logoImpact EST nr. 766 - 21.03.2019

Contrar discursului public şi al promisiunilor din Programul de guvernare al PSD-ALDE, angajaţii din educaţie au avut parte, în luna februarie, conform unor analize ale INS, de o «spectaculoasă» creştere a veniturilor (în termeni reali) de 0,7%. În acelaşi program de guvernare se mai vorbeşte despre redefinirea statutului şi rolului personalului didactic auxiliar din perspectiva creşterii competenţelor profesionale şi a contribuţiei lor la asigurarea calităţii procesului educaţional. În realitate, conform INS, pentru cadrele didactice şi personalul auxiliar s-a reuşit «performanţa» să se ajungă din nou cu veniturile sub media pe economie.
Mai mult, noul preşedinte al Academiei Române declara, recent, că «educaţia este, pentru majoritatea decidenţilor politici, o anexă supărătoare şi o apăsare la buget […] şi, ca urmare, cei mai buni absolvenţi nici nu se gândesc să fie profesori, iar dacă au alte oferte (şi au!) fug de şcoală ca de sărăcie»“.
În acest context, consider că ministrul Educaţiei, Valentin Popa, trebuie să specifice măsurile ce vor fi luate pentru a garanta absolvenţilor de studii superioare cariere previzibile şi bine remunerate în învăţământ. De asemenea, el trebuie sa precizeze modul concret de implementare a prevederilor din Programul de guvernare PSD-ALDE privind redefinirea rolului personalului didactic auxiliar în asigurarea calităţii procesului educaţional, dar şi strategia de creştere a veniturilor pentru această categorie de salariaţi.

Prof. univ. dr. Dumitru Oprea, deputat PNL 25 - aprilie - 2018

Lasa un raspuns


Premieră la Cinema

Mickey, Minnie, Goofy, Donald, Kion şi Vampirina, dar şi Bingo ...

Cosa Nostra la Gala

Curtea de Apel Galaţi a pronunţat pe 6 februarie prima ...

Experimental,
M

...şi au numit-o protest. Revolta lor se manifestă prin absenţă ...