logoImpact EST nr. 893 - 30.11.2021

„Monstruozitatea de Revelion de la TVR este doar un ultim şi vizibil episod recent privind nenorocirile care se petrec în
instituţie la adăpostul „serviciului public“. Dacă vrem să fim cinstiţi cu noi şi cu românii, singura soluţie care mai există pentru Societatea Română de Televiziune este desfiinţarea sa, aşa cum există astăzi, prin lege, şi înfiinţarea prin altă lege a unei adevărate televiziuni publice. Revelionul Vacanţa Mare este vârful aisbergului.
Curtea de Coturi a arătat în nenumărate rapoarte că din TVR s-a furat ca din codru. Toate regimurile politice de până azi
s-au folosit de instituţie pentru a-şi îndestula clientela, pentru a împărţi posturi şi pentru a continua raptul orchestrat de orice guvernare de stânga/dreapta din ultimii 30 de ani.
Ca să schimbăm actuala conducere cu o alta, apropiată de noua guvernare, înseamnă să cauţionăm tot ce s-a întâmplat până acum la TVR, inclusiv regimul Dragnea, în timpul căruia „serviciul public“ a devenit „serviciu bugetar“, prin desfiinţarea taxei radio-tv.
Între public şi TVR nu există astăzi nici un contract, iar şefii TVR, numiţi politic, răspund în realitate doar în faţa politicienilor, nicidecum a cetăţenilor.
A înfiinţa o nouă televiziune publică, printr-o nouă lege, garantând depolitizarea şi accesul în orice funcţie pe bază de merit, iar nu de pile – abia aşa ar arăta o reformă reală a TVR. Una care începe tăind răul de la rădăcină.
Poate părea dură abordarea. Dar nu putem face la infinit lucrurile la fel şi să sperăm că vom obţine alte rezultate decât cele din prezent“.

Marius Bodea, senator USR PLUS 22 - ianuarie - 2021

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Informare contribuab

INFO-Solicitarea certificatelor de rezidenta din SPV de catre PF

Creșă nouă în cl

Primăria municipiului Galați informează că, în urma licitației publice, a ...

Informare - lumini f

Primăria municipiului Galați informează că în apropierea Sărbătorii Sfântului Apostol ...

Lucrări de semnaliz

Primăria municipiului Galați informează că, începând cu data de 26.11.2021, ...

Doi judecători ai C

Justiţiabilul Ion Banu este de zeci de ani într-o bătălie ...