logoImpact EST nr. 893 - 28.11.2021

România va avea alegeri locale peste câteva luni. Ar fi trebuit ca scrutinul să aibă loc chiar în această perioadă, dar pandemia a dat planurile peste cap, făcând imposibilă desfăşurarea alegerilor în condiţii sigure.
Cel mai probabil, dacă pandemia va fi ţinută în frâu, în luna septembrie ne vom alege primarul, preşedintele de consiliu judeţean, dar şi consilierii locali şi cei judeţeni. Sunt alegerile care de regulă stârnesc cele mai multe pasiuni la nivel local, pentru că şi interesul alegătorilor din comunitatea respectivă este unul ridicat.
Îndemn partidele să propună pe liste oameni pricepuţi, care să înţeleagă ce înseamnă o administraţie competentă şi care să rezolve prompt problemele cetăţenilor.
În următorii ani, România are o şansă uriaşă să se dezvolte, iar pentru asta avem nevoie de investiţii naţionale şi locale consistente. Comisia Europeană va aloca ţării noastre 33 de miliarde de euro în cadrul pachetului de 750 de miliarde de euro destinat ţărilor europene pentru depăşirea crizei sanitare. Vom avea disponibile alte 40 de miliarde de euro alocate României în cadrul exerciţiului financiar 2021-2027. Sunt sume uriaşe pe care le vom avea la dispoziţie, într-un gest fără precedent care demonstrează unitatea şi solidaritatea la nivel european.
Pentru a cheltui aceşti bani avem nevoie de proiecte importante în fiecare comunitate care să asigure prosperitatea cetăţenilor. Orice investiţie realizată într-o localitate aduce plus-valoare, creează locuri de muncă şi varsă apoi mai mulţi bani la bugetul local.
Însă nu putem rezolva toate acestea fără un guvern şi o administraţie locală care să tragă în aceeaşi direcţie. Modernizarea României se face de la firul ierbii, pornind de la comunitate şi trăgând în sus întreaga ţară.
Avem nevoie de o administraţie publică care să-i ajute pe cetăţeni şi care să le înlesnească accesul la educaţie, la servicii de sănătate şi la locuri de muncă bine plătite.

George Şişcu, deputat PNL de Tulcea 4 - iunie - 2020

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Creșă nouă în cl

Primăria municipiului Galați informează că, în urma licitației publice, a ...

Informare - lumini f

Primăria municipiului Galați informează că în apropierea Sărbătorii Sfântului Apostol ...

Lucrări de semnaliz

Primăria municipiului Galați informează că, începând cu data de 26.11.2021, ...

Doi judecători ai C

Justiţiabilul Ion Banu este de zeci de ani într-o bătălie ...

Ex-deputatul gălă

Implicat într-un dosar de corupţie, alături de prim-procurorul gălăţean Roşca ...