http://impact-est.ro/wp-content/uploads/anunt-nou.jpg
logoImpact EST anul XXII – 2022, nr. 918 - 09.08.2022

Nu mai vorbeşte nimeni, nu se mai scrie, că aşa-i la noi, timpul ucide tot, uitarea, bat-o vina, indiferenţa opiniei publice şi în primul rând a noastră, câinele de pază al democraţiei, a celor din mass-media.

Cine îşi mai aduce aminte de afacerea imobiliară Beyller din Republicuţa noastră? Iată, zilele trecute ne-a ajuns la ureche cum s-a finalizat toată tărăşenia, iar ca dumneata, cititorule, să pricepi, o să trecem în vedere povestea pe scurt. Vă aducem aminte că în anii de glorie ai capitalismului post-aderarela U.E., când era boom-ul acela cu terenuri, clădiri şi construcţii, de înnebunise tot omul, turcii noştri care se ocupau de confecţionat şi montat uşi metalice la tot momârlanul de la bloc, s-au apucat şi ei ca mulţi alţii de investiţii imobiliare. Au pus ochii pe terenul dela Textila, de lângă PRAKTIKER, devenit proprietate privată a unuia pe nume Voinea, au dat o căciulă de bani şi s-au apucat să construiască blocuri de locuinţe. Nu musai pe banii lor ci şi pe banii celor care doreau să devină proprietari pe un apartament sau mai multe, după punga fiecăruia, care au plătit integral sau în rate.

Numai că fericirea capitalismului în care curgea lapte şi miere, în care lua credite de la bănci cine voia şi cât voia cu buletinul sau pe afaceri SF, s-a dus dracului prin 2008, iar investitorii noştri s-au trezit cu fundul gol, fără clienţi pe toate blocurile şi investiţiile, fără ca unii să mai poată da ceea au contractat, cu o piaţă ce se prăbuşea ca piesele unui joc de domino. Şi, uite aşa, ca mulţi alţii au intrat în faliment, şi-au luat catrafusele şi-au spălat putina lăsând totul de izbelişte.

Săracii oameni care au plătit, rupându-şi de la gură, împrumutând, vânzând ce au avut şi investind în speranţa unei noi case, mai bune, mai mari, într-o zonă mai liniştită, mai selectă, au rămas cu gura căscată ca la dentist, nenorociţi pe viaţă, cu economiile spulberate, cu visele frânte, producându-se adevărate drame.

Băncile au rămas şi ele de ocară, cu mâinile întinse, dar goale, fără banii care fiind însumaţi cu penalizări şi dobânzi ajungeau pe la 40 de milioane euro.

A urmat în mod firesc, masa credală, datul în judecată, lupta pentru recuperarea prejudiciilor, lupta pentru dreptate şi adevăr. Până la urmă, în mod firesc şi normal, toţi şi-au căutat dreptatea în Justiţie, în Justiţia noastră sublimă, unică şi de necomparat în lume. Amărâţii şi bătuţii sorţii, cei care băgaseră bani pentru un apartament, au câştigat în toate instanţele de jos şi până sus, hăt departe, ajungând în final la Înalta Poartă a Curţii de Justiţie, sperând şi fiind încrezători că e doar o simplă formalitate, doar de confirmare a hotărârilor tuturor instanţelor, a dreptăţii fireşti.

Numai că, surpriză! La Înalta Poartă s-a întors totul ca prin farmec, oamenii au primit un bolovan în cap, au rămas interzişi, au intrat în şoc (pe bune) nemaiacordându-li-se DREPTATEA, aceea de a fi stăpâni pe investiţia realizată din banii lor, fără să mai devină proprietari pe bucăţica lor de bloc.

Urmarea a tot ceea ce v-am spus este că, complexul investiţional al turcilor dela Galaţi, a fost scos la vânzare şi a fost cumpărat pe o sumă modică, de câteva milioane de euroi de către celebrul soţ al celebrei ştirişte dela Pro Tv, Andreea Esca.

Să mai conteste cineva, dacă are chef şi poate, cât de frumos este în capitalismul dâmboviţean, cât de sublimă este Justiţia noastră şi cât de zâmbăreaţă şi de feroce este Dreptatea cu ajutorul ecranului de sticlă, promotor al democraţiei.

Observator 21 - februarie - 2014

2 Responses so far.

  1. iancu spune:

    FELICITARI PENTRU ARTICOL !
    ASTEPTAM URMAREA .
    DE DEPARTE.

  2. CETATEAN spune:

    asa este. cetatenii au fost furati de cei doi turci , infractori , ptr. ca acum fac puscarie pentru alte infractiuni SI NU PENTRU CA AU INSELAT ROMANII DESI LA MINUNATUL DIICOT S-A DEPUS PLANGEREIMPOTRIVA LOR. mizeria este ca acestia NU au furatSINGURI de la noi ci PRIN MANEVRELE BANCPOST care in cardasie cu acestia si cu marea firma Water price coupars house care le-a fost auditor si care le-a fost, nelegal, si lichidator, care a incalcat o groaza de legalitzati procesuale au lasat 90 de familii fara casa. CE ESTE GROAZNIC ESTE INTRADEVAR FAPTUL CA DESI LA FOND JUDECATORUL ,IN MOD LOGIC IMBINAND DREPTATA CU LEGEA A CONSTITUIT UN DREPT DE PROPRIETATE A CUMPARATORILOR, JUDECATORII CURTII DE APEL GALATI,CICA SUPERIORI GANDIRII CELOR DE LA TRIBUNAL , AU RESPINS ORICE DREPT AL CUMPARATORILOR , ORICE GANDIRE IN VIZIUNEA DREPTATII. aSTFEL CA BANCPOST S-A IMBOGATIT , CA SA NU DEA FALIMENT CU RATELE PE CARE CELE 90 DE FAMILII TREBUIE SA LE PLATEASCA 30 DE ANI DE ZILE. IMBOGATIREA FARA JUSTA CAUZA A FOST CONSTATATA INTR-UN DOSAR AFLAT PE ROLUL INSTANTEI, NUMAI CA SI AICI INSTANTA NU VREA SA FIE DE PARTEA CUMPARATORILOR ,AR PIERDE MINUNATA BANCA PREA MUL, STABILIND DUPA BUNUL PLAC TERMENUL DE PRESCRIPTIE , SITUATIE IN CARE CUMPARATORII SAU MAI BINE ZIS INSELATII, FURATII DE CATRE BANCPOST, LICHIDATOR SI INSTANTE, NU MAI POT RECUPERA NIMIC. POATE LA CEDO SE VA FACE DREPTATE DAR ATUNCI, SE MERITA CA , JUDECATORII SA PLATEASCA SINGURI DAUNE SAU SA II SCOATEM IN PIATA PUBLICA.

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Controale operative

La momentul de față, Casa de Asigurări de Sănătate Galați ...

România a ratat pri

Comisia Europeană a anunţat în exclusivitate pentru G4Media că prima ...

O plictisitoare oră

Este marţi, 26 iulie, anul de greaţă 2022. Ceasurile arată ...

Rafila, un agramat c

Era luni, 25 iulie, 2022. Pe toate canalelele TV s-a ...