logoImpact EST nr. 876 - 20.06.2021

Da, dragi cititori, mai avem fix opt luni până la alegerile locale de anul viitor, asta după ce mai înainte, în luna noiembrie, anul acesta vom alege Preşedintele ţării.
Acum, noi nu spunem că nu ne interesează alegerile din noiembrie, dar pentru Republicuţa noastră, cele locale ne dor cel mai tare şi ne afectează viaţa zi de zi. Din această perspectivă încercăm pe scurt să facem o analiză a ceea ce se prefigurează peste puţin timp, adică opt luni de zile, pe scena speranţelor politice şi ale poporului din ţinutul Covurluiului. Din punctul nostru de vedere, din ce cunoaştem, din experienţă, pe repede-nainte, vă spunem că la judeţ s-ar putea să câştige cu chiu cu vai pe-se-de-ul. Adevărul e că electoratul la sate e în majoritate al lor, cu primarii care îi vor alinia ca pe vitele care sunt duse la abator. Cert este că nu va mai fi la fel de uşor în condiţiile în care aceştia s-au mai redus numeric, unii (cam puţini) s-au mai deşteptat, iar alţii nu vor ieşi din cuvântul celor care creează diaspora şi care îi vor obliga pe cei de acasă să voteze altfel. Tot aici, la judeţ, pe-ne-le-ul, printr-o bună mişcare poate obţine un pic mai mult decât până acum, mai ales dacă resursa umană va fi dintre cea mai bună, iar activiştii vor munci zi şi noapte alergând „să mânânce pământul” şi nu altfel. Nu credem că va fi detronat Costel Fotea, dar minuni s-au mai văzut, omul Fotea a făcut „ceva” în mandatul său, adică, chiar mai mult decât predecesorii săi, nu a făcut greşeli, nu s-a dat în spectacol sau în „bărci”, şi-a văzut de treabă, s-a cuplat cu mediul universitar şi cel economic, iar alte domenii de interes au fost permanent sprijinite. Gospodar şi serios, pus pe treabă, neconflictual, toate aceste atuuri vor face ca Fotea să tragă partidul după el şi nu invers. Din nefericire nu se caută nici un contracandidat serios, care să fie băgat în seamă, iar dacă până acum nu s-a arătat sunt slabe speranţe pentru cele opt luni rămase.
Lucrurile sunt mai spectaculoase în schimb şi mult mai încâlcite la nivelul municipiului Galaţi. Aici pe-se-de-ul nu va prinde primul loc sub nicio formă, e un alt electorat, o altă „gâscă în altă traistă”, ce a fost nu o să mai fie niciodată, dar NICIODATĂ. Aici, în fruntea partidelor o să fie pe-ne-le-ul sau USR-ul la care se va adăuga la coadă cu un consilier sau doi eventual şi PRO România sau ALDE. Aici va fi tsunami, în sfârşit vor cădea multe capete la pe-se-de, anticipăm cele mai grele, pe un rezultat dezastruos, la o populaţie alegătoare total nemulţumită, aşa cum reiese din sondajele nostre. În opt luni ce draku’ se mai poate schimba? Mai NIMIC. Din păcate, lefurile şi pensiile „mărite” nu vor ajuta cu nimic, pentru că subiecţii urbani sunt mai educaţi, mai deştepţi şi nu merge. Cu o mână li s-a dat şi cu zece s-au luat înapoi prin inflaţie, prin creşterea preţurilor la utilităţi şi mai ales la alimente, la legume şi fructe. Aşa că, CANCI voturi pe aşa ceva. Nenorocirea este că s-au pierdut pensionarii, armata cea mai mare de votanţi a pe-se-de, care pe 26 mai după toate studiile serioase şi solide, nu au votat decât în proporţie de 20% cu pe-se-de. Întrebarea firească a fost de ce? Păi asta a fost revolta, frustrarea şi scuipatul pe obrazul lui Dăncilă şi Teodorovici pentru cele peste 170 000 de pensii speciale şi de serviciu ale profitorilor vremurilor actuale. Adică pe-se-de-ul şi-a stricat bazinul electoral de peste cinci milioane de pensionari pentru 170 000 de privilegiaţi, de miliţieni şi securişti, de magistraţi şi grefieri, de aleşi în primele rânduri administrative, de… tot neamul lor care ne oripilează cu cât primesc la bătrâneţe care este aceeaşi pentru toată lumea ca fenomen şi necesităţi.
După părerea noastră, una din cheile rezultatelor din viitoarele alegeri, constă în cine va fi capabil să înfiinţeze justiţia socială şi să elimine această mare nedreptate, hoţie şi prostire prin batjocorire a pensionarilor şi a populaţiei în ansamblu. Atenţie la fotoliul de Primar, Ionuţ Pucheanu nu are contracandidat în acest moment. Nu că ar trebui să i se cuvină sau că vine pe cai mari din postura de actual Primar, cu mari realizări, NU, nici vorbă. Adevărul este că în opt luni câte mai sunt până la alegeri (extrem de târziu) nu s-a arătat vreun candidat demn de luat în seamă. Ce trebuie să se înţeleagă de aici este faptul că partidul va avea rol decorativ, de această dată va conta OMUL care candidează.
Ce ruşine pe PNL că nu a reuşit să iasă până în prezent cu un candidat valid, demn deluat în seamă – cine este Rodeanu?!? (că alde Bacalum şi Stângă sunt nevăzuţi, necunoscuţi), iar la USR este o ceaţă aşa mare că nu distingem nimic.

Analistu' lui Peşte 20 - septembrie - 2019

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Încă o ultimă or

Din Galaţi, oraşul cu cea mai multă apă, pentru profit ...

Ultima oră: Ploi to

Formarea ciclonului din Marea Neagră a fost filmată din satelit. ...

Susanul lui Rodeanu

Avem o ştire de... penultima oră, doamnelor şi domnilor! Ea ...

Ghetoul de la Viaduc

Documentarea care stă la baza acestui reportaj a fost realizată ...