logoImpact EST nr. 871 - 15.05.2021

Se întreabă românul, retoric, de-i plesnesc tâmplele:

– Cum naiba, frate, pe mine dacă mă prinde cu doi ştiuleţi furaţi, mă bagă la zbârnă de-mi sar capacele, iar aceşti tâlhari profesionişti, care, cum se văd în fruntea bucatelor, fură „la greu”, azi îi arestează, şi, imediat îi vezi liberi, la o bericică cu prietenii, sau, nu de puţine ori, hlizind pe sticlă.

Altfel, bine şi la vară cald. Stau în viloaicele proprietate personală, se plimbă cu jipanele, cât despre banii furaţi, nici o problemă. Faptul că iese rapid de la „beciul domnesc”, în folclor se traduce prin „vărsat guşa”.

Ar mai fi ceva cu numele de CAUŢIUNE. Dar frauda rămâne!

Iar chestia asta presupune sume imense.

Exemple pe scurt:

  • Elena Udrea 5,2 milioane roni;
  • Cristian Popescu Piedone – 1,5 milioane roni;
  • Şi etc.

Te întrebi ca prostul. De unde, frate, atâţia bani. Sume ameţitoare pentru un pensionar cu 1000 roni lunar.

Şi, pentru că am ajuns aici, să amintim de şantajele absolut jenante, făcute prin intermediul televiziunilor. Exemplu: „Daţi un euro pentru un copil, daţi doi euro pentru un bătrân bolnav” etc. Şantaj e puţin spus. Tupeu jegos e mai aproape de adevăr.

Pentru că omul de rând este conştiincios, sufletist, milos, gata oricând să sară în ajutorul celor oropsiţi, din toată sărăcia lui.

Dar hoţii? Degeaba D.N.A.-ul îşi face cât de cât treaba, dacă ANAF-ul o freacă. Pentru că dacă ar recupera banii furaţi de bandiţii cu viloaice de neam prost, maşini ultraluxoase, şi conturi babane, nu ar mai trebui să umble cu milogeala pe la sentimentul amărâtului. Pensii suplimentare, pensii speciale, drepturi cât cuprinde, pentru acei cu ceafa groasă?

Dar cu prăpădiţii cărora nu le ajung banii pentru mâncare şi medicamente, cât şi pentru celelalte nevoi stricte, ce să mai zic? Strada? Zecile de mii de nemulţumiţi, la plimbare în marile oraşe? Să dea Domnu!

Ioan Dan Pintilie 17 - ianuarie - 2016

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

În dosarul penal di

Gălăţenii au sfidat din nou instanţa Săptămâna trecută a avut loc ...

Şeful Casei de Pens

Încercăm să plafonăm cuantumul mare şi să creştem pensiile mici, ...

Funcţionar de prim

Funcţionarul public al unei primării, condamnat în trei dosare penale. ...