logoImpact EST nr. 893 - 02.12.2021

A mai trecut un an în care priorităţile Iaşului şi ale Moldovei au fost ignorate de guvernarea PSD-ALDE. În schimb, societatea civilă a devenit un reper naţional privind susţinerea unor obiective de infrastructură, cum este Autostrada A8, dar şi Spitalul Regional de Urgenţă.
2018 este anul unei victorii, poate simbolice, a opoziţiei politice: adoptarea Legii Autostrăzii Unirii în Parlament. Mulţi vor spune că România are prea multe legi publicate în Monitorul Oficial care nu se aplică. Este adevărat, dar niciodată un obiectiv de infrastructură nu a mai obţinut o asemenea mobilizare: nici din partea cetăţenilor, nici din partea forţelor politice democratice. Iată de ce susţinerea autostrăzii semnifică trecerea la un alt nivel de conştiinţă civică şi politică, fiind una dintre reuşitele majore ale anului 2018.
În acelaşi timp, este foarte evident că presiunea nu poate fi slăbită, pentru că actuala guvernare nu oferă nici o garanţie privind demararea proiectului de realizare a autostrăzii. Deja Darius Vâlcov, şeful fantomatic al unei Comisii Naţionale de Prognoză, a făcut o fixaţie pentru parteneriatul public-privat şi aruncă la coş, în mod voit, fondurile europene pentru care România cotizează şi la care are tot dreptul. Sabotaj cu premeditare? Interese oculte? Firme deja pregătite să preia proiectul în baza unor contracte cu clauze confidenţiale dubioase? Probabil răspunsurile le vom primi destul de curând de la liderul coaliţiei PSD-ALDE.

Prof. univ. dr. Dumitru OPREA Deputat PNL de Iaşi 11 - ianuarie - 2019

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Primarul şi cei 15

Aceşti izmenari stau toată ziua cu stufu-n gură şi calcă ...

HARTA COLINDELOR ROM

HARTA COLINDELOR ROMANESTI  

Andrea Chiş candide

Judecătoarea Andrea Chiş, plecată în CSM de la Curtea de ...

Gabriela Baltag, can

• „Mi-aş dori să redau CSM transparenţa de odată. Trebuie ...

Informare contribuab

INFO-Solicitarea certificatelor de rezidenta din SPV de catre PF