logoImpact EST nr. 899 - 25.01.2022

Măi, oameni buni, mai avem un pic şi vom merge la urne şi, din păcate, ceea ce se întâmplă pe scena politică gălăţeană e de tot „râsul şi plânsul”, dovedind şi prin aceasta dezastrul care nu se mai sfârşeşte în Republicuţa noastră. Dar să o luăm binişor, pe îndelete şi să ne referim la ceea ce se petrece, la principalele forţe politice, la frământările lor interne şi la candidaţii propuşi.

 

Demisia lui Saghian e doar semnalul

Să începem cu Pe-se-de-ul, că doar de douăzeci şi şase de ani domină scena gălăţeană. Aici capul de afiş îl deţin cele două scandaluri uriaşe produse de plecarea în primă instanţă din partid a lui Butunoiu Dorin, fost lider al Organizaţiei de Tineret!?!, din cauza conflictului deschis şi cronic cu Bacalbaşa, Preşedintele Consiliului Judeţean.

Pe aceeaşi linie se încrie şi plecarea de puţin timp a senatorului Gheorghe Saghian, unul dintre pilonii de bază ai pe-se-de-ului, nu numai local dar şi naţional, Preşedintele Comisiei de Agricultură din Senat.

Dar, atenţie! Ceea ce nu trebuie trecut cu vederea, caz unic şi nemaiîntâlnit, este că Ghe. Saghian a fost ani de zile Preşedintele Executiv al PSD!?!, cel care în fapt a condus partidul în toate marile bătălii politice, iar meritele îi aparţin în totalitate, Nica fiind doar voiajor la partid. Minimalizate, ironizate, duse în derizoriu de purtătorul de cuvânt al partidului şi de postacii de serviciu, de fapt cele două demisii înseamnă DEZASTRU pentru PSD, un recul puternic la nivel emoţional pentru simpatizanţii partidului şi pentru activul acestuia.

La ora actuală în pe-se-de este degringoladă, frământări, torsiuni, tensiuni cu iz de revoltă, regrupări de forţe, acuze grave, priviri bănuitoare sau de ură, încercări de formare a unor grupări de presiune etc., un partid făcut varză în care alde Pâslaru, un ins compromis, necredibil, pupincurist, impus de conţăranul de la Panciu  încearcă să domine doar cu ameninţări. Un partid în care alde Roşca, Fotea şi compania nu au nici un fel de recunoaştere şi autoritate, fiind doar marionete sau pupile. Un partid în care Nica, nu mai poate să ţină hăţurile atâta timp cât conform declaraţiilor lui Saghian, nu vine la partid, nu se ocupă, e un fugar care nu se mai expune nici în public, nici în partid, urmărit pentru evaziune şi corupţie în dosarul Microsoft. Auziţi, oameni buni, declaraţia lui Saghian: „Nica vine, când vine, doar noaptea, intrând pe furiş în sediul partidului”, ca şi cum pe-se-de-ul ar acţiona în ilegalitate. Huoo, mă! Huoo, mă pesedişti! Huoo, mă Dragnea!!!, care ţineţi o astfel de fantomă în fruntea partidului.

La toate acestea se adaugă candidatura de aiurea făcută de Nica pentru viitorul Primar al Galaţiului în persoana lui Ionuţ Pucheanu. Repetăm a nu ştiu câta oară că nu avem nimic personal cu tânărul, dar e prea crud „bre”, nu are coaie, nu are glagore suficientă, nu poate sau poate doar aşa ca păpuşă, marionetă. Şi, repetăm, în toate sondajele văzute, adevărate sau nu, în cel făcut de noi recent, Ionuţ nu depăşeşte genunchiul broaştei fiind în urma lui Ciumacenco şi Stan. Ce draku’, măi pesedişti de frunte chiar sunteţi nebuni? Dar e treaba voastră şi dacă o să pierdeţi chiar o să ne bucurăm. Dar cu Popa Florin ce s-a întâmplat, măi, Biroule Executiv al PSD, că doar l-aţi pregătit de peste zece ani în calitate de Viceprimar să fie un candidat bun pentru Primărie? Vorba cuiva de la televizor, în America şi în lumea civilizată cei aleşi au în majoritate peste 50 de ani, oameni maturi, responsabili, cu rezultate şi management serios în spate. Uite, chiar nu ne interesează de gaşca de Panciu a lui Nica, vrând a fi imparţiali.

Analistul de serviciu 12 - martie - 2016

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Patronul: prima viol

În data de 23. 12. 2021, în jurul orei 12,10, ...

Ucraina şi România

Despre acest subiect am început să scriu mai aplicat încă ...

La un pas de război

Criza ucraineană continuă să se adâncească. Rusia a depăşit probabil ...

Dan Dobrea şi-a cun

Frumoasa şi distinsa co-fondatoare a restaurantului THE LIVINGROOM din Galaţi, ...