logoImpact EST nr. 891 - 28.10.2021

Surse din lumea justiţiei ne atenţionează că Traian Băsescu poate să-l decapiteze de la şefia guvernului pe Victor Ponta, făcând uz de prevederile Constituţiei şi de plângerile penale pe teme de corupţie şi abuz în serviciu, intenţie pe care preşedintele Băsescu a şi făcut-o publică într-o emisiune televizată şi difuzată luni, 17.02.2014.

Conform art. 109 din Constituţie demiterea pare a fi simplu de realizat, dar să nu omitem faptul că Ponta şi-a întărit poziţia de putere şi la nivel politic şi la nivel de alianţă, dar şi la nivel de şef suprem al guvernului. Iată şi articolul cu pricina: „Preşedintele României are dreptul să ceară urmărirea penală a membrilor Guvernului …. Dacă s-a cerut urmărirea penală, Preşedintele României poate cere suspendarea acestora din funcţie.”.

Dar, rămâne de văzut care e miza lui Băsescu pentru a iniţia acest nou război contra unuia dintre cei mai puternici şi mai blindaţi politic oameni din România. Cu siguranţă e nevoie şi de voinţa politică a Alianţei USL pentru ca Ponta să fie debarcat şi înlocuit, de pildă, fie şi cu statut de interimar de un … Mircea Geoană.

Dacă lui Băsescu îi reuşeşte această lovitură strategică, pentru Ponta înseamnă capăt de drum în viitorul politic apropiat.

Îsă se poate prevala de faptul că este şi parlamentar, caz în care este nevoie de votul Parlamentului pentru ca împotriva lui să se declanşeze urmărirea penală. Or, am văzut cu toţii, chiar şi la începutul acestei săptămâni, că pesediştii nu au votat „pentru” nici măcar în cazul unui coleg obscur, darămite să voteze „pentru” în cazul unuia cu puterea lui Victor Ponta.

(G.C.) 21 - februarie - 2014

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Zece la sută din Ar

Cu indemnizaţiile lor speciale, halesc bugetul Armatei cu polonicul. De ...

CONSILIUL LOCAL GALA

                În conformitate cu prevederile art. 133, alin. (1), art. ...

Nou centru medical d

Primăria municipiului Galați informează că va amenaja un nou centru ...

Viorica Sandu: PSD e

Deputatul PSD Viorica Sandu susține că Partidul Social Democrat are ...

Cadrele didactice au

Fundația Vodafone România și Fundația Didactica lansează platforma www.scoalaprofesorilor.ro, o ...