logoImpact EST nr. 839 - 23.09.2020
http://impact-est.ro/wp-content/uploads/banner-1200x165.gif

https://www.facebook.com/obagstoreiasi/videos/1780030662256176/

Până la Ana drumul e lung şi anevoios. Nici Poliţia, nici Ambulanţa nu ajung prea des. O femeie, care „merge la oraş”, doar când soţul o duce cu maşina şi asta foarte rar. În rest îşi duce zilele cu treburile casei într-un sat în apropierea Iaşiului. Când o vezi că e cât o mână de om, n-ai crede că îndură atâtea , că poartă cu ea atâta suferinţă, ba chiar reuşeşte să-şi ascundă bine vânătăile, doar tristeţea din ochi o trădează.

„Păi ce să fac? Unde să mă duc? Dacă aş pleca, ar veni după mine să mă bată că-l fac de râs în sat. N-am bani, n-am de lucru şi n-am încotro. El aşa e om bun, dar când bea are patimă şi mă bate şi pe mine şi pe copii. Mâine zi îi pare rău pentru ce a făcut, dar degeaba, că noi am mâncat bătaia. Nu sunt singura, cam toate femeile de pe aici iau bătaie,” se consolează Ana.

E adevărat că nu e singura, 65.000 de femei au fost victimele violenţei domestice în România.  800 de femei au murit în ultima perioadă ca urmare a abuzurilor la care au fost supuse şi anual sunt agresate 10.000 de românce. La fiecare 30 de secunde o femeie din România este victima violenţei domestice. 75% dintre cazurile de violenţă domestică nu sunt raportate.

Violenţa în familie sapă răni adânci atât în sufletul femeii, cât şi în familia din care aceasta face parte. Copii unor astfel de familii pot deveni agresori la rândul lor, dar şi victime, fiindcă aceştia urmează modelul văzut în familie.

Femeia de multe ori acceptă să fie umilită, de multe ori îşi împarte sufletu-n bucăţi şi continuă să îndure bătaia fizică şi psihică de dragul Lui sau al copiilor. Frica, instabilitatea financiară sau lipsa susţinerii o opreşte să plece şi să fie fericită. Poate sună a clişeu, dar e timpul să pună punct, să-şi ia inima-n dinţi şi să-şi salveze viaţa cât încă mai poate, cât încă mai are timp!

Violenţa împotriva femeilor este tot mai mult recunoscută ca fiind una dintre cele mai serioase şi urgente probleme ale tuturor timpurilor. Violenţa asupra femeilor este una din cele mai răspândite încălcări ale drepturilor omului din lume. Are loc acasă, pe stradă, la şcoală sau la locul de muncă. În fiecare colţ al lumii, efectul real şi dăunător pe care violenţa îl are asupra femeilor împiedică progresele în multe domenii. Violenţa împotriva femeilor are drept consecinţă costuri foarte mari la nivel de cheltuieli naţionale pentru îngrijiri medicale, acţiuni în justiţie şi acţiuni ale poliţiei precum şi pierderi în domeniul realizărilor educaţionale şi în cel al productivităţii.

Femeia fericită nu e un accesoriu, e un must!

Campania #obaginseama îşi propune să fie alături de femeile abuzate şi să le ajute să ia atitudine, încât să nu-şi mai distrugă viaţa.

Cumpară orice produs Obag şi între 0.5%-1% din vânzările nete sunt direcţionate pentru a ajuta femeile abuzate. O bag Store Iaşi împreună cu Fundaţia Hecuba luptă pentru un nou început.

O bag este un brand de poşete din Italia, poşete care pot fi personalizate în funcţie de nevoile fiecărei cliente (corpul genţii, căptuşeala şi mânerele se pot schimba datorită unui mecanism simplu de prindere, în funcţie de preferinţe).

28 - octombrie - 2016

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Moştenirea lăsată

Instalaţia de desprăfuire pentru Furnalele 1 şi 2 a funcţionat ...

Firma olandeză Den

Societatea în cauză este una cu capital integral olandez şi ...

Costel şi generalul

Un gălăţean se revoltă şi-l interpelează pe preşedintele CJG, Costel ...