logoImpact EST nr. 866 - 15.04.2021

Fraţilor, gata! Am avut, iată, fericitul prilej ca în viaţa asta a noastră să apucăm sfârşitul politic gălăţean al lui Durbacă şi Dobre, acum rămânând în aşteptare cel al lui Nica, pe care Saghian l-a gestionat prost, atât de dorit de toată populimea Republicuţei noastre.
Durbacă “a murit” pe mâna sa, căci nasul său îmbătrânit nu a mai simţit mirosul sau “dincotro bate vântul” şi s-a pişat contra acestuia, ducând, în final, la o adevărată sinucidere politică. Iată, la Galaţi, omul nu mai reprezintă nimic, nu mai are nici o funcţie, ba va fi dat afară şi din partid. Aşa că, ori va rămâne atârnat în Parlament ca Independent ori va cădea în genunchi să-l primească cineva într-un partid,  ori îşi dă demisia şi se duce la benzinăria de la Hanu Conachi, în pădurea de salcâmi. Frâiele la ALDE Galaţi au fost preluate prin încredinţare de la “Centru” de către  Cristian Dima, care şi-a depus demisia din secretar de stat din cauza unei hotărâri judecătoreşti de aiurea. Cică, fără a avea vreun folos patrimonial de altă natură, doar pentru că era la conducerea Fundaţiei “Andreiana Juventus” şi totodată consilier local, a devenit INCOMPATIBIL. De fapt, o fundaţie creată pentru a nu se desfiinţa teatrele gălăţene, o formă prin care sunt angajaţi şi plătiţi în continuare o groază de artişti, fără de care teatrele nici nu ar exista. O tâmpenie! Marca guvernului BOC, când au zis ei că sunt prea mulţi artişti, trebuie tăiate cheltuielile, lăsând în organigrame câte 10-15 artişti, aşa de râsul curcilor, ce nu ar fi putut pune în scenă nici un spectacol.
Dima s-a rugat de toţi sfinţii la Guvern ca să fie lăsat să plece urgent în aşa fel încât peste exact trei ani când expiră interdicţiile instanţei să mai aibă dreptul legal de a candida la viitoarele alegeri. O tâmpenie ca multe altele, made în România. Cert este că acum  Dima, preşedinte ALDE judeţean, cu doi vicepreşedinţi, din cinci, de la Durbacă: Găvan şi Gasparotti, cu o groază din membrii lui Durbacă, trecuţi în barca lui Dima (stau la coadă) e stăpân pe situaţie în mod deplin. Nenorocirea ce va să vină este pentru toţi consilierii ALDE care erau din gaşca lui Durbacă, câţiva abuziv prin “pohta ce-a pohtit” a lui Durbacă, directori şi directoraşi, şefi şi şefuleţi ALDE, împănaţi pe la ADP, Zătun, Prefectură, Cimitire, Instituţii, Consilii de Administraţie etc. Acum le tremură chiloţii la toţi că Dima şi ai lui le pot retrage sprijinul politic şi pot sigur să dispară din peisaj. Şi uite aşa s-a ales praful şi pulberea în sfârşit de domnia de douăzeci şi cinci de ani a marelui Durby şi a găştii sale de amploiaţi, sinecurişti, pupincurişti, limbişti, “liber schimbişti”, cărora le adresăm un sincer HUOOO!
Odata cu plecarea lui Durbacă, am scăpat pe plan local şi de un alt fiu “iubit” al Republicuţei, în persoana lui Victoraş Dobre, care a şobolănit  pe siloz peste douăzeci de ani, nefăcând nimic pentru Republicuţa noastră, dar NIMIC! Să aibă curajul el sau cineva din gaşca lui, să spună ce urme, ce căcăreze lasă el pentru noi, pentru istoria acestor meleaguri. Omul cică nu vrea să ne părăsească de tot (ducă-se în pustiu!), anunţând că va candida la NAŢIONALE pentru o funcţie babană. Ori e nebun, ori nu are nepoţi, ori cei care fac cărţile la Centru nu au minte, noi spunem că-i ajunge. Stop, bre!, că devii mârţoagă. Du-te la culcare! Şi aşa tot ce ai lăsat în urmă este de tot “râsul şi plânsul”, nişte “lideri” crescuţi la sânul tău, după chipul şi asemănarea mentorului care la viitoarele alegeri vor scoate câteva procente ruşinoase. O garnitură mai slabă ca acum, cu indivizi fără nume şi forţă, fără a fi personalităţi marcante, fără a fi în conştiinţa alegătorilor, a populimii Republicuţei, nu au mai avut liberalii niciodată în frunte, aici la malul Dunării. De fapt este sugestivă şi de mare impact vizual şi emotiv, fotografia de grup a aleşilor liberali realizată după alegeri în care pe fundalul acesteia, fiind în teatru, se vede un afiş în clar pe care scrie mare “Coregrafie”, “Muzica Uşoară” şi Triptic. “VAGABONZII”!

Analistul lui Peşte 5 - mai - 2017

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Pelicanii de la AJVP

Un grup de membri ai Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi ...

SIDEX-Liberty Galaţ

Din nou presa internaţională alocă prima pagină combinatului Liberty Galaţi. ...

Terenul ELNAV nu put

Aflăm că terenul de circa 11,4 hectare (nu nouă hectare) ...