logoImpact EST nr. 850 - 29.11.2020
logo

logo

Pe această cale transmitem sincere condoleanţe neamurilor celor dispăruţi din lista de candidaţi pentru Camera Deputaţilor, lista pentru Senat fiind una dintre cele mai slabe calitativ, din 1992 încoace. Cu crucea roşu Ferrari în piept, au plecat la odihnă şi tratament, exact din mandatele de deputat, Florin Popa (el trebuie să predea funcţia de preşedinte al municipalei pesede lui Ionuţ Pucheanu), Lucreţia Roşca şi bufonul Nicolae Bacalbaşa, scăpat în halat pe câmpia politicii.
Şi acum, comunicatul PSD: „În urma votului secret exprimat în Comitetul Executiv politic al Organizaţiei Judeţene Galaţi şi aprobat de către Biroul Permanent Judeţean vă comunicăm candidaţii pentru funcţiile de parlamentari pentru alegerile din 6 decembrie 2020”.
Pentru Senat, pesede lansează o listă scurtă de doar şase candidaţi: Marius Humelnicu, Laura Georgescu, Ionel-Daniel Butunoi, Cornel Hamza, Silviana Ciupercă şi Ştefan Voinea. Domnilor Nica şi Fotea, ce s-a întâmplat, vi s-a epuizat aşa de repede rezerva de persoane cu notorietate? Nu găseaţi la import ceva personalităţi? Dar se pare că vă bizuiţi prea mult de cap-tractorul Costel Fotea. Însă nu uitaţi că aţi pierdut municipiul Tecuci şi marile comune limitrofe.
Oricum, Humelnicu nu cred că va ajunge vreodată ministrul Tineretului şi Sportului, cum nici Laura Georgescu nu va ajunge ministrul Educaţiei şi Cercetării. Restul sunt doar restul în această listă însăilată.
Pentru Camera Deputaţilor, „votul secret”, a nimerit, cu câteva excepţii, ceva mai bine. Oricum, unde nu e notorietate, compensează Mitică-Marius Mărgărit, de pe poziţia 3, cu greutatea lui de 160 kg în viu. Pe locul 1 s-a fost înfiptă bugetara Viorica Sandu, pe locul doi, calificatul prof. univ. dr. Aurel Nechita (cu şanse mari să devină secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, dacă îl va ţine ficatul transplantat), pe locul 4 este primarul de Tg. Bujor, Laurenţiu-Viorel Gâdei, pe 5 ţine spatele listei rectorul UDJ Galaţi, Puiu-Lucian Georgescu (foto) (cu mari şanse să redevină secretar de stat la cercetare în cadrul MEC), şi, pe locul 6, a fost aterizată Andreea-Anamaria Haggar.
Şi în mandatul parlamentar 2016-2020, Puiu-Lucian Georgescu fusese împins pe locul 3 în lista pentru Senat, Dan Nica ştiind 100% că pesede nu poate băga 3 senatori.
Acum sunt siguri de doi senatori şi de patru deputaţi, al cincilea, Puiu Georgescu, fiind pe muchie de cuţit. Dar la cât de slabi sunt peneliştii, este posibil. Şi dacă ei iau trei mandate de deputat, citiţi în pagina 4 ce se va întâmpla cu cel de-al nouălea mandat de deputat.

Ultima oră:

De pe locul 5, Georgescu a fost împins pe 6, pentru că pe 4 a fost introdus de Centru omul lui Voiculescu, Bogdan Ciucă, notarul cu Aviasanul. Georgescu a anunţaţ acum puţin timp că renunţă de tot şi rămâne la Universitate.

Gelu CIORICI 23 - octombrie - 2020

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Lungul drum al Româ

Mulţi români uită că aderarea în 2007 la Uniunea Europeană ...

Ambasadorul SUA la B

Un colaborator din SUA al Impact-est, gălăţean get-beget la origine, ...

Situaţia sectorului

Ministrul Adrian Oroş a participat la şedinţa de lucru organizată ...