logoImpact EST nr. 889 - 20.10.2021

Fuziunea prin absorbţie a UNPR cu PM a fost contestată în instanţă de ex-senatorul Maria Vasiliev. Curtea de Apel Bucureşti a dat o hotărâre definitivă în favoarea partidului lui Traian Băsescu, datată 28 septembrie.
Iată şi soluţia pe scurt a instanţei:
„Anulează ca netimbrat apelul intervenientei Stancu Elena-Lucreţia. Respinge ca nefondat apelul reclamantei UNPR prin preşedinte Vasiliev Marian. Definitivă”.
Miza absconsă a celor care încearcă să reanimeze un mort deja îngropat sunt cele peste 50 de clădiri-sedii din filialele acestui fost partid, precum şi sediul central situat în Bucureşti, pe şoseaua Kiseleff, în fundul curţii unde îşi are sediul central şi pesedeul (fost al lui Dragnea, oare?!), toate acestea rămânând în folosinţa PMP cu care UNPR a fuzionat prin absorbţie.
Vasiliev a tot sperat că va rămâne ce a fost, şi mai mult decât atăt, dimpreună cu liderii câtorva filiale ale UNPR (gen cea de la Galaţi, condusă de Picu Roman), el dorindu-şi înainte de decizia instanţei de judecată, o alianţă cu partidul fostului lider ALDE, Daniel Constantin. Dar şi partidul lui de buzunar, numit preţios Pro România, pare un fel de pui cu trei picioare, care încă nu piuie.
Revenind la Galaţi, Picu şi consilierii judeţeni, municipali şi comunali ar trebui să se înscrie în PMP-ul lui Cătălin Cristache, pentru a-şi păstra mandatele de viceprimar, respectiv consilieri. L-am contactat pe Prefectul Gabrile Panaitescu, pentru a-l consulta în legătură cu paşii legali care trebuiesc parcurşi pentru clarificarea acestei situaţii. Mi-a comunicat telefonic faptul că secretarii celor două consilii – municipal şi judeţean – vor trebui să facă informări către Instituţia Prefectul Judeţului Galaţi, atunci când motivarea acelei hotărâri de dizolvare a UNPR prin fuziunea prin absorbţie cu PMP, va fi redactată şi comunicată.
Aşadar, conchidem noi, în termenul legal de 60 de zile, aceasta trebuie comunicată până la finele anului 2017, deci din 2018 vom avea alte jocuri în cele două consilii. Aşa cum am mai arătat, executivul condus de primarul Ionuţ Pucheanu ar urma să vâslească în opoziţie în CLM, dar se pare că a ieşit cu abilitate din această perspectivă, căci a început să le dea pemepiştilor sinecuri prin societăţile din portofoliul CLM.
Îl notificăm pe viceprimarul Picu Roman să ne remită punctul său de vedere pe această speţă, solicitare valabilă şi pentru liderul pemepe, Cătălin Cristache.
Adresa de e-mail este geluce@yahoo.com.

(Grig IONESCU) 24 - noiembrie - 2017

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg