logoImpact EST nr. 870 - 09.05.2021

Contrar discursului public şi al promisiunilor din Programul de guvernare al PSD-ALDE, angajaţii din educaţie au avut parte, în luna februarie, conform unor analize ale INS, de o «spectaculoasă» creştere a veniturilor (în termeni reali) de 0,7%. În acelaşi program de guvernare se mai vorbeşte despre redefinirea statutului şi rolului personalului didactic auxiliar din perspectiva creşterii competenţelor profesionale şi a contribuţiei lor la asigurarea calităţii procesului educaţional. În realitate, conform INS, pentru cadrele didactice şi personalul auxiliar s-a reuşit «performanţa» să se ajungă din nou cu veniturile sub media pe economie.
Mai mult, noul preşedinte al Academiei Române declara, recent, că «educaţia este, pentru majoritatea decidenţilor politici, o anexă supărătoare şi o apăsare la buget […] şi, ca urmare, cei mai buni absolvenţi nici nu se gândesc să fie profesori, iar dacă au alte oferte (şi au!) fug de şcoală ca de sărăcie»“.
În acest context, consider că ministrul Educaţiei, Valentin Popa, trebuie să specifice măsurile ce vor fi luate pentru a garanta absolvenţilor de studii superioare cariere previzibile şi bine remunerate în învăţământ. De asemenea, el trebuie sa precizeze modul concret de implementare a prevederilor din Programul de guvernare PSD-ALDE privind redefinirea rolului personalului didactic auxiliar în asigurarea calităţii procesului educaţional, dar şi strategia de creştere a veniturilor pentru această categorie de salariaţi.

Prof. univ. dr. Dumitru Oprea, deputat PNL 25 - aprilie - 2018

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Accident de muncă m

Sâmbătă, 8 mai 2021, a avut loc un accident de ...

Moldo-gălăţeanca

Investitoarea misterioasă Se poate spune că această investitoare este una deosebită ...

Legumele de la sport

Da, chiar aşa, nebunii noştri de la Primăria Galaţi au ...