logoImpact EST nr. 853 - 18.01.2021

pru-galatiSenatorul Saghian conduce PRU, la Galaţi. Evident, fără alegeri, fără negocieri, fără înscriere în partid, fără nici un minut de muncă de partid în teritoriu. Este metoda după care partidele se compromit zi de zi, este procedura frecvent uzitată chiar şi de liderii tineri, cum este cazul liderului PRU, Bogdan Diaconu. Fost PSD-ist, vopsit rapid naţionalist, Bogdan Diaconu produce crize politice serioase şi la Galaţi. De ceva vreme, membrii PRU din Galaţi au constatat că organizaţia PRU de la Galaţi nu mai este o organizaţie ce reprezintă voinţa unor alegători ce agrează o anumită doctrină, ci doar o jucărie politică, numai bună să zornăie în mâna jucătorilor de la Centru.

Prin dictat al liderului Bogdan Diaconu, democraţia de organizaţie a încetat

a intrat în funcţiune clientelismul şi oportunismul, liderul organizaţiei Galaţi fiind impus de la Bucureşti, fără nici o consultare a membrilor organizaţiei. Gheorghe Saghian, preşedinte PRU Galaţi, devine discipolul lui Vlad Ţepeş, retezând corupţia cu ţepe, dar mai ales cu seceri şi ciocane socialiste pesediste, la care s-a perfecţionat zeci de ani. Este lovitura fatală data credibilităţii în plan local a unei organizaţii care a obţinut o creştere semnificativă şi a răspuns dorinţelor electoratului de reînoire a clasei politice. Nemulţumirile acumulate treptat la nivelul organizaţiei PRU Galaţi au ajuns la paroxism, odată cu desemnarea autoritară de la Centru a conducerii, care contrazice şi logica doctrinară a naţionalismului susţinut de PRU. Consecinţa acestei serii de trădări de sus în jos a partidului a fost tratată la Galaţi în mod democratic, prin consultări -toată organizaţia judeţeană a PRU Galaţi aderă la structurile liberale din ALDE, adică la grupul provenit din PLR, condus de preşedintele executiv Cristian Dima.

Parlamentarul socialist reşapat Gheorghe Saghian blufează

anunţându-se lider înainte de a se consulta cu conducerea legală şi validată de alegeri. Parlamentarul spune că contează pe sprijinul mai multor foşti colegi din PSD, pe care, de-a lungul timpului, i-a ajutat, susţinut şi din partea cărora încă se bucură de apreciere. Unul dintre aceşti pesedişti vopsiţi de formă în „independent” este Dorin Butunoiu, ales ca independent, dar care a semnat adeziune la PRU, pe facebook, la partidul de refugiu al pesediştilor nemulţumiţi de dictatura lui Liviu Dragnea. Preşedintele ales legal al PRU Galaţi, Mihai Constantinescu a fost deja contactat de Dorin Butunoiu, pentru a discuta preliminar, cum vor fi preluate/predate structurile PRU din Galaţi.

Reacţia liderilor din teritoriu a fost însă rapidă

au hotărât să se ralieze unor structure politice de esenţă liberală, şi să nu servească jocurilor de interese de la centru. Se poate astfel afirma că organizaţia PRU din judeţul Galaţi a devenit ALDE, toţi membrii şi aleşii locali fiind de accord să nu accepte un PRU naţionalist…de stânga, socialist. Scandalul desfiinţării organizaţiilor judeţene şi locale ale PRU vine pe fondul unui scandal şi mai mare la nivel central-liderii cercetaţi penal şi plagiatori Victor Ponta şi Sebastian Ghiţă au de trecut peste scandalul plagierii totale a statutului Noului PRU, copiat literă cu literă după statutul Mişcării pentru România, alcătuit în anul 1991 de Marian Munteanu. Liderul PRU, Bogdan Diaconu a fost mandatat în luna aprilie să se ocupe de alianţele politice pentru parlamentare, dar a ”uitat” să mai comunice filialelor rezultatele negocierilor, deşi a fost solicitat şi telefonic, şi în scris, preferând conducerea autoritară şi discreţionară.

Anunţul oficial a fost făcut la conferinţa ALDE de nuanţă liberală

condus de preşedintele executiv Cristian Dima. În jur de 22 de organizaţii locale, în frunte cu Monica Roman, fosta candidată de Primar de Galaţi a Partidului România Unită şi cu liderul organizaţiei judeţene, Mihai Constantinescu, au trecut la ALDE. Nu e nici o anomalie, a spus-o chiar preşedintele ALDE, Eugen Durbacă, care a adunat oamenii de extracţie PC la masa comunicărilor, cu o oră mai devreme, şi a spus că habar-nu-are de această fuziune de partide. „Eu ştiu că la PRU preşedinte este, de câteva zile, dl Saghian, iar dl Butunoiu cred că va fi un prim-adjunct. Am discutat chiar ieri cu dl Saghian. N-am auzit să fi trecut la noi! Nu cunosc! Eu salut iniţiativa unor organizaţii inferioare biroului judeţean care atrag oameni în partid”. Trecerea întregii organizaţii judeţene PRU Galaţi la ALDE de expresie liberală a fost explicată de preşedintele executive Cristian Dima:
„Pe parcursul verii, am evaluat filiale şi am discutat cu membrii PRU. Ne dorim să întărim latura naţională din liberalism. Dânşii au spus că nu vor să fie un partid la remorca PSD, noi ne dorim să fim un partid naţional. Asta nu contravine principiilor liberale”.

„PRU, ca filială pe Galaţi, nu mai există! Biroul Executiv Judeţean, Municipal, toate organizaţiile judeţene au trecut la ALDE, aripa liberală. Dl Saghian, cu părere de rău, nu mai are organizaţie de Galaţi. Toţi membrii şi-au dat demisia şi sunt membri ALDE!”, a declarat Monica Roman.

„Iniţiativele de care spuneţi dv. eu le salut. E foarte bine, orice membru care vine, vine în ALDE. Nu e ALDE a lu ăla sau a lu ăla. E un partid, e o fuziune…Noi toţi suntem membri fondatori ai acestui ALDE. Nu există cineva care este mai fondator decât altul. Ne considerăm membri ai comitetului de fuziune, nu există unul mai superior.”

Silviu VASILACHE 16 - septembrie - 2016

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Ce troc! Dai mită 1

Da, dar eu şi sămtămânalul pamfletistic Impact-est nu avem voie ...

Fără portbagaj şi

Poliţiştilor locali, mai ales celor de la rutieră, care câştigă ...

Ciorici a picat la p

În sfârşit a venit vremea ca tizul meu întru nume ...