logoImpact EST nr. 880 - 28.07.2021

Ruptura ALDE, alcătuită din PLR-ul lui Tăriceanu şi PC-ul lui Voiculescu (Daniel Constantin) este deja iminentă. Adică, nu vor divorţa pentru a nu-şi pierde consilierii locali şi judeţeni, funcţiile centrale şi din teritoriu, dar convieţuirea sub acelaşi acoperiş se poate face şi separat.
Durbacă, unul dintre puţinele ANIMALE POLITICE aflate în exerciţiu, este gata în orice moment să iasă dintr-o chestiune care i-a băgat în parlament pe pecişti, dar în plan local i-a adus cel mai mic scor din 1992 până acum.

Aşteptăm o a treia forţă politică

Aripa pece din ALDE are trei senatori şi nouă deputaţi. În cazul în care nu va mai exista aceeaşi coordonare, grupurile parlamentare ALDE din Senat şi Camera Deputaţilor dispar ca importanţă, dar vor funcţiona, că aşa o cere interesul politic. La conferinţa ALDE de la stabilirea datei congresului, nemulţumiţii din PC, în frunte cu Durbacă şi Daniel Constantin, au părăsit plenul. Şi au fost 60 de inşi care au ieşit din sală, deci de unde să mai fi rămas 121 de delegaţi, s-a uimit retoric Eugen Durbacă?!
Oricum, deciziile luate au fost atacate în instanţă, forul fiind nestatutar.
Acesta este un prim semn că pesede poate fi băgat în Opoziţie înainte de vară,  sau cel târziu până în toamnă. Conform lui Durbacă, este aşteptată crearea unei a treia forţe politice, pe lângă PSD şi PNL, căci, conform acestuia, la parlamentarele din 2020 nu vor mai intra în forul legislativ nici ALDE, nici PMP, nici USR. Varianta optimă pentru căderea guvernului şi băgarea pesede în opoziţie este ca Victor-Viorel Ponta să-şi facă partid. În acest caz, l-ar urma mulţi parlamentari pesede nemulţumiţi de Grindeanu şi de Dragnea, cărora li se vor adăuga toţi aleşii PC din ALDE, câţiva chiar din PLR-ul lui Tăriceanu şi, desigur, după congresul penele, cei rămaşi pe dinafară sau nemulţumiţi de halul în care au condus Gorghiu şi Turcan.
USR s-ar sparge şi ea odată cu înfiinţarea #REZIST, ca partid politic, caz în care încercarea lui Dacian Cioloş de a înfiinţa un partid ar putea rămâne în acest stadiu, căci ar rămâne un catalizator care nu are ce şi de unde să mai adune parlamentari.
Şi odată formată o mişcare politică în jurul lui Ponta, care ar putea negocia cu restul partidelor mici şi cu PNL, pesedeului îi va rămâne soluţia Opoziţiei. Mai ales că va putea ieşi de la guvernare din alte motive şi cauze, decât cele date de programul de guvernare prin care majoritatea imensă a resurselor financiare ale ţării au fost aruncate în consum, prin măriri de salarii, pensii, tăieri de taxe şi de impozite şi, în curând, va fi nevoie şi de împrumuturi externe pentru susţinerea unui program social cu investiţii zero.

Grigore CORBU 24 - martie - 2017

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Iluminat public cu s

Primăria municipiului Galați informează că aparate de iluminat stradal echipate ...

Devieri de trafic î

Primăria municipiului Galaţi informează că, în perioada 23 iulie -28 ...

Nouă etapă de dezi

Primăria municipiului Galaţi informează că în perioada 26-29 iulie 2021 ...

Controale la furnizo

comunicat presa

Idei şi muncă de

Ca majoritatea gălăţenilor, şi familia IOANOVICI - ALEXANDRU (Sandu) şi ...