logoImpact EST nr. 853 - 18.01.2021

Valurile de bale care s-au revărsat asupra micului dictator V.P.Dobre, şi în spaţiul public şi în interiorul partidului lui, l-au determinat pe acesta să facă un pas în spate, adică să-şi retragă candidatura de la un nou mandat de preşedinte al Organizaţiei Judeţene a PNL Galaţi, pe care o şefeşte ca pe propriul SRL de doage, de peste 17 ani. Aşadar, la Conferinţa Judeţeană de sâmbătă, 29 aprilie 2017, simţind că nu a reuşit să-şi impună armata de delegaţi obedienţi la conferinţă, dar primind şi un avertisment din partea Biroului Permanent Naţional (BPN), care fusese sesizat printr-un memoriu despre încălcările statutului pe care le pregăteşte, el şi-a anunţat FUGA.
Desigur, o FUGĂ de ochii populimii peneliste prezentă în sala Teatrului Muzical „Nae Leonard”, umplută până la refuz de tinerimea mobilizată masiv de candidaţii George Stângă şi George Scarlat. Căci Stângă nu-i decât mâna dreaptă a lui Dobre, un obedient care l-a imitat în tot şi-n toate: de la iniţiativa de a fi bugetar din naşterea cărţii de muncă, în a acumula averi şi a-şi construi o căsoaie – tip azil, la fel de mare ca a mentorului său şi prin care, ca şi acesta, umblă prin ea cu busola, de-l râd şi curcile de la Vânători.
Revenim la conferinţă. Am avut răbdarea de a-i asculta discursul lui George Scarlat şi am remarcat că a fost unul cu nerv, ascuţit şi aplicat, fără clişee şi rumeguş, dovadă că omul nu a fost virusat de politicianismele de tip Dobre. În schimb, am avut tresăriri de la ropotul de aplauze şi de zgomote cu care delegaţii proprii, infiltraţi în conferinţă, l-au întâmpinat pe Stângă. Îl priveam pe acest tânăr înalt şi deja mai greu decât Dobre, cu capul mai îngust decât gâtul şi fălcile, dar cu chip şi expresie de imberb neîmplinit, neînţărcat.
Discursul lui ca candidat (sic!) m-a făcut să ies din sală din cauză că nu-l puteam recepta, urmări, încât parcă mestecam săpun. Am constatat cu groază că acest tânăr este deja mai bătrân decât Dobre!

Stângă va aduna cotizaţiile şi atât!

În neistorica zi de 29 aprilie 2017, Stângă a mai urcat o treaptă în peneleul lor: nu va mai face cafele lui Dobre&Co.
Suprema îndeletnicire i-a rămas în întregime lui Costică Tacea, cel care nu răspunde în faţa legii pentru dezastrul financiar de la Parcul de Soft, cât a fost director politic. Camera de Conturi Galaţi, cu a ei şefă obedientă, tace când e vorba de TACEA, aşa cum tac şi Primăria şi Consiliul Judeţului care au băgat zeci de miliarde de lei vechi pentru acoperirea găurilor financiare comise de prostul management al lui Costică TACEA.
Revenim iarăşi la conferinţă.
Ca să se arate vioi şi vesel ca o vrăbiuţă în praf, Victoraş a anunţat că se bucură că nu mai este şef al Peneleului lui, pentru că a scăpat să-şi mai bată capul şi gura cu strânsul cotizaţiilor de la membri şi simpatizanţi. Deci, această supremă misiune va trece exclusiv în sarcina lui G. Stângă, Dobre urmând să conducă partidul din biroul lui întunecos şi dintr-o viitoare funcţie de eventual vicepreşedinte la nivel naţional, de unde-l va şefi la pătrat pe neînţărcatul politic pe care l-a lăsat moştenire la şefia penele, întru deplina glorie a pesede!
Suntem siguri că Dan Nica şi Viorel Ştefan s-au bifurcat de bucurie şi au pus rapid jos un carton de votcă pură, când au aflat cât de perfect i-au ieşit jocurile prietenului lor ideologic, Victor-Paul Dobre. Căci fără el, fără fentele lui de chiloţi cât husa de troleu, pesede nu ar fi putut ajunge să atingă scoruri la ultimele alegeri de aproape 60%.
Iar celor care au avut curajul să susţină trimiterea unui memoriu (pe care îl redăm integral, căci a fost remis şi presei) către BPN al PNL le spunem că gestul lor nu a fost zadarnic ci COMPLET ZADARNIC! DOBRE A PLECAT SĂ CONDUCĂ PNL DIN FUND, nu să îşi ia mâna de pe sforile cu care îl mânuieşte pe păpuşoiul de Stângă. Dacă ar fi câştigat George SCARLAT preşedinţia judeţenei penele, chiar că Dobre ar fi fost trimis la cules floare de salcâm din pădurea de la Hanu Conachi!
Şi acum, să argumentăm şi cu memoriul!

Memoriu către BPN al PNL

„Vi se adresează o parte importantă a membrilor Organizaţiei Municipale şi Judeţene a PNL Galaţi, pentru a vă aduce la cunoştinţă în regim de EXTREMĂ URGENŢĂ o serie de nereguli grave petrecute din 2012, după fuziunea cu PDL, săvârşite de către preşedintele OJ-PNL Galaţi, dl. Victor-Paul Dobre.
Pentru a preîntâmpina înfăptuirea furtului îndelung pregătit la alegerile pentru conducerea organizaţiei judeţene a PNL, care vor avea loc sâmbătă, 29 aprilie 2017, vă trimitem acest MEMORIU-ALARMĂ, rugându-vă să trimiteţi, totuşi, un reprezentant al BPN-PNL, întrucât la alegerile conducerii municipale din 22 aprilie, nu s-a întâmplat.
Avem date şi dovezi că delegaţii pentru Conferinţa Judeţeană de alegeri au fost desemnaţi fără respectarea criteriilor înscrise în statut, fără respectarea normei de reprezentare şi fără să se ţină cont de realizările obţinute pe OSV-uri la alegerile locale şi parlamentare din 2016.
Cu toţii avem temerea că aşa cum s-a întâmplat la alegerile municipale, se pregăteşte şi pentru cele judeţene. Vă mai dăm exemple: –
– Mai mult de o treime dintre OSV-urile municipale nu au avut reprezentanţi. (Dovada: discursul domnului Mircea Toader la alegerile din 22 aprilie.)
– Nu a fost delegat la aceste alegeri din partea BPN.
– Este de notorietate faptul că din anul 2000, adică de 17 ani, el conduce discreţionar PNL Galaţi, pe care l-a transformat într-un SRL cu el acţionar unic.
De asemenea, foarte mulţi colegi cu notorietate profesională şi morală au fost presaţi şi obligaţi să se retragă din zona activă a partidului, fiind înlocuiţi de către inşi obedienţi, slugarnici şi linguşitori, cărora dl. Dobre le-a mulţumit prin acordarea de sinecuri şi locuri eligibile în consiliile locale, judeţene şi în Parlament.
Derapajele domnului V.P. Dobre au devenit şi mai acute după fuzionarea cu PDL. Meritele membrilor PNL, proveniţi din PDL, au fost îngropate şi nu au contat rezultatele obţinute la alegeri.
În cei 17 ani de conducere discreţionară, singura lui grijă, în afară de lăcomie şi înavuţire, a fost o atentă selectare a tinerilor fără coloană vertebrală şi valoare socio-profesională şi politică, pentru că acum să culeagă roadele numindu-i în funcţii pentru a-i manipula în interesul său politic.
La alegerile pentru preşedenţia filialei judeţene candidează iarăşi dl. Dobre Victor Paul.
De asemenea, candidează la funcţia de preşedinte al Organizaţiei Judeţene şi dl. George Stângă care în urmă cu şapte zile a fost ales preşedinte la organizaţia municipală PNL, candidat unic. Acest fapt este de o imoralitate crasă, mai grav este faptul că fiind tânăr consideră că prin jocuri de culise şi aranjamente va reuşi să preia Organizaţia Judeţeană cu toate că nu are nici un fel de suport în rândul membrilor PNL. Organizaţia locală a fost condusă de dl. senator Ichim Paul şi apoi de dl. Ciumacencu, a căror structuri au fost abandonate înlocuind delegaţii pentru CCL pe un singur criteriu: al localităţii şi supunerii totale faţă de dl. Stângă.
Pe aceste considerente şi-a desemnat şi cei aproape 90 delegaţi ai CCJ reprezentând un suport de susţinere pe care ceilalţi candidaţi nu-i pot avea în vedere, municipiul Galaţi având o pondere de aproape 40% din numărul de delegaţi.
Credem că lipsa unor alegeri transparente, pe criterii obiective de participare (rezultatele electorale la nivelul OSV-urilor) va duce la alegerea unei echipe care va îngropa şi mai mult organizaţia PNL la nivelul judeţului Galaţi. De menţionat că la data fuziunii şi până în prezent, organizaţia condusă de dl. Dobre a obţinut rezultate mult inferioare rezultatului comun PDL+PNL.
Credem că neparticiparea la CCJ PNL Galaţi a unui delegat din partea conducerii partidului va duce la necunoaşterea adevărului din cadrul organizaţiei, cât şi a modului în care s-au ales birourile la nivel local şi judeţean.”

Gelu CIORICI 5 - mai - 2017

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Ce troc! Dai mită 1

Da, dar eu şi sămtămânalul pamfletistic Impact-est nu avem voie ...

Fără portbagaj şi

Poliţiştilor locali, mai ales celor de la rutieră, care câştigă ...

Ciorici a picat la p

În sfârşit a venit vremea ca tizul meu întru nume ...