logoImpact EST nr. 851 - 04.12.2020
logo

logo

PNL Galaţi, cele mai bune rezultate din istoria postdecembristă! Fotbalul se joacă pe goluri, iar politica pe voturi. Pe acest principiu, liberalii gălăţeni se pot lăuda că au înregistrat cea mai mare reuşită – trei parlamentari – şi cel mai bun scor electoral din istoria postdecembristă a partidului. Ce mai, euforie mare, bre la peneleu. Atât de mare încât secretarele lui Ichim au încurcat sărbătorile, şi au dat drumul la felicitarea de Paşti taman de Crăciun. Iar Dobre, ca să nu se vadă cât de prosper este peneleul de Galați(la consum de fleici şi ceafă de porc?), a interzis puținelor televiziuni invitate să ia imagini. Să fie oare vorba de cifre, care vorbesc de la sine? Precis, vorbesc a dracului de bine!

 

PNL are la Galați oamenii cei mai grei din clasa politică

Cităm un fin observator de pe forumuri: „Un lucru este cert si evident: pnl-ul are  oamenii cei mai grei din ”clasa politica” galateana: DOBRE ( 200 DE KILE) si ICHIM (150 DE KILE). Dobre e un îngamfat jalnic, de aia nu-l sufar, iar cu doctorul nu as avea nimic daca nu l-ar fi pus pe taurul de nepotu-su director la c.c.d. Urât don doctor, foarte urât!” Mă rog, ne facem că suntem băieții buni ai presei, şi ne uităm la rezultatele alegerilor. Mda, sunt cele mai bune de când Dobre pierde alegeri după alegeri pentru funcții unde se votează uninominal. Băgat la grămadă, PNL-ul rămâne ceea ce trebuie să fie, adică aripa de dreapta a PSD. Din această perspectivă corectă, rezultatele alegerilor sunt şi ele normale. PNL Dobre e în top, via USL: doi deputaţi şi un senator, obţinuţi în cadrul USL Galaţi, şi intrare în topul celor 25 de judeţe care au câştigat toate colegiile, cu peste 65,4 la sută din voturi. La nivel naţional, mai slab: filiala PNL Galaţi pe locul 12 la Camera Deputaţilor şi 15 la Senat. Orişicât, e cel mai bun scor la alegerile parlamentare de după 1989. Iar dacă vorbim de reuşite personale, atunci, în topul colegiilor de deputat din judeţul nostru, deputatul Victor Paul Dobre ocupă locul secund cu un scor de 72,25 procente, iar deputatul George Scarlat locul şase cu 64,34 la sută. În clasamentul colegiilor senatoriale, dr. Paul Ichim, cu cele 62,55 procente, nu a prins decât locul patru. La nivel naţional, în topul celor 150 de parlamentari ai PNL, top făcut pe baza procentelor scoase, Dobre ocupă locul 12, Scarlat – 61, iar Paul Ichim – locul 70. Bună treabă, dar nu cine ştie ce! Cităm comentatori mai fini decât noi:„Brasov – patinoar, Cluj – stadion, Ploiesti – stadion, Bucuresti – stadion, Piatra Neamt , Tulcea, Suceava, Arad orase care au cunoscut realizari frumoase gen gondola, complex Ciuperca, etc. Toate aceste realizari care raman au fost facute in conditii de CRIZA mondiala…stii ceva realizat in Galati in ultimii 23 ani? Dar ceva distrugeri? Contesti ca prezenta politica la Galati a fost exclusiv PSD si ceva PNL?  Pentru Galati cuplul PSD – PNL nu a facut NIMIC in 23 de ani…..din contra, orasul se scufunda incet dar sigur! Altii au ales PDL si in cativa ani au ramas cu ceva, patinoare, stadioane, investitii sanatoase…..aia deja se uita la noi ca la niste paria!”

Hopa, gata cu albii, să băgăm şi negrişorii Gampe-Bălan şi Pălimaru

Azi, nu băgăm tinerele speranțe Tacea şi Cristea Pituş, care s-au lipit de banul public şi jefuiesc în linişte la Parcul de Soft şi la AFDJ. Acum e despre alte speranțe pidosnice ale penelismului la Galați:Simona Bălan şi Florin Pălimaru. Adică doi foşti lideri ai Tineretului liberal, pripăşiți la post de consilier județean şi luați la cercetat pe motive de corupție. Aoleu, liberalii pot fi şi corupți?  Nu e fum DNA unde nu e şi foc, nu?  Vasăzică, procurorii DNA au trimis-o în judecată pe fosta directoare de la Tineret şi Sport, Simona Gampe Crăciunescu(Bălan, pe vremea când consilia pe rupte la CJ), pentru abuz în serviciu şi divulgarea informaţiilor secrete, după ce a atribuit un contract de aproximativ 375.000 de lei unui prieten, care ar fi trebuit să reabiliteze vila Stejarul din Complexul pentru copii şi tineret (tabăra) Gârboavele. Termen de judecată-2 februarie. Apărător: precis Mihai Manoliu, cel care a apărat de lege şi onoare pe o altă lipitoare bugetară penelistă afedejistă, fostul şef de cabinet al lui Dobre, Teo Gheorghe. În această „afacere penală”, fosta şefă de la Tineret a fost trimisă de procurori la Tribunal alături de amicul său, Florin Dan Emil Pălimariu, de mama acestuia Elena Pălimariu, şi de un apropiat al acestora, Felix Eusebiu Sîrghei, sifonatorul de serviciu, care s-a ales cu un comision din această „tranzacţie” pe banii fraierilor care votează. A fost un tun rapid, din noiembrie 2007 şi până în august 2008. Anchetatorii au descoperit că, încălcând procedura achiziţiilor publice, Gampe ar fi dat lucrarea societății lui Sîrghei, pentru o „plesneală” de 20 000 lei. Cum e şi normal, s-a pasat lucrarea mai departe către clanul Pălimaru, adică a virat 375.000 de lei către SC Fidalus Construct SRL Galaţi, controlată de Pălimariu şi de mama acestuia, el fiind asociat unic şi director tehnic. Ce avem aici? Sârghei este acuzat de luare de mită şi complicitate la abuz în serviciu, Pălimaru de complicitate la abuz în serviciu, la fel şi Elena Pălimaru, care pe deasupra trebuie să răspundă şi pentru dare de mită.

Cine răspunde pentru „ştafeta” pe postul de consilier județean PNL

între Simona Bălan Gampe şi Florin Pălimaru? Dacă s-a demisionat din funcție şi Pălimaru i-a luat rapid locul, asta nu s-a făcut fără spovedanii adânci în fața şefului Marele Dobre, care „regla” şi alte afaceri ale junelui Pălimaru, cum a fost cea cu parcul de la Lieşti. Şi dacă ăi de la DNA se fac că lucrează, chiar şi atât de târziu, poate lucrează şi la afacerea „policlinica Sănătatea” de la fosta Casă de Mode, unde s-au tras sfori pe bază de penelişti bine implementați în structuri.

Silviu VASILACHE 11 - ianuarie - 2013

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Diagnostic pentru s

Medici care se întâlnesc zi de zi în saloane şi ...

Platformă online de

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) anunţă că din martie ...

Vrăjitorii de iarn

Sau de pandemie, şi, mai ales de alegeri hibernale. Şi-acum, ...