logoImpact EST nr. 844 - 29.10.2020

Tineretul României, curat, frumos, deştept şi parte din el şi cu lefuri decente scăpate din lacomele externalizări de profituri ale multinaţionalelor, a început să conteze în lumea democraţiei consolidate de când a învăţat şi săritura în înălţime, nu doar în lungime, cum sărisem noi, părinţii lor, în decembrie 1989 şi mult timp după aceea. Prima coagulare, în sensul tezei de mai sus, s-a petrecut după nenorocitul de genocid de la Clubul „Colectiv”. Dar, şi atunci, ca şi acum, când de peste o săptămână ieşitul tineretului în stradă, a devenit un fel de „Daciadă”, o competiţie naţională de masă între marile şi micile oraşe, unde numărul manifestanţilor începe de la UNUL şi ajunge la peste 300.000 de oameni, nimic nu se închide.
MĂ!, dar înafară de solidaritate, care a devenit o lecţie la fel de naţională şi de imprevizibilă originalitate, ca şi în pancardele cu sloganuri deştepte, unele de-a dreptul geniale demne de să aducă autorii lor în cluburile selecte ale uniunilor de creaţie, se întâmplă, pentru viitorul imediat şi cel pe termen lung, fix nimic, MĂ. Ca şi după revoltele post „Colectiv”, MĂ! Căderea Guvernului Ponta nu putea însemna schimbarea clasei politice, MĂ! Căci la nici o lună după fiorii reci pe care i-a simţit atunci clasa politică, parlamentarii şi-au votat privilegii, adică celebrele pensii speciale, MĂ! Atât pentru ei, cât şi pentru primari şi preşedinţi de consilii judeţene, MĂ!
Şi atunci aţi ieşit în Bucureşti cam la 30.000 de tineri şi scandaţi schimbarea clasei politice, MĂ! Păi ea, prin sine însăşi, nu se va schimba niciodată, MĂ! Ponta e tânăr, are doar 40 şi ceva de ani, dar este mai parşiv şi mai lichea decât Iliescu şi Năstase la un loc, MĂ! Ce, Dragnea sau alţi bulangii ca Zgonea, (C) Iordache, ori Grindeanu sunt bătrâni, MĂ?! Nu, ei vin dintr- o clasă politică SERELIZATĂ, MĂ! Ei sunt doar EI pentru EI, iar noi, o populime, un trup imens, fără cap, MĂ, noi suntem doar RESTUL, MĂ!, care nu ieşim la vot, MĂ!
Şi atunci, după „Colectiv”, îmi venea, ca şi acum de altfel, să vin să vă zgâlţâi, să vă trezesc, să vă pălmuiesc din cauza risipei de talent, energie şi civism original, MĂ!, biet Trup fără de Cap. Păi şi atunci cereaţi „schimbarea clasei politice” şi demisia Guvernului, MĂ! Dar nu aţi fost capabili să vă împărţiţi, cei 30.000, în 15.000 şi alte 15.000 pentru a merge aşa la sediile pesede şi penele, unde ăştia să-şi aducă câte 50 de secretare pentru a produce adeziuni la intrarea voastră în cele două partide, MĂ! Doar aşa aţi fi putut schimba clasa politică, MĂ! Din interior, MĂ! Căci i-aţi fi dominat şi intelectual, nu doar numeric, şi nu a-ţi mai fi rămas doar TRUP, MĂ! Şi le-aţi fi cerut urgent convocarea de congrese naţionale de alegeri, MĂ! În felul acesta, energia consumată, risipită cu originalitate ar fi devenit demnă de cauze creative, MĂ!
Acum, a-ţi ajuns la recordul de 600.000 de oameni în stradă, dar riscaţi să rămâneţi cu „schimbarea” fix ca după „Colectiv”, MĂ!
Aveţi timp ca la sfârşitul acestei săptămâni să mergeţi la toate sediile judeţene şi municipale ale pesede, penele şi alde, împărţindu-vă voi, alde 600.000 în trei, încât să fiţi câte 200.000 de inşi care le puteţi schimba politrucilor ăstora şi grupa sanguină, nu doar schimbarea izmenelor pătate de culoarea fricii naţionale pe care le-aţi transmis-o prin superba şi originala revoltă colectivă. Iar după aceea convocaţi voi, MĂ, congrese de alegeri municipale, judeţene şi naţionale în toate cele trei partide serelizate, MĂ! Apoi hotărâţi constituţional, din fruntea acestor partide readuse la politică, ALEGERI ANTICIPATE, MĂ! Doar aşa vine schimbarea, nu prin cine nu sare, MĂ! Ei v-au mai dovedit-o, inclusiv tehnocraţii, că nu sunt dispuşi la schimbare, căci este clar că prosperitatea pentru elita politică nu poate fi asigurată decât prin de-alde noi, populimea, MĂ!
Altfel rămâne aşa, cum vă tot repet, MĂ!, de zeci de ani: COPIII ŞEFILOR VOŞTRI VOR DEVENI ŞEFII COPIILOR VOŞTRI, MĂ! Pe care deja îi obişnuiţi, observ, cu sferto-protestul vostru, aducându-i în Stradă, în Agora, MĂ! Dacă acestui uriaş corp nu-i puneţi urgent şi un CAP, înseamnă, MĂ!, că nu înţelegeţi nici măcar superba simplitate atinsă prin sloganul vostru: CINE NU SARE, NU VREA SCHIMBARE! Ci la Guvernare, MĂ, dacă, repet, nu îi puneţi pe-alde PSD-„O”, PNL-„O” şi ALD-„O”, cu „O” de la OMERTA, să tipărească săptămâna asta măcar câte 200.000 de adeziuni fiecare, MĂ!
Sau voi nu vreţi SCHIMBARE, MĂ?!, dacă nu le schimbaţi politrucilor grupa sanguină. Care acum e un fel de VACS, voi rămânând doar un fel de VOX!, MĂ!

Gelu CIORICI-ŞIPOTE 10 - februarie - 2017

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Două inculpate au f

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul ...

Persoană trimisă

Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi a ...

Farmaciile şi fieru

În două ediţii la rând am publicat TOP 2019, alcătuit ...