logoImpact EST nr. 855 - 25.01.2021

Ca orice „găozar” care se respectă trebuie să particip la majoritatea evenimentelor mai importante din târg, după care să vă informez şi pe dumneavoastră, mărite cititor, despre „ce şi cum”.

Iată că nici nu s-au constituit bine ăştia de la Consiliul Local, că au şi început să-şi dea în petic, să-şi arate calitatea de „mârlan”. Prezent fiind, rămân stupefiat când DOAMNA consilier Vreme, atenţie!, ales independent, este din prima şedinţă pusă la punct în mod obraznic, impertinent, de un individ, tot consilier, aşezat la aceeaşi masă ovală de la Prefectură. Individul caută cu orice preţ să o intimideze pe d-na Vreme, să o pună la colţ, să nu o lase să vorbească, încordându-şi muşchii de mascul rău, puternic, cu PARTID în spate. Senzaţia creată a fost că totul era sub o regie, la comandă, în care i se arăta „motanul” d-nei, atenţionând-o şi, pe viitor, să stea în banca ei, cu rolul rezervat de decor sau piesă de mobilier într-o lume a lor, a aranjorilor şi farsorilor de partid. Animalul-porcuşor de consilier, a depăşit orice limită de educaţie şi bun simţ la un moment dat, nemaifolosind apelativul de „doamnă” obligatoriu, ci pe cel de „EA”. Îmi vine greaţă şi vomă încă de la constituirea Consiliului Local, gândindu-mă cu oripilare la ce va să vină în continuarea acestora, pentru cei care, în majoritate, nu reprezintă ei însuşi, ca entităţi, NIMIC. Chiar aşa, nişte „no name”, neica nimeni, care nu sunt ceva anume în plan economic, social, profesional, au mai şi fost aleşi la adăpostul listelor de partid şi votaţi de-a-nboulea de o populime turmentată cu promisiuni şi minciuni fără acoperire. Băi!, ce legitimitate aveţi voi în condiţiile când nu au ieşit la vot nici jumătate din cei chemaţi la urne? Iar mai apoi fiecare listă a luat un procent care reprezintă din totalul alegătorilor mai nimic. Adică, mai pe înţelesul cititorilor noştri, nu sunteţi reprezentativi, nu aveţi recunoaştere decât pe o lege strâmbă, şi nu a gălăţenilor, unde aţi obţinut votul al unuia din cincizeci sau o sută de cetăţeni sau chiar mult mai mulţi.

Doamna Vreme, aleasă independent, fără maşinaria de partid şi nu ascunsă în liste, merită respect, măi ghiolbanilor, fiind un simbol prezent al democraţiei, cea care alături de Dorin Butunoiu a spart tradiţia mafiotă, de gaşcă a partidelor gălăţene, le-a dat cu tifla „NAŞILOR” şi „BARONILOR” politici locali.

Măi, needucaţilor, pupincuriştilor, sinecuriştilor, când intră doamna Vreme ridicaţi-vă în picioare, înclinaţi-vă şi pupaţi-i mâna, vorbiţi frumos, nu fiţi golani. Încercaţi şi voi singuri, independenţi (nu pe liste) să fiţi aleşi, şi atunci veţi avea surpriza să vedeţi că majoritatea dintre voi nu a-ţi fi votaţi nici de neamuri. Şi când ne gândim ce personaje marcante ale urbei făceau parte din Consiliul Orăşenesc în perioada interbelică, ce demnitari, somităţi, ce cumul de inteligenţă şi putere, ce respect impunea fiecare numai prin NUME, ne apucă pandaliile şi ne vine să dăm cu căciula de pământ a năduf.

Observator 15 - iulie - 2016

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Casa Agronomului a f

Aflată în administrarea Direcţiei Pentru Agricultură Judeţeană Galaţi, Casa Agronomului, ...

Buget de 4,7 milioan

Dă, Doamne, cu Aghiasmă Mare să auzim cum sfârâie cu ...

Final de an dezastru

Finalul anului 2020 a fost nefericit pentru fostul deputat Mihai ...