logoImpact EST nr. 886 - 19.09.2021

A drakului şi cu democtraţia asta, că costisitoare mai e munca cu gura. Iată, Autoritatea Electorală a României iese cu nişte cifre exprimate în lei, care se duc în subvenţionarea partidelor politice, producătoare de nimic, de zici că bugetul de stat s-a apucat de salvat de la faliment industria HORECA!
În primele zece luni ale anului 2020, conform AEP, partidele politice au primit 23 milioane de lei. PSD a încasat 11.554.112 lei, iar PNL „doar” ceva peste jumătatea sumei pesede: 6.413.147 lei.
Aceeaşi AEP estimează că pentru campaniile electorale de la alegerile locale şi viitoarele parlamentare, PNL va primi o subvenţie totală de circa 47,7 milioane de lei.
Bugetul total alocat acestor sereleuri nonprofit va fi de 190 milioane de lei la care se vor adăuga alte 181 de milioane de lei, cu titlul de cheltuieli de funcţionare…în gol am zice noi, sau o funcţionare în interes de grup, gaşcă, clan.
Ei bine, a face politică înseamnă să te pricepi la toate, dar sigur mai ales la nimic. Din cauză că în 2018, cele două mari partide politice au înregistrat excedente bugetare, semn că se cheltuie mulţi bani „la sacoşă” netransparentă! Iată: PSD nu a cheltuit 53,3 milioane din suma alocată în anul 2018, iar PNL a rămas cu o sumă împrăştiată pe jos, în valoare de aproape 37 milioane de lei.
Asta în timp ce ŢARA crapă şi se împrumută cu sume oxorbitante, încât vor plăti factura inclusiv copii copiilor noştri.

Gelu CIORICI 13 - noiembrie - 2020

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Aceşti habarnişti

Indivizii aceştia, care, cică, sunt ai noştri şi care hotărăsc,în ...

Gala premiilor PIMM

Mereu reuşeşte Marian Filimon, acum pentru a 20-a oară, să ...

Cică se vrea veceu

Aflăm că în laboratoarele Primăriei Galaţi s-a pus la copt ...