logoImpact EST nr. 891 - 28.10.2021

Înainte de a trece la subiectul propriu-zis, voi face un mic periplu prin zoologie, ca să văd care specie i se potriveşte mai bine preşedintelui USR.

Astfel, mă gândesc la mielul blând care suge la două oi sau, uneori la mai multe, dacă nu chiar la toată turma un lapte gras, dulce şi cu aromă de contracte cu statul.

Partidul stat, adică PSD, mâţa blândă care atunci când este călcată pe coadă, zgârie rău, altminteri, şoarecii pot face ce vor ei, fără ca asta s-o intereseze, sau un câine de rasă, cu o coadă mare, plină cu covrigi, specie pe cale de dispariţie, dar care deocamdată încă îşi mai face serviciul pe la anumite instituţii specializate.

Şi acum să aterizăm cu picioarele pe pământ şi să vedem dacă şi care sunt problemele domnului Dan Barna în ceea ce priveşte aspiraţiile sale prezidenţiale. Deci:

Nu are ce transmite şi nici ce noutăţi să propună pentru că dincolo de generalităţi şi ale învechite de tipul să fie mai bine ca să nu fie rău, vax, coroborat cu lipsa de carismă, mai mult chiar, nu ştie ce vrea de la funcţia prezidenţială, şi cu ce noutăţi ar veni în întâmpinarea românilor. De asemenea, nu se cunoaşte de ce se consideră mai bun decât Klaus Iohannis, ce a făcut mai bine sau mai rău, şi ce ar vrea să facă domnia sa. Nu pot să iau în consideraţie tâmpenia cu dacă eram eu preşedinte nu ar fi avut loc tragedia de la Caracal. Fugi repede tovarăşe domn Borna.

Nici mâţele nu cred aşa ceva. Oricum, starea de semi-non combat nu-l avantajează sub nici o formă în faţa lui Iohannis. S-ar fi aşteptat de la Barna schiţa unei noi viziuni privind construcţia funcţiei prezidenţiale distrusă la greu de către pesediştii cu probleme cu justiţia. Şi ca să nu păşim prea departe, trebuie să reamintim că şi Dan Ilie Barna a avut contracte du statul român, şi în special cu PSD-ul, prin membrii marcanţi ai acestuia. Să fie aceasta una din mărgelele atârnate la gâtul domnului preşedinte (încă) al USR? Din câte se zvoneşte, reprezentanţii PLUS (cu S de la Secu), au nişte mâneci largi în care încap o mulţime de chestii…

Prin urmare, problemele pentru Cotroceni vin taman din interiorul coaliţiei şi vor continua pe acelaşi model politicianist de tip PSD cu tatonări, ameninţări tacite, şantajări, promisiuni, afaceri paralele de la românaşi etc. De aceea, cei care sunt în PLUS doresc înlocuirea cât mai rapid a preopinentului cu Dacian Cioloş franţuzul. Bineînţeles că Dan Ilie nici nu vrea să audă.

Conform unor surse politice, Klaus Verner l-ar prefera pe Cioloş în turul doi la prezidenţiale. Discutând cu cineva din zona USR-PLUS, mi-a sugerat, închizând un ochi, că serviciile ar fi implicate.

Şi totuşi poporul a deschis doi ochi. Deocamdată.

DIP - DIP 30 - august - 2019

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Zece la sută din Ar

Cu indemnizaţiile lor speciale, halesc bugetul Armatei cu polonicul. De ...

CONSILIUL LOCAL GALA

                În conformitate cu prevederile art. 133, alin. (1), art. ...

Nou centru medical d

Primăria municipiului Galați informează că va amenaja un nou centru ...

Viorica Sandu: PSD e

Deputatul PSD Viorica Sandu susține că Partidul Social Democrat are ...

Cadrele didactice au

Fundația Vodafone România și Fundația Didactica lansează platforma www.scoalaprofesorilor.ro, o ...