logoImpact EST nr. 755 - 16.12.2018

Chiar neparlamentar fiind, liderul ALDE, Cristian Dima, reuşeşte să-şi impună proiectele legislative din poziţia de membru al Biroului Naţional Executiv. După o oră şi jumătate de discuţii cu agumentele pe masă privind ieşirea zonei şi a Galaţiului din zona pauperă în care s-a fost afundat prin nepăsarea parlamentarilor şi a liderilor celorlalte partide politice, Dima spune că a obţinut promovarea politică a iniţiativei sale de modernizare a drumului E 85, Galaţi-Drajna, cu ieşire în Autostrada Soarelui. Bătălia sa a fost pentru transformarea acestuia în drum expres, dar atât a putut în coaliţie pentru Galaţi şi pentru Brăila. De asemenea, Dima a punctat că Legea Prevenţiei şi Legea Lobby-ului sunt pe ordinea de zi a Parlamentului, el fiind unul dintre iniţiatori, în perioada cât a fost ministru secretar de stat. Tot pentru mediul de afaceri din care provin şi în care activează, a obţinut în coaliţie un impozit pe cifra de afaceri pentru microîntreprinderi între 1 şi 3% şi majorarea pragului de la 500.000 lei la un milion de lei.
Referitor la notificările fiscale, el a anunţat că angajatorii vor mai avea de la 1 ianuarie doar trei plăţi de făcut: CAS, CASS şi 2% protecţie socială pentru angajaţi.
În ce priveşte legile justiţiei, Dima a făcut o DESTĂINUIRE: „Nu suntem atâta de înverşunaţi în susţinerea acestui pachet legislativ. Vom observa că după trecerea prin Parlament, multe neclarităţi sau ambiguităţi vor fi eliminate. Şi am deplină încredere în ministrul Tudorel Toader, căci nu cred că pentru un pachet de legi ar fi dispus să-şi compromită cariera de magistrat şi pe cea academică”.

(GECO) 17 - noiembrie - 2017

One Response so far.

  1. Istrate Vasile spune:

    Bravos tinere, halal de mama care te-a făcut.

Lasa un raspuns


Scandalul corvetelor

Acum trei săptămâni, Ministerul Apărării a deschis, în sfârşit, plicurile ...

Conducerea Spitalulu

După modelul consacrat de către comisarul şef Marius Dobrea, şeful ...

Speranţă cu clauz

Deşi, chiar în mandatul lui Ionuţ Pucheanu, multe străzi s-au ...