logoImpact EST nr. 898 - 16.01.2022

Ultimele săptămâni au fost monopolizate de discuţiile despre protocoalele secrete dintre servicii şi procuratură, de ingerinţele serviciilor în justiţie. Însă, aş merge mai departe cu ce înseamnă funcţionarea statului paralel şi a instituţiilor care îl compun în ultimii ani. Aici mă refer la impactul economic asupra României. Încălcarea drepturilor şi libertăţilor reprezintă un lucru extrem de grav pentru un stat democratic, însă în acelaşi timp aceste „lucrături” duc la afectarea economiei naţionale.
Costurile pe care le implică aceste acţiuni ilegale şi neconstituţionale reprezintă o gaură în bugetul României, o cheltuială din banii românilor pentru a le fi încălcate drepturile. Costurile pentru toate demersurile întreprinse de statul paralel din 2009 încoace au fost acoperite din banii contribuabililor. Este revoltător ca noi, cetăţeni ai acestei ţări, să plătim să fim urmăriţi de servicii.
Cui au servit aceste interminabile supravegheri din bugetul naţional? Prin acest tip de acţiuni, şefii vremelnici ai serviciilor şi ai procuraturii şi-au bătut joc de munca, taxele şi impozitele plătite de români. Despre această bătaie de joc la adresa românilor trebuie să discutăm şi trebuie să existe răspunsuri publice din partea celor implicaţi. Aceste practici ale serviciilor şi ale procuraturii au atins cote care ar face invidioasă fosta Securitate.
Am mulţi prieteni în mediul de afaceri, cunoştinţe cu care am discutat despre ce s-a întâmplat cu protocoalele secrete. Pe bună dreptate mulţi mi-au spus că li se pare anormal ca pe banii lor, serviciile şi procuratura să îşi facă de cap, să încalce toate legile acestei ţări, Constituţia. Şi mi-au oferit şi un bun argument în acest sens: dacă un întreprinzător este prins că încalcă legea, atunci este tras la răspundere; de asemenea, dacă o firmă nu îşi plăteşte taxele, atunci este sancţionată de stat. Dacă un întreprinzător din eroare nu cuprinde in declaraţie toate veniturile ce urmează a fi impozitate sau are cea mai mică scăpare din cauza legislaţiei stufoase, este vai de capul lui cum este tratat, fiind considerat cel mai mare duşman al statului. Mă întreb acum, câtă umilinţă să mai suporte mediul de afaceri român din partea unor instituţii care, în loc să se ocupe de interesele statului se ocupă de interesele unei grupări de persoane?
Antreprenorii, clasa de mijloc în dezvoltare sunt cei care, împreună cu toţi românii care contribuie prin taxele şi impozitele lor la bugetul naţional, trebuie respectaţi de către instituţiile statului care trebuie să asigure servicii publice de calitate în folosul tuturor cetăţenilor. Acesta este principalul rol al statului în raport cu cetăţeanul, nu prigonirea, umilirea acestuia de către instituţiile statului paralel.
Protocoalele secrete dintre servicii şi procuratură nu au vizat doar politicieni, ci şi oameni de afaceri. Colaborarea servicii – procuratură a urmărit şi eliminarea acelor persoane incomode, a oamenilor de afaceri care nu erau în graţiile sistemului paralel. Firmele româneşti au fost batjocorite de reprezentanţi ai instituţiilor de forţă prin utilizarea banilor din contribuţiile pe care le plăteau pentru urmărirea lor, pentru eliminarea de pe piaţă. Ne spune cineva cât i-a costat pe contribuabilii oneşti aceste urmăriri, ascultări de telefoane, transcrieri fără drept şi fără temei legal şi constituţional? Răspunde cineva pentru tot ceea ce s-a devoalat în ultimele săptămâni sau se va încerca o ascundere sub preş a tuturor acestor informaţii? Ce se va întâmpla cu cei care au creat şi au beneficiat de acest sistem?
Timp de 28 de ani capitalul românesc s-a dezvoltat cu trudă, a trebuit să răzbată într-un mediu în care antreprenoriatul din România era şi încă este pe alocuri prigonit şi neînţeles. Astăzi acest monstru creat de unii in laboratoarele intereselor antinaţionale începe să iasă la suprafaţă, iar oamenii încep să vadă în ce fel de stat am trăit. Ţările cu democraţii autentice, în care instituţiile statului sunt corect conduse sunt cele care pot susţine economii puternice.
Despre Securitate ştim cu toţii că a lucrat pentru un sistem care a comis abuzuri şi crime împotriva poporului români! Asta vor să facă şi cei de acum? Să ajute la distrugerea oricăror norme democratice în România, să se creeze o altă clasă socială a celor din sistem?
Consider că utilizarea fără drept, în mod secret, a resurselor naţionale (aici mă refer la banii rezultaţi din taxele şi impozitele românilor) trebuie să fie sancţionată, iar protocoalele secrete existente la ora actuală trebuie desecretizate şi eliminate din viaţa societăţii româneşti. Dacă antreprenorii sunt grav pedepsiţi pentru orice fel de abatere de codurile în vigoare, atunci care ar trebui să fie pedeapsa pentru utilizarea banilor românilor împotriva acestora, fără ca acest lucru să se cunoască? Un lucru e clar şi anume că trebuie să existe sancţiuni din partea instituţiilor abilitate faţă de cei care au gestionat aceste abuzuri, iar mai departe să aibă loc protejarea cetăţenilor şi a mediului de afaceri de aceste abuzuri printr-o legislaţie consolidată.

Cristian Dima, lider ALDE 20 - aprilie - 2018

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Cei mai vizibili min

Premierul Nicolae Ciucă ocupă primul loc ca vizibilitate în decembrie, ...

Vestea bună: COVID-

Niciodată, de la criza rachetelor din Cuba, umbra unui război ...

Controale operative

Urmare a perioadei de contractare din luna iulie a anului ...

Galgros SA Galaţi,

Firma Galgros SA Galaţi este cunoscută ca fiind locul în ...