logoImpact EST nr. 858 - 24.02.2021

Ei au câştigat toate cele 13 mandate de senatori şi deputaţi cu majoritate absolută

În statele cu democraţie de peste 200 de ani s-a lansat butada că „Puterea corupe la modul absolut”. Eu spuneam în ediţia cu numărul 467 a Impact-est, din 25.10 – 31.10.2012, în articolul din prima pagină, intitulat „Vom avea trei deputaţi şi doi senatori în plus” (să vă vină uşor să o găsiţi pe www.impact-est.ro sau în colecţia tipărită), următorul lucru: „Singurul pericol pentru o democraţie funcţională este acela că populaţia dezamăgită şi furioasă pe pedele, basculează prea multă putere în usele, alianţă compusă, după cum ştiţi, din pesede, pece şi penele, penege necontând la Galaţi.”.

În această ediţie vom prezenta rezultatele şi le vom compara cu cele obţinute la alegerile locale, dar vom compara şi situaţia reală cu cea prezumată de mine în ediţia 467.

 

USL şi ARD, scor sublocale.

A crescut PP-DD!

Iată procentele obţinute de către cele două alianţe politice şi de către PP-DD la alegerile locale şi cele obţinute acum la alegerile parlamentare, pe care le vom trece între paranteze: USL-67,18%  (aprox. 65,8%), ARD – 22,33% (aprox. 12,5%!) şi PP-DD – 11,98% (aprox.15,8%!)

Spuneam atunci, în primul paragraf, că, citez, „După calcule, analize şi consultări cu politicienii care contează în plan local şi naţional, există riscul ca USL să ia tot, caz în care numărul deputaţilor şi senatorilor va creşte de la 9 la 12, iar al senatorilor, de la 4 la 6.”.

Ei bine, pentru ei, dar nu şi pentru riscul unor derapaje de la democraţie, USL a luat toate cele 13 mandate cu majoritate absolută.

Mandate directe, prin încredinţare de către BEJ, vor lua, ca deputaţi, Mircea Nicu Toader (24,29%) – ARD şi Eugen Chebac (22,68%) – PP-DD. În aşteptarea redistribuirii resturilor de voturi, după acordarea mandatelor la nivel naţional, se află candidatul PP-DD pentru Senat, Nicolae Marin, primar de Pechea.

În acest caz, deocamdată, avem doar 11 deputaţi, nu 12 cum am anticipat eu în octombrie, şi posibil cinci senatori, nu şase.

Acum, iată lista cu alde peste 50%

Deputaţi:  Victor Dobre, Laurenţiu Chirvăsuţă, George Scarlat, Viorel Ştefan, Dan Nica, Florin Pâslaru, Lucreţia Roşca, Bogdan Ciucă şi Aurel Nechita.

Senatori:  Daniel Butunoi, Gheorghe Saghian, Paul Ichim şi Eugen Durbacă.

În ediţia comparată eu afirmam că cu peste 50% îşi vor lua mandatele Saghian, Nica, V. Ştefan şi Ciucă şi că Nechita şi Ciucă îl vor scoate senator pe jupânul Eugen Durbacă. Mai departe, în paragraful „În Tecuci-nord şi sud-este vor triumfa Dobre şi Toader”, spuneam că cei doi deputaţi îşi vor păstra mandatele, dar şi că deputaţii se vor dubla în Colegiul 2, Chirvăsuţă fiind dublat, iată, de Toader. Şi spuneam tot atunci că Toader va lua mai mult ca sigur mai multe voturi decât Resmeriţă şi Constantin Dumitriu.

Am greşit în aprecieri când nu l-am dat ca senator sigur şi pe Paul Ichim şi că Petrea Constantin l-ar putea dubla pe Daniel Butunoi. Dar asta este vina ARD care a luat bătaie de la PP-DD în 11 din cele 13 colegii! Asta din cauză că le-a fost fatală ştergerea urmelor PDL şi la locale şi acum, guvidul majoritar migrând spre PP-DD, care a crescut cu circa 4% faţă de locale.

Chebac şi-a găsit serviciu!

În paragraful „Se dublează şi deputaţii din Colegiul 3”, anticipam că economistul George Scarlat (PNL) va câştiga mandatul, dar şi că la redistribuire Eugen Chebac îşi va găsi serviciu, el putând să obţină numai la Pechea, unde e primar OTV, 4000-5000 de voturi”. Chiar, ştiţi câte voturi a luat Chebac?: 4580! Şi iată că Picu Roman nu a prins nimic la redistribuire, el urmând să primească o sinecură politică de la adversari!

La paragraful „Recapitulare în judeţ” afirmam că: „Deci, USL ia toate cele   9 mandate de deputat, pe suplimentarea locurilor prin redistribuire urmând să intre Mircea Toader-ARD şi la senat, Constantin Petrea.”

Aici am ratat tot din cauza mamelucilor din ARD-PDL, de fapt, care au basculat toată Puterea în mâinile USL plus UDMR.

Căci la paragraful „Ciumacenco va fi senator”, cum greşit am anticipat, dar am anticipat corect că Resmeriţă şi-o va lua iarăşi de la Pâslaru, iar anonima Roşca va triumfa prin forţa USL în faţa lui Dumitriu, am anticipat că Filimon are şanse la redistribuire dacă ia 2500 de voturi. A luat doar circa 500, iar UDMR nu a mai luat peste 7%, ci uşor peste pragul electoral.

Etcaetera

La paragraful cu acelaşi intertitlu din ediţia comparată, anticipam corect că UDMR va intra alături de USL la guvernare, caz în care „ungurul” Marian Filimon (dacă obţinea mandat la redistribuire) putea deveni ministru al IMM-urilor şi Cooperaţiei. Acum, când el a obţinut mai multe voturi decât Szekely Levente, fugit la Vaslui să candideze printre ungurii  ceangăi cărora le-a fost prefect, ar putea obţine o sinecură  „iudemeristă”, aceştia fiind mereu interesaţi de Administraţia Porturilor Dunării Maritime. Chereştoi ştie de ce!

La pierderi colaterale i-am amintit pe Aurel Stancu şi pe avocata Lăcrămioara Stavire, precum şi pe o serie de peneţecedişti care nu au încăput în aredeul pedeleului.

Acum nu ne mai rămâne decât să sperăm că USL va fi drept, cinstit şi că va da legi bune pentru ţară, nu pentru interesele de grup, şi că va guverna cu un Ponta bine flancat de consilieri maturi şi responsabili pentru binele ţării. Altfel, va fi vai şi amar de soarta lor, ei putând să nu apuce jumătatea mandatului, populimea fiind sărăcită şi ruptă în cur de lăcomia şi incompetenţele pedele-udemere. Căci e greu de presupus că forţa presei şi forţa civică i se vor putea opune eficient, atâta timp cât ambele sunt sufocate economic până aproape de faliment şi de… OBEDIENŢĂ FAŢĂ DE PUTERE, pedele SRL, batjocorindu-le şi izolându-le.

Mare parte a acestei situaţii uşor alarmantă pentru democraţiile consolidate în decenii şi veacuri, se datorează greşelilor, cu voie şi fără de voie, ale liderilor pedele. Dar Uniunea Europeană nu are dreptul de a izola un membru al ei, de a-i înfometa poporul, pentru rezultanta votului său, iată … prea majoritar.

Gelu CIORICI 14 - decembrie - 2012

One Response so far.

  1. lordul spune:

    Oricum galatiul voteaza din 90 toate gunoaiele PSD. Acum a luat si din pnl.

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg