logoImpact EST nr. 871 - 18.05.2021

Nu cu mult timp în urmă, un cetăţean de vază al oraşului nostru, dirijor de orchestră simfonică, a încercat în mod corect şi civilizat, prezentându-se la Primărie, să-şi rezolve o problemă personală.

A bătut sfios  la mai multe uşi, în spatele cărora se aflau ei, funcţionarii publici, plătiţi de noi, care, amabili fiind i-au arătat cu degetul în sus, adică către cer, acolo unde trebuie să ajungă, la ŞEFUL sau şefulicii mai mici.

Şi uite aşa, povestea aceasta ajunsă pe cale orală la noi spune că, în sfârşit, s-au îndurat să-l primească nişte consilieri ai Primarului „care este”. Omul cu pricina a intrat pe uşă şi, apoi, ţinut în picioare (tot lângă uşă), şi-a spus oful în timp ce consilierul mânca, băgând în el de zor, iar un altul (tot consilier) se scobea în nas şi privea, cu gândul dus, pe fereastră.

Nu mai intrăm în amănuntul poveştii, cu râgâiturile, cu molfăiala, cu scobitul în dinţi, cu replici ironice aruncate de aiurea, de prost gust, cu aroganţă, cu dispreţ, cu mojicie… Vom insista doar pe scena acestei „audienţe” desprinse parcă dintr-un film, în care îl şi văd, închizând ochii, pe celebrul actor Dorel Vişan, versus noii exponenţi ai noii clase politice şi administrative, a noului Galaţi şi a găştii noi a noului Primar STAN.

Înhăitaţii ăştia fără cultură, fără bibliotecă la mansardă, fără a reprezenta „ceva” până a ajunge în jurul lui STAN, fac, din păcate, legea în Primărie.

Nişte neica-nimeni, care au gravitat în jurul fotbalistului STAN, prieteni, colegi şi subalterni, care au fost promovaţi pe principiul „fidelităţii”, al relaţionării,  iar mai apoi în consilieri de chiar Primarul fotbalist.

În mod corect, când nu ştii management administrativ, când nu ai o profesie solidă, când eşti inginer făcut în timp ce jucai fotbal, când mingea a fost mai importantă decât cartea, te înconjuri de oameni deştepţi, de specialişti, nu de indivizi de aceeaşi teapă cu tine.

Şi acum, băi, NIMENI consilieri, nu ne rabdă  inima să nu vă spunem că un dirijor al unei orchestre simfonice, chiar în municipiul GALAŢI, este CINEVA, este un NUME, este o mare PERSONALITATE.

A fi artist, a fi dirijor, este un lucru extraordinar, trebuie să ai har,  să ai vocaţie, să munceşti enorm, să ai o cultură vastă, să ai un „dat”,  un destin, pe care mulţi îl asociază ca fiind chiar de natură divină. Apropo, câţi astfel de cetăţeni, cu o astfel de calificare, sunt în ţară, câţi în Galaţi, în comparaţie cu voi sau cu alţii? Unul, doi, la un milion. Cine sunteţi voi, mă, bagabonzilor, culturnicilor, maneliştilor, needucaţilor, să vă permiteţi să-l umiliţi, să-l jigniţi. Mama voastră de netrebnici!

Jap JAP 28 - septembrie - 2013

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

În dosarul penal di

Gălăţenii au sfidat din nou instanţa Săptămâna trecută a avut loc ...

Şeful Casei de Pens

Încercăm să plafonăm cuantumul mare şi să creştem pensiile mici, ...

Funcţionar de prim

Funcţionarul public al unei primării, condamnat în trei dosare penale. ...