logoImpact EST nr. 893 - 04.12.2021

Deputatul PNL Dumitru Oprea arată, într-o declaraţie de presă, că România trece printr-o perioadă tumultuoasă, când, pentru prima dată după 1989, s-a întors la un sistem de putere care se învârte în jurul unui singur om şi al intereselor sale, Liviu Dragnea. „Din primul moment al preluării puterii de către PSD-ALDE, singurul obiectiv a fost restauraţia totală! Astăzi vedem că sunt foarte aproape de a-şi îndeplini visul, chiar cu preţul distrugerii unei ţări întregi“.
Iată ce a declarat deputatul Oprea:
„Nici un efort nu a fost precupeţit de liderii coaliţiei PSD-ALDE în asaltul total asupra instituţiilor independente din România, iar «performanţa» şi determinarea acestora produc rezultate dezastruoase pentru democraţia românească. Din primul moment al preluării puterii, singurul obiectiv a fost restauraţia totală!
O vreme, actuala putere a părut confuză şi, uneori, ne-a deturnat atenţia de la tabloul de ansamblu. A manipulat populaţia cu un Program de guvernare fantasmagoric, a schimbat doi prim-miniştri şi a operat, pe ici, pe colo, măriri de salarii şi pensii speciale, dar într-un mod cu totul nesustenabil. Însă nu a făcut nimic pentru utilizarea fondurilor europene, pentru vreun metru de autostradă sau drum naţional, nimic pentru rezolvarea crizei forţei de muncă, nimic pentru oprirea emigraţiei româneşti masive.
Este pentru prima dată, după 1989, când ţara noastră s-a întors la un sistem de putere care se învârte în jurul unui singur om şi al intereselor sale: Liviu Dragnea. Iar cum exercitarea puterii nu se poate face din spatele gratiilor de către un condamnat penal, cea mai perversă şi amplă operaţiune împotriva României a fost condusă în sfera Justiţiei. Răpirea independenţei procurorilor, timorarea judecătorilor şi trimiterea funcţiei prezidenţiale în zona irelevanţei sunt tot ceea ce şi-au dorit liderii PSD şi ALDE. Astăzi vedem, că sunt foarte aproape de a-şi îndeplini visul, chiar cu preţul distrugerii unei ţări întregi.
Dacă măcar un dram din toată «priceperea» şi determinarea arătată de PSD-ALDE în distrugerea arhitecturii statului democratic ar fi fost folosit pentru guvernarea ţării, probabil am fi fost în alt punct al istoriei. Acoperirea hoţiei şi asigurarea că fărădelegile viitoare vor scăpa nepedepsite le-au acaparat minţile şi au lăsat actul guvernării pe mâna unor diletanţi. Dacă miniştrii sunt slabi şi nepricepuţi, nici aparatul de specialitate nu va performa pe fondul vidului de autoritate. Iată de ce, zbaterea unora din guvern ne arată situaţia aproape fără ieşire în care a fost aruncată România!”.

(R.I.) 21 - iunie - 2018

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Primarul şi cei 15

Aceşti izmenari stau toată ziua cu stufu-n gură şi calcă ...

HARTA COLINDELOR ROM

HARTA COLINDELOR ROMANESTI  

Andrea Chiş candide

Judecătoarea Andrea Chiş, plecată în CSM de la Curtea de ...

Gabriela Baltag, can

• „Mi-aş dori să redau CSM transparenţa de odată. Trebuie ...

Informare contribuab

INFO-Solicitarea certificatelor de rezidenta din SPV de catre PF