logoImpact EST nr. 893 - 02.12.2021

De la masa leilor mai rămân ceva resturi, dar doar pentru o singură hienă, căci un singur mandat de deputat poate rămâne neocupat dacă nu cumva, cu tot cu redistribuiri, pesede nu ia cinci mandate în loc de patru. Şi în condiţiile în care marele politician Tăriceanu şi-a scos ALDE din combinaţia cu Pro România lui Ponta, Cristian Dima a ajuns dezarmat în bătălia cu Nicolae Marin pentru postul de deputat, norma de senator fiind imposibil de scos de către uniunea dintre cele două sărăcii, ei crezând că voturile se adună în politică precum în aritmetică. De fapt, ALDE Tăriceanu au pierdut pe bandă rulantă, jenant şi lamentabil şi europarlamentarele, unde nu au făcut pragul electoral, şi alegerile locale.
În aceste condiţii, bătălia lui Nicolaie Marin se mută pe unicul adversar rămas în lupta pentru cel de-al nouălea mandat de deputat: Cătălin Cristache. Deocamdată remarcăm o mişcare inteligentă a lui Cristache: înregimentarea în PMP a ex-primarului de Tecuci, Cătălin Hurdubae, pe care îl poate folosi ca platformă electorală în zonă. Un alt pas trebuie făcut urgent la Matca, ştie el de ce.
Oricum, demisionare în bloc din ALDE, în frunte cu Tăriceanu, pentru a se înscrie în Pro România şi a candida pe aceste liste, mi se pare o tâmpenie politică, menită să tulbure apele şi să-l ameţească pe guvidul-alegător. Simplă era fuziunea prin absorbţie şi atât.

(GECO) 23 - octombrie - 2020

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Primarul şi cei 15

Aceşti izmenari stau toată ziua cu stufu-n gură şi calcă ...

HARTA COLINDELOR ROM

HARTA COLINDELOR ROMANESTI  

Andrea Chiş candide

Judecătoarea Andrea Chiş, plecată în CSM de la Curtea de ...

Gabriela Baltag, can

• „Mi-aş dori să redau CSM transparenţa de odată. Trebuie ...

Informare contribuab

INFO-Solicitarea certificatelor de rezidenta din SPV de catre PF