logoImpact EST nr. 853 - 21.01.2021

IMG_1644

Nu e nimic nou, dar partidul paranormal care este ALDE Galaţi revine la rampă cu noi senzaţii de mediocritate politică, de perversiune partinică, de duplicitate transpartinică. S-a dus Campania, a venit coabitarea şi înhăitarea la Guvernare, dar duplicităţile din ALDE Galaţi rămân. Teoretic, fracţiunile aflate în fricţiuni din ALDE, adică Partidului Liberal Reformator (PLR), condusă de secretarul de stat Cristian Dima şi organizaţia PC, condusă de deputatul Eugen Durbacă, văd ieşirea din criza de fuziune prin Congres, dar nu convin asupra datei la care să fie Congresul.

Dima vrea în primăvară, Durbacă vrea în toamnă

Congresul lui Dima ar putea fi în aprilie, Congresul lui Durbacă e musai să fie în septembrie. Ce e brambureala asta? Se explică cam aşa. Se făcea că Durbacă a lovit pe la spate în oamenii lui Dima(doi dintre foştii membri PLR deveniţi consilieri au fost retraşi cu o lovitură măiastră şi mârlănească de noapte de către Durbacă), pentru ca în Consiliul Municipal şi Consiliul Judeţean să ajungă slugile credinciose din PC ale lui Durbacă. Aşa se face că va fi o plângere penală pe acest fapt mârşav, aşa se explică că Cristian Dima susţine Congresul ALDE imediat după Paşti, adică în a 2-a parte a lunii aprilie. Acum intervine a doua dualitate-sunt dorite două Congrese, deci au fost două şedinţe ale Biroului Teritorial al ALDE. La unul s-a votat Congres în aprilie,la altul în septembrie. S-au tras şi săgeţi otrăvite: Dima: „Fiul domnului Râclea este unul dintre cei mai premiaţi liceeni din Galaţi la Olimpiade Internaţionale şi cum să se întoarcă el în România dacă politica este condusă de relicve care nu au nicio şansă să ducă la progres societatea”, a zis Cristian Dima. Mai mult, „în cazul lui Eugen Durbacă o dată cu vârsta apar şi „tulburări de memorie”. „Cele două organizaţii au avut legătură cu ALDE o singură dată, când ALDE Galaţi a primit un vot de încredere de 14,5 % pe municipiul Galaţi şi 11,6% pe judeţul Galaţi. Atunci au avut legătură cele două organizaţii. Noi (Partidul Liberal Reformator) la alegerile prezidenţiale pe municipiul Galaţi am obţinut 9%, la Tecuci colegul meu a obţinut 7%, pe când acum, cu greu am depăşit pragul de 5%. Ce valoare mai are Durbacă în poziţia politică, atâta timp cât principalii poli importanţi ai PC-ului au plecat la PSD?”.
Presa de ştifturi politice a scormonit  ceva gunoaie politice şi pe la Durbacă

Iată nişte zoi de declaraţii: „În primul rând, ce au făcut ei nu este statutar, pentru că nu au avut o prezenţă de 50% plus 1, cum scrie în statut. Ei au făcut o şedinţă ca să se afle în treabă. Eu am organizat şedinţa Biroului Politic Teritorial, cu majoritate mai mare de 50% plus unu, pentru că o parte dintre foştii membri PLR mi s-au alăturat mie. Au participat cei 38 foşti membri PC, dar şi alţi membri de la PLR care au trecut la mine, profesorul Grecu, Garoafă. Deci am o majoritate de peste 50%, iar decizia luată de Biroul Politic Teritorial este statutară. Decizia luată de ei nu-i statutară”. Durbacă o relicvă?„O iau ca pe o poantă”, zice Eugen Durbacă. „El are 50 de ani, dar arată de parcă ar avea 80 de ani”. Trăiască al treilea Congres! Ha, ha, ha, ce hazoasă şi jegoasă mai e şi gioarsa asta de politică!

Silviu VASILACHE 17 - martie - 2017

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Ce troc! Dai mită 1

Da, dar eu şi sămtămânalul pamfletistic Impact-est nu avem voie ...

Fără portbagaj şi

Poliţiştilor locali, mai ales celor de la rutieră, care câştigă ...

Ciorici a picat la p

În sfârşit a venit vremea ca tizul meu întru nume ...