era destul de clară încă din momentul în care am transmis o interpelare ministrului Educaţiei, atât în privinţa situaţiei şcolilor la nivel naţional, cât şi la nivelul judeţului Iaşi. Iar răspunsul dat de Minister conţinea promisiuni fără acoperire şi aruncarea responsabilităţii pe umerii autorităţilor locale.
Lipsite de apă curentă, cu toalete în curte, fără servicii de pază pentru elevi, şcolile României au ajuns să reprezinte o problemă uriaşă, chiar un pericol pentru sănătatea şi integritatea elevilor. La nivel de infrastructură educaţională este necesar ca lucrurile să se schimbe radical cât mai curând!
PNL crede în viitor, crede în viitorul copiilor noştri şi va sprijini o Românie care să redescopere meritocraţia şi lucrul bine făcut. De aceea, Educaţia reprezintă o prioritate esenţială a viitoarei guvernări liberale.

Prof. univ. dr. Dumitru OPREA, Deputat PNL de Iaşi 20 - septembrie - 2019

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Moştenirea lăsată

Instalaţia de desprăfuire pentru Furnalele 1 şi 2 a funcţionat ...

Firma olandeză Den

Societatea în cauză este una cu capital integral olandez şi ...

Costel şi generalul

Un gălăţean se revoltă şi-l interpelează pe preşedintele CJG, Costel ...