logoImpact EST nr. 887 - 25.09.2021

Câţi cârciumari ştiu că apa, pâinea, vinul şi cafeaua sunt cei patru piloni de rezistenţă pe care se construieşte un restaurant? Azi vor afla de unde pot cumpăra o cafea bună.
În Galaţi, cineva s-a „încăpăţânat” să deschidă o prăjitorie de cafea. Este vorba despre Daniel Alexa, un tânăr de 21 de ani cu ambit şi chef de muncă, adept al curentului Rasta şi proprietarul magazinului Rasta Barista situat pe strada Traian vis a vis de „Apartamenul” de artă vizuală.
A descoperit aroma cafelei bine făcută la o şcoală de management hotelier din Olanda şi a „îndrăznit” să vină în Galaţi să se ia la trântă cu marii cafengii ai României.
Este autodidact şi vrea să facă şi un curs de barista-barman specialist în prepararea şi servirea cafelei, dar şi un fin degustător.
În micul său magazin vinde cafea Arabica, varietăţi dinTanzania, Nicaragua, Brazilia, Columbia, El Salvador şi Rwanda, cu arome ce încep cu cele de lămâie şi citrice dulci până la fructe confiate, migdale, caramel şi ciocolată.
Cafeaua verde, neprăjită, nu o cumpără direct de la producător, ci din Franţa, de la un importator. Este doar cafea de specialitate-pe etichetă este specificată ţara de provenienţă, varietatea, regiunea şi numele producătorului, perioada şi anul recoltei (se recomandă să fie consumată în maxim doi ani de la recoltare).
În magazin are şi o mică bijuterie-aparatul pentru prăjit cafea. La vânzare are cafea prăjită medium, dar, la cererea clientului o poata face Light Roast sau Dark Roast.

După prăjire este ţinută în borcane speciale şi râşnită la diferite granulaţii. Pentru ibric foarte fină – aproape de pudră şi pentru espressor în funcţie de tipul acestuia.

Baftă la succes, Daniele!

Silviu-Boby TEODORU 13 - octombrie - 2017

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

16 universităţi di

În total, România este prezentă cu 16 universităţi în topul ...

Întreruperile de en

Ca urmare a sesizărilor venite din partea cetăţenilor, dar şi ...

Incidenţa judeţul

INCIDENTA JUDETUL GALATI 23.09.2021

COMENTARIU Marius Op

PNL-ul i-a deziluzionat, rînd pe rînd, pe mulţi. Personal, mi-am ...