logoImpact EST nr. 893 - 09.12.2021

De foarte multe ori am fost interpelat de anumiţi concetăţeni pentru a mă întreba ce înseamnă politica, dacă ne ajută la ceva, dacă acest lucru este neapărat necesar, de unde începe şi unde se termină această activitate socială? Mulţi au afirmat la modul dezamăgitor că nu se pricep la aşa ceva, de parcă Răzvan Burleanu s-ar pricepe la fotbal…
Răspunsul, bineînţeles, este extrem de simplu, mai ales pentru acei oameni care au răbdare şi aşteaptă explicaţia dată în acest sens.
Deci, începând cu ierarhizările stricte din regnul animal, continuînd cu şefii şi subalternii acestora din triburile amazoniene, sărind apoi peste ţările cu dictaturi, ajungem la zonele cu democraţie, mai nouă sau mai veche.
De la caz la caz, peste tot politica dirijează activităţile sociale, economice, culturale etc.

Mai fals de atât nu se poate

În ţara noastră, politica de după 1989 fiind la un nivel incipient, frământările, şi mai ales interesele bine reliefate au dezbinat societatea care şi aşa nu era suficient de maturizată din punct de vedere politic.
Românul, sătul de sărăcia fostă şi chiar actuală, de anumite decizii nedrepte şi mai ales contradictorii luate de către cei aleşi aflaţi în fruntea clasei politice, cât şi de indolenţa şi comoditatea (?!) Magistraţilor justiţiari şi a tuturor celor care au o poziţie influentă în ierarhia socială, confundă toate astea cu sintagma (politica), şi, una-două, ameninţă cu neparticiparea la vot.
Stupid people. Mai fals de atât nu se poate.
Pentru că în următorii patru ani, după scrutin, vor înjura cumplit pe cei din vârf, uitând de comoditatea de care s-au făcut vinovaţi atunci când ar fi putut alege pe acei pe care i-ar fi dorit.
Între grupările politice partinice existente în România, pe scena politică şi-a făcut loc un partid şi nou şi vechi în acelaşi timp, cu titulatura ALDE, grupare politică ce adună la un loc democraţia şi liberalismul.
Ca reprezentant al clasei de mijloc, al întreprinzătorilor, al practicanţilor profesiilor liberale, dar şi a celor care lucrează în serviciul public, ALDE susţine, apără şi promovează drepturile şi libertăţile individului, fiind afiliat la Grupul Alianţei Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa, dar şi la doctrina liberală unde de fapt îşi are originea.
La nivelul României, preşedintele partidului, Călin Popescu Tăriceanu, a încercat din răsputeri să aducă la acelaşi numitor societatea românească, puternic divizată de tot felul de interese.
Faptul că a făcut alianţă cu social-democraţii arată, fără tăgadă, acest lucru.
Şi-apoi, chiar lăsând modestia la o parte, pe cine aţi vedea în fruntea ţării la următorul scrutin electoral prezidenţial?
Bărboşii, cheloşii, îmbătrâniţii în rele, profesorii-primari? Ei au arătat ce pot, dar mai ales ce nu pot.
Din punctul meu de vedere, pe scaunul prezidenţial este nevoie de un om cu o prezenţă fizică agreabilă, cu un discurs cursiv şi hotărât, cu o stare de spirit excelentă, cu o capacitate intelectuală de primă mărime, dar, cel mai important lucru, toate aceste calităţi să fie puse în slujba naţiei pe care o conduce.

Val Măreanu 27 - iulie - 2018

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Primarul şi cei 15

Aceşti izmenari stau toată ziua cu stufu-n gură şi calcă ...

HARTA COLINDELOR ROM

HARTA COLINDELOR ROMANESTI  

Andrea Chiş candide

Judecătoarea Andrea Chiş, plecată în CSM de la Curtea de ...

Gabriela Baltag, can

• „Mi-aş dori să redau CSM transparenţa de odată. Trebuie ...

Informare contribuab

INFO-Solicitarea certificatelor de rezidenta din SPV de catre PF