logoImpact EST nr. 899 - 25.01.2022

Un cititor calificat al Impact-est ne atrage atenţia şi ne supune spre analiză un subiect vital pentru comunitatea gălăţeană: apa potabilă.

Din datele sale rezultă că certificatele de calitate ale apei potabile eliberate în ultimii 50 de ani nu au la bază o documentaţie reală. Medicii igienişti care au eliberat aceste certificate au făcut-o contra unor avantaje oferite de către conducerea municipalităţii. Un caz celebru, relatează cititorul nostru, este cel al unui doctor care a fost ajutat să emigreze în RFG pentru că a refuzat să semneze certificatele. Un altul a fost avansat. Mulţi dintre aceşti medici igienişti au primit apartamente, aprobări şi terenuri pentru garaje, schimburi avantajoase pentru locuinţe etc.

Calitatea apei din Dunăre este aproape o otravă potabilă, iar cea de adâncime este dură, aşa putând fi explicate numeroasele cazuri de litiază renală la Galaţi.

Oricum, toată lumea din oraş ştie că acele cartiere care primesc apă potabilă de adâncime, nu o primesc tocmai curată, ci făcută şpriţ cu apă captată din Dunăre.

Aşteptăm reacţia medicilor igienişti şi a celor de la Larex, dacă or mai fi existând, pentru a ne lămuri şi noi, cei care invocăm un interes public vital, să ne comunice cât de justificat sau nu este titlul acestei ştiri.

Domnule „BAZIL”, daţi un semn pe 0746.11.94.11 sau pe e-mail geluce@yahoo.com.

Grigore Corbu 1 - martie - 2013

One Response so far.

  1. Basil spune:

    Rectific .Nu era vorba despre conducerea municipiului,ci de primul secretar pcr al judetului si de autoritatea din cladirea situata pe strada Brailei Nr.200.Numele Dr.igienist plecat in RFG este Noghembauer ,iar al Dr.cu avansarea este Varvarescu.Paralel cu ”analizele”Sanepidului,se efectuau/efectuiaza si la uzina de apa de catre ingineri in Ind. alimentara diverse analize.Intr-o vreme ICG-ul era dotata cu o salupa’ Katiusa’ cu care un laborant colecta probe de apa direct din fluviu.Deci am fost si suntem mintiti de 2 ori.Nu mai amintesc ca si industria alimentara [lapte,vinificatie,bere,pamificatie,etc ]detin laboratoare si au obligatia de a analiza apa corect.PLATIM APA SANITARA [BUNA PENTRU ”TRAS APA”] LA PRET DE APA POTABILA.ASTEPT SA FIU CONTRAZIS.DEALTFEL IMI POT PERMITE SA PLATESC ANALZE CORECTE.[In TIGLINA 1 FUNCTIONEAZA UN LABORATOR DE IGIENA RADIATTLOR ],alta poveste…tel. indicat este interceptat [hazliu…dar usor de verificat…

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Patronul: prima viol

În data de 23. 12. 2021, în jurul orei 12,10, ...

Ucraina şi România

Despre acest subiect am început să scriu mai aplicat încă ...

La un pas de război

Criza ucraineană continuă să se adâncească. Rusia a depăşit probabil ...

Dan Dobrea şi-a cun

Frumoasa şi distinsa co-fondatoare a restaurantului THE LIVINGROOM din Galaţi, ...