logoImpact EST nr. 893 - 05.12.2021

saghian-e1414155478460Gheorghe Saghian este un politician onest pe care mai mult travaliul şi vâna sa puternică, ţărănească l-au propulsat în carieră, şi nu talentul or politica de culise a la Hrebenciuc or Liviu Dragnea. Este un tip tenace, calm, capabil de un travaliu greu de atins până şi de către atleţii politicii de la vârf în care, iată, după Conferinţa Judeţeană a PSD va accede şi senatorul râmelor, cum l-am alintat aici la Impact-est, pe cel devenit şi preşedinte al Comisiei pentru agricultură din Senatul României.

Dan Nica, cel care a avut în Saghian un Nica la puterea a doua, face pasul în spate din politica la vârf, dar expertiza sa nu trebuie neglijată în jocurile de culise pentru împărţirea dregătoriilor cu aliaţii şi adversarii politici. Sigur Saghian nu poate avea, din nefericire pentru pesede, un contracandidat care să înlăture un astfel de tăvălug dublat de o tenacitate pe care numai ţăranul român autentic o poate etala în cele mai grele încercări. De aici vine şi priza sa la electoratul majoritar şi disciplinat din mediul rural, zonă în care mereu le-a dat o pâine parlamentară unui Dan Nica sau Viorel Ştefan, pe care l-aş fi văzut un bun succesor al lui Dan Nica, dar elitismul lui profesional şi politic îl ţin departe de priza la masele din partid or electorale. Cu siguranţă că Gheorghe Saghian îl va dori pentru aceste calităţi în echipă. Da, dar fie şi pentru mimarea democraţiei partinice e nevoie de contracandidaţi. Până marţi seara se ştia ca certă doar candidatura lui Costică Fotea, city managerul CJG, adus de la Tg. Bujor de aceiaşi Nica, Saghian şi V. Ştefan, pe post de sulă, numai că Bulă-Bacalbaşa este nesimţitoriu şi-n coaste şi-n cur. Joi seara se vor întâlni cei din conducerea municipalei pesede pentru a stabili strategia (care deja n-are secrete, deci nici surprize!) de la Conferinţa de duminică. Cert este că viceprimarul Florin Popa, un alt prost comunicator cu electoratul, nu vrea să-l contracandideze pe Saghian, ştiindu-se fără şanse. La fel ca un Florin Pâslaru, de pildă.

Ehei, iar greul de-abia după aia începe. Căci dacă Nica a avut un Saghian, Saghian nu se va putea bucura de un astfel de imens avantaj. De unde să găseşti un organizator şi-un salahor de talia acestui ŢĂRAN redutabil? Căci fără un astfel de spate al frontului, nu-ţi poţi permite să te dedici şepticii politice de la Bucureşti, unde Gh. Saghian are nevoie de întărire a autorităţii şi recunoaşterii meritelor sale de care au beneficiat mereu alţii, care fac astăzi pasul în spate. Şi ajungând în acest punct, Saghian intră în dilemă. Pentru a putea fi eficient în plan local e de preferat să tragă pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţului Galaţi, mai ales că nu are un Saghian aici, cum a avut Dan Nica. Iar dacă ar prefera politica la Bucureşti în mod cotidian, ar rămâne cu zona locală firavă, destrămată. O soluţie ar fi să-şi delege un „ministru de externe” în jocurile de influenţe de la Bucureşti, în persoana lui Viorel Ştefan care poate fi un cap de pod în jurul căruia să se grupeze parlamentari noi, tineri şi valoroşi, propulsaţi de pesede în legislativele din 2016.

Preşedintele a murit, trăiască preşedintele!

Gelu CIORICI 27 - august - 2015

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Primarul şi cei 15

Aceşti izmenari stau toată ziua cu stufu-n gură şi calcă ...

HARTA COLINDELOR ROM

HARTA COLINDELOR ROMANESTI  

Andrea Chiş candide

Judecătoarea Andrea Chiş, plecată în CSM de la Curtea de ...

Gabriela Baltag, can

• „Mi-aş dori să redau CSM transparenţa de odată. Trebuie ...

Informare contribuab

INFO-Solicitarea certificatelor de rezidenta din SPV de catre PF