http://impact-est.ro/wp-content/uploads/anunt-nou.jpg
logoImpact EST anul XXII – 2022, nr. 918 - 11.08.2022

PSD respinge vaccinarea obligatorie a medicilor și a profesorilor! Statul ar trebui încurajeze testarea, să aloce resurse pentru cât mai multe teste gratuite – mai ales în zona medicală și cea a educației. Soluțiile corecte pentru combaterea pandemiei sunt testarea și vaccinarea voluntare, nu impunerea vaccinării obligatorii și disprețuirea celor ce au altă opțiune. Vaccinarea este un alt eșec al acestui guvern, ne aflăm pe penultimul loc în Europa.

S-a comandat un număr aberant de doze de vaccin (120 milioane) din care nu s-au utilizat decât 9.35 milioane, adică 7.79% dintre ele. Acum statul încearcă sa le vândă sub preț, să le doneze, și va fi nevoit să le distrugă pe cele care expiră. Această risipă a costat statul român 2,3 miliarde lei.

În România, spre deosebire de alte țări, campania de vaccinare s-a suprapus cu campania electorală a PNL, iar vaccinarea a fost lăsată pe plan secundar. De câteva luni, țara noastră nu mai e guvernată, plutește în derivă, asistă la încordarea de mușchi a #echipeicastigatoare din PNL și tremură neajutorată în fața valului 4 al pandemiei . Nu are un guvern capabil și dornic să își protejeze populația.

Pentru a câștiga capital de simpatie, acceptă organizarea unui eveniment cu 75000 participanți, dar absurd, interzice mitinguri cu mai mult de 500 persoane. Virusul are ce are doar cu oamenii nemulțumiți de măsurile aberante. De cei care cântă și dansează nu se atinge, pare să transmită guvernul.

În timpul acesta, statul vrea să forțeze profesorii și cadrele medicale să se vaccineze sau să se testeze periodic din banii proprii. În situația în care care câștigă 2000 de lei pe lună, vor fi nevoiti să plătească 1000 de lei lunar pe teste, ca să poată profesa.

Constrângerile și restricțiile impuse, provoacă exact efectul contrar celui scontat: adâncesc neîncrederea publică în autorități și deciziile acestora, alimentează reacțiile de tip extremist și agravează starea sănătății publice.

29.07.2021

(R.I.) 29 - iulie - 2021

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Controale operative

La momentul de față, Casa de Asigurări de Sănătate Galați ...

România a ratat pri

Comisia Europeană a anunţat în exclusivitate pentru G4Media că prima ...

O plictisitoare oră

Este marţi, 26 iulie, anul de greaţă 2022. Ceasurile arată ...

Rafila, un agramat c

Era luni, 25 iulie, 2022. Pe toate canalelele TV s-a ...