logoImpact EST nr. 886 - 17.09.2021

Am vrea să continuăm articolul din numărul trecut în care realizasem o radiografie a politichiei de Galaţi cu privire la alegerile de peste câteva luni.

Astfel, musai trebuie avute în vedere o serie de posibile strategii ale fitilingiilor, manipulatorilor, experţilor în magie neagră, în frunte cu distinsul Preşedinte Dan Nica, jonglerul Politicii de rahat din ultimii cincisprezece ani ai Galaţiului.

Scenariul posibil pe care vi-l aducem la cunoştinţă e legat de desemnarea lui Pucheanu Ionuţ (îl asigurăm că nu e nimic personal) la a candida pentru fotoliul de Primar. Omul acesta are un handicap uriaş din punctul nostru de vedere atâta timp cât este prea tânăr, necopt, nu are în spate ceva realizări deosebite, nu este cunoscut, e mult sub procentul posibil de vot al partidului, etc.

Şi atunci cum se explică nominalizarea acestuia? Simplu. O variantă ar fi legată de o candidatură formală, de ochii lumii, spre a-i netezi calea lui Stan, în eventualitatea unei candidaturi comune cu UNPR-ul, când ar fi obligaţi să meargă tot cu Stan. Gurile rele or să spună că e imposibil, că nu-l mai vrea nimeni de la PSD pe Stan, că săptămâna trecută la şedinţa Biroului Executiv al pe-se-de pe judeţul Galaţi, Nica i-ar fi spus direct lui Stan, de faţă cu toată lumea, că nu mai merge cu el şi gata. Da, dar noi am mai văzut din acestea, iar dacă va fi ordin de la CENTRU, Nica şi ai lui vor face sluj ca acum patru ani, în politică aplicându-se regula de aur că orice e posibil.

O altă variantă ar fi cea de prostire a noastră, a tuturor, cât şi a adversarilor politici, o practică uzitată în mod curent de fachirii de la pe-se-de şi care a dat roade de atâţia ani. Adică Pucheanu este aşa, un fel de „praf în ochi”, urmând ca înainte cu o lună de alegeri să se iasă în faţă cu adevăratul candidat, o persoană cu coaie, cu patru, un nume, un bărbat adevărat, care va lăsa lumea cu gura căscată, aducând voturi cu găleata (ce spuneţi de Bacalbaşa?).

Mai e şi o a treia variantă a scenariului care este perfect valabilă şi care ar arăta cam aşa: Nica s-a înţeles cu prietenul Dobre, că doar au domnit şi mâncat o pâine bună împreună o groază de ani la Galaţi. Ce stânga? Ce dreapta? Ce doctrine? Ce, ce? când interesul e mai presus de orice şi când amândoi trebuie să aibă certitudinea unor izbânde ca să mai continue în politică, că doar e dulce, e la măcelărie, aşa că? Înţelegerea ar suna cam aşa: „măi Dobre, tu vrei Primăria Galaţi cu Ciumacenco, eu ţi-o asigur cu o candidatură de formă din partea noastră, aşa că eşti sigur, iar la schimb ne garantezi şefia la Consiliul Judeţului. Adică, juma-juma, lumea e fericită, şefii de la Bucureşti mulţumiţi, trai neneacă. Fantezii? Nici vorbă.

O să vedeţi ce se întâmplă în următoarele luni. Nici nu o să vă vină să credeţi. Pe turnantă apare şi Cristian Dima de la ALDE, dar oare va fi singurul? Nu credem.

Acelaşi analist de serviciu 23 - ianuarie - 2016

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Gala premiilor PIMM

Mereu reuşeşte Marian Filimon, acum pentru a 20-a oară, să ...

Cică se vrea veceu

Aflăm că în laboratoarele Primăriei Galaţi s-a pus la copt ...

Bustul lui Spiru Pl

Ţărăniştii de Galaţi, nedemni de acest partid istoric, darămite ...

Modificări de trafi

Primăria municipiului Galaţi informează că, începând cu data de 15 ...