logoImpact EST nr. 890 - 25.10.2021

ALDE pesediştii din Parlamentul European au fost înghesuiţi, săptămâna trecută, de colegii lor eurodeputaţi. S-a aruncat cu euroacuzaţii şi cu euroameninţări. S-a enunţat explicit posibilitatea activării Articolului 7, care constă în suspendarea dreptului de vot al reprezentanţilor ţârii vizate în Consiliul UE.
Jeroen Lenaers (PPE): „Nu putem aplica dubla masură, Art. 7 într-o ţară şi într-alta nu, pentru probleme similare” (făcând trimitere la Ungaria).
Cel mai agresiv a ripostat deputatul gălăţean Dan Nica, care le-a aruncat în faţă adversarilor „dublul standard”. Interesant a fost că paleta acestei discriminări sintetizată de Dan Nica nu s-a rezumat doar la domeniile Justiţiei, statului de drept, etc. El le-a îndesat pe gât şi nişte realităţi supărătoare (dublul standard al calităţii produselor alimentare şi medicamentelor, inferioare calitativ în România, comparativ cu cele din alte ţări ale UE) – la care criticii din PE n-au răspuns în niciun fel.
” …Din păcate, astăzi avem o altă dezbatere electorală în care nu se spune nimic despre România. Trebuie să spunem adevărul şi să combatem lucrurile mincinoase. În 2009, Kovesi a semnat un protocol secret cu serviciile de informaţii. De doi ani de zile a început să apară dezvăluiri şi românii au putut să afle cu oroare, spaimă că au existat aceste protocoale care au condus la abuzuri abominabile. Românii urăsc dublul standard în justiţie si în viata lor de zi cu zi. Produse alimentare care le dăuneaza sănătăţii. Produse farmaceutice. Românii nu sunt primiţi în Spaţiul Schengen. 80% dintre românii din toate sondajele de opinie spun că sunt inadmisibile abuzurile care s-au făcut în justiţie. Românii sunt sensibili pentru că au trăit aceste abuzuri în perioada comunistă. Românii vor să fie trataţi ca parteneri egali. Românii nu vor şi nu acceptă această discriminare care nu este bazată pe nimic concret. România merită mai mult” le-a dat peste nas Dan Nica.
Dar circul politic din PE rămâne, cu desăvârşite, steril. Punerea în practică a consecinţelor Art. 7 este puţin probabilă, dat fiind că este nevoie de un vot unanim al tuturor celorlalte state membre ale UE, iar cel puţin Ungaria şi Polonia sunt, înaintea României, vizate de o astfel de procedură. Ele se vor opune unui asemenea vot în PE, ilustrând pe de altă parte şi tensiunile din UE între tabăra naţionalistă şi cea federalistă.
Şi grija revoltată a lui Dan Nica pentru nivelul de trai al românilor e, deasemenea, o butaforie. Privatizări eşuate, fabrici odinioară profitabile, distruse şi vândute cu bucata la fier vechi, mii de şomeri, aşa arată tabloul sumbru al economiei Moldovei. Deşi Vasluiul a devenit, oficial, polul sărăciei în Europa, nici Galaţiul nu e departe. Pentru Dan Nica, e minunat de confortabil să se sufoce de grija votanţilor săi, lipiţi pământului. În 2018, venitul lunar al lui Dan Nica, ca europarlamentar, s-a ridicat la 11.630 de euro.

(D.M.) 19 - aprilie - 2019

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Flux de vaccinare la

În urmă cu puțin timp s-a decis suplimentarea cu încă ...

Declaraţie Diplomat

București, 22 octombrie 2021   Violența împotriva femeilor și fetelor există în ...

Informare - centru d

Primăria municipiului Galați informează că, începând de luni, 25 octombrie ...

Amintiri din Naviga

În frumoşii ani luminoşi din epoca de aur, conducerea superioară ...