logoImpact EST nr. 870 - 09.05.2021

Deputatul PNL Dumitru Oprea afirmă, în cadrul unei declaraţii de presă, că situaţia provocată de celebrul formular 600 are au rădăcinile în atitudinea dispreţuitoare a actualilor guvernanţi faţă de profesiile independente. „Dacă CEx-ul PSD a decis că Mihai Tudose nu mai este o soluţie pentru partid, să aşteptăm tot decizia CEx-ului privind declaraţia 600 sau ANAF-ul ar putea să primească o conducere mai competentă?“, se întreabă retoric parlamentarul ieşean.
Redăm integral declaraţia de presă:
„Problemele provocate de celebrul formular 600 îşi au rădăcinile în atitudinea dispreţuitoare a actualilor guvernanţi faţă de profesiile independente. Inclusiv fostul premier Tudose ridiculiza o mare actriţă a României, acuzând-o că obţine venituri doar din prestaţii la zilele de naştere. Atât înţelege PSD din lumea artistică!
Profesiile cele mai afectate de kafkianul formular 600 sunt ale persoanelor care îşi obţin veniturile, în cea mai mare parte, din valorificarea drepturilor de autor. Iar pentru mulţi dintre ei, chiar şi până la apariţia formularului 600, calcularea impozitelor datorate statului era o misiune imposibilă, care s-a bazat mai tot timpul pe «inspiraţia» funcţionarilor de la fisc. Impunerile, popririle pe conturi sau regularizările le-au venit în plicurile negre ale ANAF, asemenea unor sentinţe în faţa cărora nu au crezut niciodată că au vreo cale de atac.
Mai mult, guvernarea PSD, indiferent la al câtelea premier ar ajunge în următoarele luni, trebuie să înţeleagă că, în România, salariul nu mai poate fi unica sursă de venit, ca în comunism! Artiştii independenţi, scriitorii, jurnaliştii freelanceri au nevoie de un cadru fiscal predictibil, uşor de înţeles şi aplicat pentru a-şi desfăşura activitatea, în acord cu realităţile profesiilor lor!
Acum, statul român joacă rolul unui satrap incapabil să înţeleagă faptul că un creator nu îşi poate lua şi diplomă în contabilitate pentru a-şi putea apăra drepturile şi a se feri de abuzuri.
La ce să spere aceşti oameni, când fostul premier Tudose a afirmat, referindu-se la depunerea declaraţiei 600, că altă soluţie nu există la ANAF pentru a se realiza impozitarea persoanelor cu venituri din activităţi independente. Motiv pentru care ne întrebăm şi noi: dacă CEx-ul PSD a decis că Mihai Tudose nu mai este o soluţie pentru partid, să aşteptăm tot decizia CEx-ului privind declaraţia 600 sau ANAF-ul ar putea să primească o conducere mai competentă?“

Prof. univ. dr. Dumitru OPREA
Deputat PNL

(R.I.) 9 - februarie - 2018

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Accident de muncă m

Sâmbătă, 8 mai 2021, a avut loc un accident de ...

Moldo-gălăţeanca

Investitoarea misterioasă Se poate spune că această investitoare este una deosebită ...

Legumele de la sport

Da, chiar aşa, nebunii noştri de la Primăria Galaţi au ...