logoImpact EST nr. 868 - 23.04.2021

Stau şi mă crucesc, îmi stuchi în sân, şi vorbesc  aiurea de unul singur, cum draku’ de am ajuns noi românii să avem un Parlament cu parlamentari mai mulţi decât ai Statelor Unite ale Americii. O lege tâmpită, originală, de sorginte dâmboviţeană, realizată de emanaţii postdecembrişti în ideea de a se putea perpetua la putere mandate la rând, la umbra aşa ziselor redistribuiri şi reprezentare echitabilă în Parlament. Este clar ca lumina zilei că o astfel  de Lege trebuie musai amendată şi trecută în calendarul actualei puteri politice ca prioritate zero, alături de elaborarea Constituţiei şi redefinirea teritorial administrativă prin crearea regiunilor. Dar, hai să ne întoarcem la „oiţele” noastre şi să vedem ce căcăreze au mai trimis cetăţenii gălăţeni turmentaţi (de la nenea Iancu ni se trage) în Divanul ţării, alături de ceilalţi atârnaţi care au rămas prin alegere tot acolo a treia, a patra sau a cincea oară şi unde credem că or să-şi dea duhul prin moarte naturală, de bătrâneţe.

Apropo, lăudabilă iniţiativa ziarului „cel mai” şi a confraţilor noştri care şi-au bătut joc de aceşti elefanţi întrebându-i pe toţi „ce au făcut pentru Galaţi şi gălăţeni”, punându-i în dificultate maximă cu răspunsuri de tot râsul şi plânsul.

Păi, oaia cea mai rătăcită, trimisăla Sfatulţării, într-o bătaie de joc greu imaginabilă şi unică la nivel de mapamond poate fi numită Florinel Pâslaru.

Să candidezi când eşti anchetat de ANI, când ai dosar penal, când eşti turnător dovedit, scriind-o şi în declaraţia pe proprie răspundere, te lasă fără replică, cum cred şi am auzit de altfel că individul se laudă că a avut voturi cât cuprinde, zeci de mii. Omul acesta bolnav de tupeu şi iresponsabil (ca şi conducerea pesedeului local) nu vrea să înţeleagă că dacă ar fi candidat de unul singur sau de aiurea şi nu sub sigla USL-ului, nu ar fi obţinut voturi nici câte degete la mâini avem. Or, vorba cuiva anume din târg: „bă, fraţilor, dacă sub această siglă ar fi candidat un criminal notoriu sau un porc cu nume de om (GHIŢĂ),  tot ar fi ajuns în Parlament.

Păi, dacă la centru a pus botul Crin la euroii lui Becali, adică la noi de ce Dobre ar fi mai prost încât să nu bage în liste beizadele. Adică, ce vechime în PNL, ce nume sau renume, ce carte, ce muncă de organizaţie de partid? Vacs albina! Banul, tataie! Adică, gura târgului spune că parandărătul acceptării propunerii şi realizării candidaturii au însemnat euroi mulţi (al drakului de mulţi) în buzunarul şefului de partid. La alde avocaţi, doctori, ingineri, masoni sau nu, tuturor acestor activişti liberali, Dobre le-a dat MUIE.

Cea mai mare minune însă au dat-o gălăţenii din turmă, adică cei de la ţară care cred în salvatorul vieţilor lor amărâte, în Dan Diaconescu, cel care se luptă zi şi noapte cu ciocoii noi, cel care va împărţi echitabil averea ţării dând,  nici mai mult, nici mai puţin, decât 20.000 de euroi fiecărui român în viaţă.

Or la aşa individ şi la aşa un popor, nu putea decât prin asemănare şi chip să avem ditamai SENATORUL de la Pechea. Adică un om din popor pentru popor, un ţăran neaoş, de la talpa ţării ajuns la cea mai înaltă demnitate, la a fi asimilat rangului de diplomat. Huo! Băi, ţară şi ai ei locuitori, cum de-am ajuns aşa de jos?: să faci un senator dintr-un neica nimeni fără şcoală multă, fără educaţie aleasă, fără cultură, fără trecut, morală  etc.  etc.  etc?

Da! un neica nimeni, care după cum vorbeşte gura lumii, nu prea poate să-şi justifice vreo şapte-opt ani din viaţă petrecuţi ca emigrant (muncitor) în Europa. Se spune că nu ar fi străin de nişte găşti sau de  o bandă renumită cu nume şi prenume condusă la jafuri pe meleaguri nemţeşti. Şi uite aşa după ce ne-am educat peste hotare ajungem să conducem şi România. Alo, organele!?! Alo SRI-ul şi alţii!?! Voi ce faceţi? Dormiţi în bocanci lăsând ca toţi posibilii infractori să pătrundă în Parlamentul României?

P. S. România te iubesc! Inedită, incomparabilă şi de ne(în)locuit!

Titi Chioru 11 - ianuarie - 2013

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

DIICOT–S.C. s-a ju

Ordonanţa dată la comandă a condus la prescrierea faptelor Despre Cătălin ...

Gupta şi colosul s

Financial Times, citat de Ziarul Financiar, aduce din nou în ...

Îndreptare

Bună dimineaţa, Doamna Senator! Îmi prezint eu scuze în numele ...