logoImpact EST nr. 839 - 24.09.2020
http://impact-est.ro/wp-content/uploads/banner-1200x165.gif

Modernizarea reţelei de drumuri din jurul Tecuciului reprezintă o preocupare constantă a Consiliului Judeţean Galaţi. Modul în care Tecuciul se conectează rutier cu satele şi comunele din jurul său este esenţial pentru dezvoltarea comunităţii şi fluidizarea circulaţiei. În egală măsură, este importantă siguranţa participanţilor la trafic şi confortul acestora.
Consiliul Judeţean Galaţi a modernizat alternativa DN 25 şi una dintre principalele legături ale Tecuciului cu Galaţiul – DJ 251. Este drumul care leagă cele două mari municipii ale judeţului de unul dintre cele mai mari bazine legumicole din ţară – Matca. A fost o investiţie amplă care a presupus modernizarea a 33 de kilometri, lucrări complexe de consolidare a fundaţiei drumului şi terenului, de lărgire a părţii carosabile şi de reabilitare a podurilor şi podeţelor. Şoferii au scăpat de gropile dintre Cudalbi şi Matca sau dintre Matca şi Tecuci.
Un alt drum important pentru zona Tecuciului, unde sunt în plină desfăşurare lucrări de reabilitare şi modernizare, este drumul care leagă Corod de Brătuleşti-Blânzi-Nicopole-Fundeanu-Drăguşeni, până la intersecţia cu DN 24D. Este calea rutieră care asigură conexiunea dintre Tecuci şi partea de nord a judeţului.
De asemenea, şi pe drumul care leagă nord-vestul judeţului de Tecuci se lucrează din plin, deja mari tronsoane fiind asfaltate. Modernizăm 21,5 kilometri de drum pe traseul Buciumeni, Nicoreşti, Cosmeşti, Movileni şi Barcea
Reabilitat prin fondurile proprii ale Consiliului Judeţean, drumul judeţean 253 facilitează accesul către Tecuci. Drumul face legătura între DN 25 şi DJ 251.
Lucrări de modernizare sunt în plină desfăşurare şi pe alte artere de circulaţie deosebit de importante pentru locuitorii din zonă: drumul dintre Iveşti şi Griviţa sau drumul dintre Pechea, Suhurlui, Rediu, Cuca, Fârţăneşti, Măstăcani şi DN26.

Fonduri europene pentru un trai civilizat şi un mediu curat

Realizarea celui mai ecologic sistem de management al deşeurilor din ţară presupune investiţii şi pentru zona Tecuciului de peste 110 de milioane de lei.
La Tecuci se va închide, din bani europeni, depozitul neconform Rateş (vechea groapă de gunoi a Tecuciului) şi se vor construi staţii de transfer şi de compostare a deşeurilor. În cadrul acestui proiect vor fi achiziţionate şi pubele pentru colectarea selectivă a deşeurilor, precum şi maşini de transport.
La Valea Mărului este în plină construcţie depozitul ecologic de deşeuri menajere.


„Deşeurile menajere şi cele nepericuloase vor fi colectate separat, sortate şi tratate mecano-biologic, astfel că în depozitul de la Valea Mărului va ajunge doar un compost. Noul depozit va avea o capacitate de un milion de metri cubi şi este proiectat să aibă o durată de viaţă de 30 de ani”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

 

Comandat de: Partidul Social Democrat – PSD-Filiala Jud.Galaţi
Realizat de: SC Brighter Focus MM SRL
Publicat de: ECHIDISTANT PRES SRL
Codul de Identificare al Mandatarului Financiar Coordonator atribuit de AEP: 21200019

(R.I.) 11 - septembrie - 2020

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Moştenirea lăsată

Instalaţia de desprăfuire pentru Furnalele 1 şi 2 a funcţionat ...

Firma olandeză Den

Societatea în cauză este una cu capital integral olandez şi ...

Costel şi generalul

Un gălăţean se revoltă şi-l interpelează pe preşedintele CJG, Costel ...