logoImpact EST nr. 893 - 28.11.2021

Într-o întrebare adresată Ministrului Turismului, deputatul PNL Dumitru Oprea solicită o sinteză a indicatorilor obţinuţi în sezonul estival 2018, dar şi posibilităţile de reducere a decalajului dintre calitatea serviciilor de pe litoralul din Bulgaria în comparaţie cu cele ale României.
„Suntem siguri că până acum aţi reuşit să analizaţi principalele vulnerabilităţi ale infrastructurii turistice din România şi să propuneţi soluţii pentru atragerea unui număr mai mare de turişti din afara ţării. Dacă voucherele de vacanţă au generat o creştere a numărului de turişti interni, vecinii bulgari au, numai pe litoralul lor, circa 4 milioane de străini anual. Asta în timp ce în România au venit abia 2,7 milioane de străini, în 2017, dintre care cei mai mulţi pentru afaceri. Nu trebuie să fii ministru al turismului pentru a analiza evoluţia din străinătate şi pentru a determina lacunele din România. Motivele pentru care agenţiile internaţionale de turism nu sunt interesate să promoveze ţara noastră sunt evidente: infrastructură de transport precară, lipsa unei strategii clare privind crearea imaginii de ţară, preţuri care, uneori, sunt mai mari chiar faţă de unele destinaţii de lux din Europa“, afirmă parlamentarul.
În acest context, Dumitru Oprea solicită Ministrului Turismului să prezinte instrumentele de promovare folosite în acest an pentru atragerea turiştilor străini şi să detalieze măsurile implementate de când ocupă funcţia de ministru. De asemenea, el consideră că sunt importante acţiunile pe care urmează Ministerul să le deruleze pentru reducerea decalajului dintre performanţele litoralului din Bulgaria şi cele ale litoralului din România.

(R.I.) 5 - octombrie - 2018

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Creșă nouă în cl

Primăria municipiului Galați informează că, în urma licitației publice, a ...

Informare - lumini f

Primăria municipiului Galați informează că în apropierea Sărbătorii Sfântului Apostol ...

Lucrări de semnaliz

Primăria municipiului Galați informează că, începând cu data de 26.11.2021, ...

Doi judecători ai C

Justiţiabilul Ion Banu este de zeci de ani într-o bătălie ...

Ex-deputatul gălă

Implicat într-un dosar de corupţie, alături de prim-procurorul gălăţean Roşca ...