logoImpact EST nr. 893 - 02.12.2021

PACT pentru Galaţi a redactat şi propus spre dezbatere şi adoptare un Proiect de Hotărâre de Consiliu Local privind extinderea modalităţilor de colectare a taxelor şi impozitelor locale. Astfel, propunem modalităţi alternative de plată a dărilor locale, fără a mai sta la coada de la ghişeu şi fără a utiliza site-ul dedicat. Iniţiativa, propusă de colegul nostru Ionel BOBOC, prevede implementarea sistemelor de plată Pay Point şi Self Pay pentru a face un pas intermediar în procesul de digitalizare.
Iniţiativa noastră legislativă a fost însă respinsă, nu în plenul Consiliului Local, unde ne-am fi aşteptat să ajungă să fie discutată şi votată, ci chiar de Direcţia de Impozite, Taxe şi alte Venituri Locale din cadrul Primăriei Municipiului Galaţi, în urma unui raport de specialitate, în care se prezintă lipsa de oportunitate a acesteia. La PACT pentru Galaţi considerăm că a sta la coadă pentru a-ţi plăti taxele este un gest umilitor şi denotă lipsă de respect pentru cetăţean, dar se pare că Primăria Galaţi are o altă viziune asupra lucrului cu cetăţenii. Nu ne oprim aici, pentru că legea este de partea noastră, iar proiectele trebuie să intre pe ordinea de zi a Consiliului Local, oprirea lor în sertare ale diverşilor funcţionari reprezentând un abuz.
Pentru că urmărim cu asiduitate ţelul nostru de a readuce cheful de a locui în acest oraş, ne dorim ca următoarele propuneri de proiecte pe care le vom depune să fie luate mai în serios de administraţia locală şi să ajungă pe ordinea de zi a Consiliului Local, spre a putea fi discutate.

Ultima şedinţă de Consiliu Local – ce amendamente propuse de PACT pentru Galaţi privind parcările rezidenţiale au fost respinse în plen şi ce se întâmplă cu proiectele de hotărâre propuse de noi?

Nu mai puţin 54 de proiecte de hotărâri s-au aflat pe ordinea de zi a ultimei şedinţe de Consiliu Local (CL), din 24 iunie 2021.
Interpelările consilierilor PACT pentru Galaţi, Doru CĂSTĂIAN şi Sorin FRĂSINĂ, legate de respectarea procedurilor, a codului administrativ şi de transparentizare proiectelor de hotărâre supuse votului în Consiliu Local, au fost prea uşor trecute cu vederea în plenul CL.
Legat de controversatul Regulament de atribuire a locurilor de parcare rezidenţiale, aflat şi el la ultima şedinţă pe masa aleşilor gălăţenilor în Consiliul Local, PACT pentru Galaţi a adus o serie amendamente verbale. În nota caracteristică, reprezentanţii puterii nu au ţinut cont de argumentele prezentate de consilierul nostru Sorin FRĂSINA, iar regulamentul a fost votat de majoritatea consilierilor în forma propusă în proiect.

Amendamentele propuse de PACT pentru Galaţi:
– eliminarea prevederii restrictive ce limitează accesul la program doar a autovehiculelor înregistrate în evidenţele fiscale ale Primăriei Galaţi datorită faptului că unele persoane au autoturism de serviciu înmatriculat în alte localităţi;
– un amendament prin care se previne încălcarea arbitrară a dreptului de a contesta decizia unei autorităţi publice legate de plata unei amenzi, înainte de închirierea locului de parcare rezidenţială;
– un amendament privind eliminarea discriminării faţă de cei care nu posedă autoturisme hibrid sau electrice;
– solicitarea de a debirocratiza procedura de închiriere a unui loc de parcare.
De altfel, consilierul PACT pentru Galaţi Doru CĂSTĂIAN a criticat modul în care sunt „tratate” proiectele de hotărâre ale partidelor de opoziţie, inclusiv ale PACT pentru Galaţi, propuse spre dezbatere în comisiile de specialitate şi, ulterior, în şedinţele Consiliului Local.

Când ne putem vedea proiectele depuse pe ordinea de zi?
Când se scot ele din sertar?

Sunt întrebări la care aşteptăm, în continuare, un răspuns.

PACT pentru Galaţi 15 - iulie - 2021

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Primarul şi cei 15

Aceşti izmenari stau toată ziua cu stufu-n gură şi calcă ...

HARTA COLINDELOR ROM

HARTA COLINDELOR ROMANESTI  

Andrea Chiş candide

Judecătoarea Andrea Chiş, plecată în CSM de la Curtea de ...

Gabriela Baltag, can

• „Mi-aş dori să redau CSM transparenţa de odată. Trebuie ...

Informare contribuab

INFO-Solicitarea certificatelor de rezidenta din SPV de catre PF