logoImpact EST nr. 869 - 06.05.2021

Deputatul PNL Dumitru Oprea a solicitat Ministrului Sănătăţii informaţii privind măsurile avute în vedere pentru asigurarea unui număr suficient de asistenţi medicali şi pentru menţinerea lor în sistemul naţional de sănătate.
„Din 1974, pe 12 mai, este sărbătorită Ziua Internaţională a Asistenţilor Medicali. De asemenea, anul 2020 marchează şi Anul Internaţional al Asistentei şi Moaşei. Conform Eurostat, în 2019, în Uniunea Europeană figurau 4,45 milioane de asistenţi şi moaşe, ponderea lor fiind de 2,2% din totalul forţei de muncă. Procentele cele mai ridicate sunt înregistrate în Germania (3,4%,), Finlanda (3,0%) şi Belgia (2,9%). Pe de altă parte, 11 din 27 de state membre au doar 1,5% sau mai puţin, în această categorie fiind plasată România”, a declarat parlamentarul PNL.
În acest context, deputatul Dumitru Oprea a cerut Ministrului Sănătăţii clarificări privind evoluţia numărului de asistenţi medicali din România din ultimii 4 ani şi câţi dintre aceştia au părăsit sistemul medical din ţară pentru un job mai bine plătit în străinătate. De asemenea, este important de ştiut care ar fi numărul minim necesar de asistenţi medicali pentru funcţionarea optimă a serviciilor medicale.

Dumitru Oprea, deputat PNL 4 - iunie - 2020

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Fundaţia „Andreia

Se ştie de când limba română că prost nu-i ...

Se vor mări pensiil

Nu de puţine ori am auzit despre erorile de calcul ...

La puşcărie şi di

Este greu în sistemul penitenciar românesc doar pentru deţinuţii slabi ...