logoImpact EST nr. 886 - 22.09.2021

Declară Constantin Dumitriu, candidatul ARD pentru Camera Deputaţilor în colegiul 7 Galaţi.

 

Am o experienţă solidă în promovarea intereselor Galaţiului, pentru că sunt de părere că cel mai important lucru este să fii loial oamenilor. Ca viceprimar al Galaţiului, între 2004 şi 2007, sunt mândru că am atras investiţii în municipiul Galaţi de peste 100 milioane de euro. În calitate de europarlamentar, între 2007 şi 2009, am avut reacţii rapide la nivelul Parlamentului European pentru apărarea intereselor României şi pentru a cere sprijinul UE în situaţii de criză.

 

Sunt un om dinamic şi pot face bine Galaţiului şi României chiar şi prin familia mea

Sigur, chiar dacă trebuie să spun cu tristeţe în suflet că o parte din familia mea a ales să se realizeze în străinătate – una din surori este de nouă ani funcţionar permanent la Consiliul Uniunii Europene, unul dintre fraţi este specialist la un institut de cercetare în domeniul energetic în S.U.A., după ce a fost profesor universitar în România, iar un alt frate este specialist în domeniul naval şi conduce un departament tehnic în Ravenna, Italia.

Pentru că ştiu însă cât de important este să ai resursele necesare pentru a te concentra pe studii, începând cu anul 2005 ofer 10 burse anuale pentru elevii cu rezultate deosebite, dar cu o situaţia materială grea, de la liceul pe care l-am absolvit şi eu şi fraţii mei. Mă pot mândri că am pus pe picioare o afacere onestă, dar şi că m-am dedicat oamenilor ca viceprimar al Galaţiului în perioada 2004-2007 şi ca europarlamentar din 2007 până în 2009. În ultimii ani am avut în coordonare filiala PDL Brăila, dar am rămas cu sufletul acasă, la Galaţi. Am fost prezent acolo unde colegii mei au avut nevoie de mine, dar acum a venit vremea să îmi concentrez din nou toate forţele pentru gălăţeni.

Ca europarlamentar am obţinut finanţarea de catre UE a alimentelor pentru familiile nevoiaşe

Ca membru al Comisiei de Agricultură şi Dezvoltare Rurală şi membru al Comisiei pentru Pescuit, sunt mândru de câteva realizări: obţinerea de bani europeni pentru distribuirea de alimente persoanelor nevoiaşe, mărirea pragului pentru plăţile în avans din bani europeni de la 20% la 50%, exceptarea României şi Bulgariei de la planul de reducere a ajutorului direct pentru fermieri, creşterea cotei de lapte pentru fermierii români sau alocarea de fonduri europene pentru asigurarea culturilor şi producţiei împotriva dezastrelor naturale prin Politica Agricolă Comună. De asemenea, am luptat pentru simplificarea procedurilor în obţinerea banilor europeni pentru modernizarea satului românesc (drumuri, utilaje pentru lucrat pământul, agroturism, instalaţii pentru irigaţii) şi am organizat unul dintre cele mai mari evenimente de promovare a României în Parlamentul European.

De asemenea, m-am luptat şi pentru păstrarea tradiţiilor, prin modificarea legislaţiei europene pentru a permite sacrificarea porcului de Crăciun şi a mielului de Paşte după obiceiul tradiţional al românilor. Pe scurt, am avut reacţii rapide la nivelul Parlamentului European pentru apărarea intereselor României şi pentru a cere sprijinul UE în situaţii de criză.

Cei din USL greşesc faţă de Uniunea Europeană ca nişte veritabili ceauşişti

Nu cred că este o dovadă de patriotism să îţi pui mâinile în şold în faţa Bruxelles-ului şi să vorbeşti ca un demn urmaş al lui Nicolae Ceauşescu despre neamestecul capitaliştilor în treburile noastre interne. Cred că printr-o astfel de tactică, liderii USL încearcă să îi facă pe români să nu mai fie atenţi la haosul guvernamental. Să ne amintim că preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, la avertizat pe domnul Ponta recent că România are probleme serioase cu accesarea fondurilor europene. UE a cerut ca Executivul să ia măsuri imediate pentru a rezolva problemele care au dus la întreruperea plăţilor pentru anumite programe europene. Guvernul ce a făcut? S-a făcut că lucrează, astfel că forurile europene i-au atras atenţia că ceea ce a propus Executivul nu sunt decât nişte măsuri pe termen scurt care nu rezolvă problemele grave ce trebuie corectate urgent pentru a putea îmbunătăţi absorbţia pe termen lung. Cred că orice cetăţean ştie că neajunsurile României nu se pot imputa Uniunii Europene. Cu atât mai puţin actualii guvernanţi, pentru că e mai uşor să dai vina pe UE decât să recunoşti incompetenţa. În loc de schimbarea mult aşteptată, am avut parte doar de circ şi vorbe aruncate în vânt. De aceea cred că în Parlament este nevoie de cât mai mulţi politicieni cu expertiză şi realizări în relaţia cu UE. Trebuie să spunem stop haosului, certurilor, amatorismului şi promisiunilor nerespectate.

 

7 - decembrie - 2012

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Incidenţa în jude

INCIDENTA JUDETUL GALATI 21.09.2021

Aceşti habarnişti

Indivizii aceştia, care, cică, sunt ai noştri şi care hotărăsc,în ...

Gala premiilor PIMM

Mereu reuşeşte Marian Filimon, acum pentru a 20-a oară, să ...