logoImpact EST nr. 898 - 16.01.2022

Ludovic Orban a anunțat, luni, că PNL va da în judecată PSD pentru protocolul încheiat cu Poșta Română. Acesta a acuzat Partidul Social Democrat că transformă Poşta Română ”într-o filială a PSD”.

 

„Vom da în judecată PSD pentru o mizerie inimaginabilă pe care a comis-o folosind Poşta Română”, a anunţat Orban la finalul Biroului Executiv al PNL.

 

„Preţul transformării Poştei Române de către Dragnea şi liderul sindicatului din Poşta Română este cuprins în această comunicare în care domnul Brătianu spune că trebuie să încheie acest protocol cu PSD pentru că va fi promovat un act normativ pentru introducerea personalului de distribuire pedestră şi a celui care lucrează permanent de noapte în categoria personalului care lucrează în condiţii speciale. (…) Să transformi această posibilă reglementare în sprijinul angajaţilor din Poşta Română într-o formă de mită pe care o dă PSD, prin intermediul lui Brătianu, către angajaţii Poştei Române, deja frizează penalul. (…) Acest protocol arată, practic, transformarea sindicatului şi a Poştei Române într-o filială a PSD, lucru pe care noi nu putem să-l acceptăm. Azi, mâine şi poimâine factorii poştali sunt obligaţi ca, odată cu distribuirea pensiei, să înmâneze către fiecare pensionar această mizerie ordinară, această fiţuică imundă plină de minciuni gogonate care este dovada cea mai clară că de fapt partidul de guvernământ s-a transformat într-o maşinărie de dezinformare şi de aruncare pe piaţă a unor minciuni inimaginabile despre PNL şi, evident, despre porcăriile pe care le fac ei”, a afirmat liderul PNL, potrivit Agerpres.

Orban a dezminţit în context afirmaţiile conform PNL vrea sa oprească toate ajutoarele pentru pensionari şi bolnavi de cancer şi alte categorii vulnerabile, dar şi că liberalii s-au opus majorării alocaţiilor pentru copii.

„De asemenea, studiem baza legală, să vedem în ce condiţii Poşta Română s-a transformat într-un instrument de manipulare pus la dispoziţia PSD-ului. Poşta Română trebuie să servească cetăţenii români, trebuie să servească pensionarii şi să le ducă acasă pensii, nu să le ducă mizeriile PSD-ului scornite în laboratoarele de dezinformare, care nu fac altceva decât să distrugă orice urmă de normalitate în societatea românească, iar în cazul în care găsim baze legale, vom acţiona în judecată, inclusiv conducerea Poştei Române, şi dacă avem informaţii că liderii de sindicat forţează angajaţii din Poşta Română să distribuie astfel de gunoaie în precampania electorală, îi vom acţiona în judecată şi pe ei”, a mai spus Ludovic Orban.

 

O dată pupă mâţa oţet

 

Liberalii se oţărăsc electoral la pesedişti, pe bună dreptate. Precampania electorală s-a inflamat până la faza de ameninţări cu trebonalu’. Ceea ce par a uita este că au manevrat exact la fel ca pesediştii, încercând să influenţeze en-gros votanţii, cu mantă sindicală.

La Galaţi, de exemplu. Îmi amintesc campania electorală a lui Marius Stan, când a descălecat marele consultant şi coordonator de la Bucureşti, Claudiu Săftoiu (vestit ca soţ al Adrianei Săftoiu). N-a făcut nicio brânză, ideile şi schemele lui sofisticate erau xeroxate din manualele teoretice, de uz general. În fine – târâş, grăpiş, Marius Stan s-a cocoţat în fotoliul de primar al Galaţiului, dar nu mulţumită onorariului pompat în sfaturile lui Săftoiu. Arma secretă, care le-a tras covorul de sub picioare pesediştilor, a fost un lider de sindicat proeminent, cu charismă şi influenţă maximă. Maricel Oancea – preşedintele Federaţiei Sindicale a Siderurgiştilor – a crezut cu adevărat în deschiderea liberală. După ce şi-a dat demisia de la conducerea sindicatelor de pe platformă, a pus la bătaie influenţă, credibilitate, s-a înfăşurat cu săgeata pe fond galben şi a luat la pas, direct, lider cu lider al uzinelor şi secţiilor din Combinat. După ce a ieşit la numărătoare, Marius Stan l-a izolat şi l-a împins, implacabil, înafara nucleului de influenţă şi decizie a liberalilor gălăţeni. Victor Paul Dobre – cel care-l momise în PNL – l-a înjunghiat pe la spate, cu blândeţe şi prin completa neimplicare.

Îl înţeleg pe Ludovic Orban. Ceea ce simte dumnealui acum, de-i face fierea ca spuma extinctorului, trebuie să fi simţit pesediştii gălăţeni, când cu sindicatele din Combinat.

Dan Manole 5 - aprilie - 2019

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Cei mai vizibili min

Premierul Nicolae Ciucă ocupă primul loc ca vizibilitate în decembrie, ...

Vestea bună: COVID-

Niciodată, de la criza rachetelor din Cuba, umbra unui război ...

Controale operative

Urmare a perioadei de contractare din luna iulie a anului ...

Galgros SA Galaţi,

Firma Galgros SA Galaţi este cunoscută ca fiind locul în ...