logoImpact EST nr. 853 - 17.01.2021

sedinta CL_8458Acest text nu este un pamflet, este o tragedie de Covurlui. Pe hornul Palatului Administrativ nu au ieşit fumurile validării Consiliilor, din prima reunire a cetelor de consilieri aleşi la 5 iunie, ci doar damfurile de cadavre politice adunate fără număr. Nici Consiliul Local şi nici Consiliul Judeţului Galaţi nu s-au constituit la prima reunire, vineri 24 iunie. După cum spuneam, din cauza numărului scârbos de mare de cadavre politice îngrămădite pe jilţurile Palatului, poate şi din cauza duhorii de transpiraţie a grupărilor de susţinători, atârnători şi aparţinători de Partid ce se aflau în treabă în Sala mare, încă de la prima strigare a constituirii, a fost năvală de ieşire afară.

Mai întâi adunătura de aleşi de pe listele PNL, în frunte cu Tania Bogdan şi Ion Ştefan

apoi şi câţiva de la ALDE-Cristian Dima şi Vasile Deaconescu şi nu la urmă, chiar Primarul Marius Stan. Nu era chiar scenariul stabilit în vizuinele politice, de către combinatorii ordinari, aliniaţi pe jilţurile din partea stângă(sau dreaptă, sau almintrelea, depinde cum te uitai la viermuiala constituirii)-Dan Nica, Eugen Durbacă, Eugen Chebac, Florin Popa la care s-a aliniat din spirit de haită şi Ionuţ Pucheanu şi s-a gudurat de câteva ori şi jivina Adetin Roman Picu zis Polonic. Erau primele răbufniri ale tragicomediei alegerilor locale, ce a dat municipiului şi judeţului personajele triste ale momenelor următoare, de decădere şi alienare. Făceau figură separată şi solidară cu răzvrătiţii ieşiţi din sală cei doi independenţi reuşiţi de alegeri-Daniela Hapeci-Vreme şi Dorin Butunoiu. Deşi nu mai era oficial în sală, lidera Tania Bogdan era pe fază şi certa trupele de şoc ale PSD pentru forţarea cvorumului.

Se simţea în aerul viciat supărarea că de la Marea Împărţeală

de funcţii şi de bani bugetari, PNL-iştii(că liberali ne e silă să le spunem) fuseseră excluşi. Forfotea sala, Fotea se forfotea şi el fără rost, i se amâna aşezarea în capul judeţului, se dădeau declaraţii perplexante, între cei 13 ieşiţi din sală era şi Primarul încă în funcţie, Marius Stan, care se regăsea singur alături de PNL, dar, culmea, şi alături de cei mai înverşunaţi oponenţi ai regimului propriu de administraţie dubioasă- Cristian Dima şi Vasile Deaconescu, de la ALDE. Cu doar 22 de consilieri rămaşi în sală (15 de la PSD, 3 de la PMP, 2 de la ALDE şi 2 de la UNPR) s-a dus pe pustii cvorumul (nu mai era 2/3 din totalul de 35), aşa că prefectul Dorin Otrocol a fost nevoit să declare închisă şedinţa de constituire a noului CJ Galaţi.

Boicotarea redivivus şi la CL

S-a încercat constituire şi la Consiliul Local(CL) Galaţi, a lovit şi acolo lipsa de cvorum, după ce toţi cei şapte consilieri ai PNL, doi de la ALDE, unul de la UNPR şi consilierul independent Daniela Vreme au părăsit sala. Nu din cauză de mofturi, ci din prea multă aroganţă PSD. „Deciziile se iau de către câţiva, iar noi practic suntem chemaţi aici doar ca să ridicăm mâna” a zis Nicuşor Ciumacenco. „Noi reprezentăm peste 42-43.000 de voturi, iar numărând dincolo la ei, s-ar putea să fie la fel sau chiar mai puţin” a zis şi răsculatul Marius Stan. Au fost prezenţi doar 16 din 27 de consilieri, pentru că toţi cei şapte consilieri judeţeni ai PNL, doi dintre cei patru consilieri ALDE, unul dintre cei patru consilieri UNPR şi independenta Daniela Vreme au părăsit sala. Se duse astfel în coşul istoriei de câteva minute scenariul de combinaţie împotriva naturii zdrobitoare a PSD-majoritatea PSD-ALDE-UNPR. A fost în negocieri încă o combinaţie de hazard, care părea să meargă. N-a mers. Se încerca trimiterea în opoziţie a PSD, prin alianţa majoritară PNL-UNPR-PMP, care ar fi avut 13 mandate, o altă alianţă PSD-ALDE tot cu 13 mandate, pionul principal devenind Daniela Vreme, care ar fi fost jucătorul, deci devenea un lider al grupării PNL-UNPR-PMP, deci merita să fie viceprimar. În acest scenariu, Ionuţ Pucheanu i-ar fi avut ca viceprimari pe Nicuşor Ciumacenco(PNL) şi Daniela Vreme, iar Marius Stan ar fi luat funcţia de preşedinte al comisiei de buget-finanţe. Interesant proiect, ticăloşiţi lideri, cam ca Eugen Chebac, care s-a gunoit încă odată, acceptând să lingă talpa stăpânului Dan Nica. Poate îi mai pică odată o pomană de milog parlamentar, la toamnă.

Parveniţi şi fitilişti din toate mafiile politice, profitaţi!

S-au terminat negocierile, s-a terminat şi democraţia, s-a reafirmat dictatura şefului de partid. Dictatorii au stat aliniaţi tot timpul pe linia de fund, cu ochii pe supuşii de partid. Contrar anticipărilor, camarila Dobre-Nica n-a fost activată, a funcţionat alta, Nica-Durbacă-Chebac. A contat realitatea de după manevrele de la numărătoarea voturilor. La CJ Galaţi, din 35 de mandate, PSD a câştigat15 mandate, PNL 9 mandate, ALDE 4 mandate, UNPR 3 mandate, PMP 3 mandate, iar independentul Dorin Butunoiu un mandat. Dintre cei 27 de consilieri ai CL Galaţi, PSD a contat pe 9 mandate, PNL 7 mandate, ALDE 4 mandate, UNPR 4 mandate, PMP 2 mandate, la care se adaugă Daniela Vreme (independent). În urma negocierilor, atât la CL, cât şi la CJ, se va forma o majoritate PSD-ALDE-UNPR. Astfel, la CJ cele trei partide vor avea 22 de mandate, iar Opoziţia 12, între ele jucând aleatoriu Dorin Butunoiu. La CL Galaţi, cele trei partide vor avea 17 mandate, iar Opoziţia 9 mandate, între ele oscilând conjunctural Daniela Vreme. Şefii au stabilit şi cine să fie în conducerea municipiului şi judeţului: la CJ Galaţi – Costel Fotea(PSD) – preşedinte, Gigel Istudor(PSD) şi Florin Gasparotti(ALDE) – vicepreşedinţi; Primăria Galaţi: Ionuţ Pucheanu(PSD) – primar, Gabriel Enache(PSD) şi Adetin Picu Roman(UNPR) – viceprimari.

Concluzie-următorii patru ani vom fi şi mai roşii, şi mai săraci.

Ce a zis Constantin Brâncuşi la revenirea în România? „Când am plecat, v-am lăsat săraci şi proşti. Când am revenit, v-am găsit şi mai săraci, şi mai proşti”. Nu că seamănă situaţia cu ieşirea din regimul Stan şi intrarea în epoca Pucheanu, dar orişicât. Cum a fost aranjată democraţia locală după votarea din 5 iunie nu prevesteşte vremuri bune. O opinie publică senilizată e tratată cu secvenţe de sinistru politic. Oamenii de încredere ai lui Stan -Marian Alexandru şi Picu Roman- au trădat în mod jegos, Stan a rămas izolat şi apoi a fost executat de monstruoasa coaliţie PSD-UNPR-ALDE, prin excluderea din CL(invalidare mandat, că permite legea, ce dracu!), oamenii din PLR veniţi în ALDE au fost sacrificaţi în mod greţos de Eugen Durbacă, fiind executaţi cu retragerea sprijinului politic, pentru că aşa e legea la Românica. Extrem de greţoasă a fost poziţionarea tiriplicului Cătălin Cristache, adică tartorul PMP Galaţi, care se declara duşmanul de moarte al fosilelor politice Dan Nica şi Eugen Durbacă, şi acum îi susţine(desigur interesat) cu slugărnicie. S-a declanşat şi jihadul din interiorul ALDE, între PC-ul lui Durbacă şi PLR-ul lui Cristian Dima. Nu sunt clare motivele suspiciunilor reciproce, dar faptele sun evidente: Durbacă i-a dat afară pe oamenii lui Dima(Vasile Deaconescu, Florin Râclea) şi nu e departe momentul în care chiar şi Cristian Dima va fi executat în stil PC.

Silviu VASILACHE 30 - iunie - 2016

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Ce troc! Dai mită 1

Da, dar eu şi sămtămânalul pamfletistic Impact-est nu avem voie ...

Fără portbagaj şi

Poliţiştilor locali, mai ales celor de la rutieră, care câştigă ...

Ciorici a picat la p

În sfârşit a venit vremea ca tizul meu întru nume ...