logoImpact EST nr. 899 - 21.01.2022

Domnule Iohannis, daţi românilor vieţile şi libertăţile înapoi, lăsaţi-i să muncească, în timp ce copiii lor merg la şcoală şi recuperează materia pierdută!
Iohannis şi ai lui vorbesc despre învăţământul online şi posibilitatea ca şcolile să nu fie redeschise nici măcar în toamnă, în condiţiile în care în ţări civilizate din Europa, mult mai lovite de această pandemie, se deschid şcolile, iar state cu experienţă uriaşă în învăţământul virtual nu recomandă această formă de învăţământ. A se vedea modelul sud-coreean şi recomandările specialiştilor din această ţară.

În România educată şi normală a lui Klaus Iohannis, educaţia se face cu tableta, dar cu toaleta în curte. O treime dintre copiii din România trăiesc în locuinţe cu toaleta în curte. Peste 1000 de şcoli şi un sfert din grădiniţele din România se află fix în aceeaşi situaţie. Un copil din patru este la vârsta de 15 ani analfabet funcţional, adică citeşte, dar nu înţelege. Doar un tânăr din patru termină o formă de învăţământ superior până la vârsta de 34 de ani, situând România pe ultimele locuri în Europa.

Pentru orice om rezonabil şi responsabil, închiderea şcolilor pe o perioadă atât de lungă de timp, blocarea părinţilor în case şi diminuarea drastică a veniturilor familiale vor avea un impact direct negativ asupra copiilor din România. Abandonul şcolar, deja la cote alarmante, doar Spania şi Malta ne depăşesc, va creşte şi mai mult. Diminuarea veniturilor părinţilor şi pierderea contactului copiilor cu şcoala vor duce la formarea unei generaţii pierdute. Bolile şi dezechilibrele psihice asociate acestei izolări forţate sunt încă şi mai periculoase. Tot mai mulţi psihologi atrag atenţia că cei mici au nevoie de interacţiune socială şi de educaţie directă, în mediu corespunzător pe care doar şcoala îl poate asigura şi recomandă deschiderea unităţilor de învăţământ cu prioritate.

În acest context al realităţii din ţara noastră, dotarea tuturor copiilor cu tablete, calculatoare şi instrumente IT de ultimă generaţie este o aventură extrem de scumpă şi total ineficientă pentru educaţia din România. Pe de o parte, nu a avut succes nicăieri în lume, pe de altă parte este o iluzie care va costa foarte scump bugetul ţării, dar va avea consecinţe dintre cele mai dramatice asupra copiilor noştri.

Singura soluţie pe care acest guvern o are, dacă rămânem în zona responsabilităţii şi grijii pentru români, este repornirea economiei, redarea libertăţilor de a circula şi de a munci tuturor românilor, astfel încât aceştia să poată produce şi să-şi reechilibreze veniturile şi redeschiderea instituţiilor de învăţământ, cu reducerea vacanţei de vară şi recuperarea săptămânilor în care acestea au fost închise. A se nota că nu există nicăieri în lume dovezi, studii sau situaţii care să demonstreze că virusul CoVid-19 afectează în mod special copiii sau că aceştia ar fi purtători. Dimpotrivă, toate studiile arată că aceştia sunt cei mai puţin vulnerabili.

Dacă nu vreţi ca românii să vă concedieze pe dumneavoastră împreună cu acei consilieri înainte de vreme, atunci daţi românilor vieţile şi libertăţile înapoi, lăsaţi-i să muncească, în timp ce copiii lor merg la şcoală şi recuperează materia din ultima perioadă!

Cătălin Ivan Coordonator politic ADN – Alternativa pentru Demnitate Naţională 14 - mai - 2020

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Dan Dobrea şi-a cun

Frumoasa şi distinsa co-fondatoare a restaurantului THE LIVINGROOM din Galaţi, ...

A venit vremea ţapi

O spun cu părere de rău, dar a venit vremea ...

Un interviu CUTREMUR

Ioan Sabău Pop, Prof. Universitatea „Petru Maior” din Târgu Mureş, ...

Scrisoare deschisă

Confederaţiile patronale şi confederaţiile sindicale representative semnatare îşi exprimă îngrijorarea ...

Eficienţă şi efic

Municipiul Galați, în parteneriat cu Direcția Generală Anticorupție/Unitatea de implementare ...