logoImpact EST nr. 858 - 25.02.2021

Aşa cum scriam în numerele anterioare, Anexa din 13 .01. 2015 la Ordinul Ministrului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice nr. 5115/2014, a întors pe dos, în ultimele săptămâni, învăţământul gălăţean. Pentru a reduce cazurile de violenţă şi infracţionalitate înregistrate în anumite şcoli şi licee cu probleme din întreaga ţară, ministerul a prevăzut la Art. 240 al Anexei posibilitatea restricţionării accesului părinţilor în aceste şcoli. Norma legislativă a fost introdusă însă, repet, în sprijinul unităţilor şcolare cu probleme, nicidecum nu vizează şcolile cu pretenţii.

Chiar şi unde nu sunt, problemele încep acum să apară

Dacă unii manageri, cum este cazul celor de la Şcoala nr. 28 ”Mihai Eminescu” din Mazepa sau şcoala nr. 25 de pe Basarabiei şi destui alţii au înţeles exact unde se situează şi au dat dovadă de bun simţ în relaţia cu părinţii şi copiii, alţii s-au dovedit pe cât de oportunişti şi incapabili de a discerne nuanţe, pe atât de needucaţi faţă de cei pe care trebuie să îi educe şi faţă de părinţii acestora.

Prezentam într-un număr anterior cazul Şcolii nr. 29 ”Sf. Ana” din Micro 19, unde, fără vreun afiş sau material explicativ, părinţii au fost pur şi simplu puşi într-o bună dimineaţă faţă în faţă cu gardienii. Răcnete, îmbrânceli… tunurile cu apă mai lipseau! Surse din cadrul Inspectoratului, ne-au informat că nu directorul adjunct Andronic, aşa cum credeam noi, este autorul acestor tehnici balistice, el este doar un scrupulous executant al strategiilor directoarei, madam Rodica… care, numită politic şi animată de un neostoit doruleţ de răzmeriţă, a reuşit, în doar trei ani de mandate, să îşi supere toţi colaboratorii: profesori, părinţi şi personal nedidactic.

Trasă discret de urechi de la Inspectorat, după două săptămâni de lupte de stradă

Rodica a catadicsit să afişeze pe uşile de la intrare controversatul Art. 240, ca temei legal al măreţelor sale înfăptuiri pedagogice. A afişat însă doar alineatul 1 al articolului, în care ministerul publicase o listă minimală a cazurilor de acces al părinţilor în unităţile de învăţământ. S-a făcut că uită paragraful 2, care prevede: ”Consiliul de Administraţie are obligaţia stabilirii procedurii de acces a părinţilor pentru alte situaţii decât cele prevăzute la alin. 1.”

Şi a mai afişat Rodica alineatul 7 al Art. 243, care stipulează că ”părinţii au obligaţia să-l însoţească pe elevul din ciclul primar până la intrarea în unitatea de învăţământ şi să îl preia la terminarea cursurilor.”

În mintea ei de profesor de matematică meritoriu, articolul interzice părinţilor să treacă de uşa şcolii

Ei trebuie să se oprească, să îşi bată călcâiele în faţa gardianului Lupu, de profesie căprar în rezervă la MApN şi să îşi abandoneze copiii, eventual cu o palmă după ceafă din partea caraulei. Rodica, tu ţii cu lupul! Dimpotrivă, articolul obligă părinţii să nu îşi lase copiii nesupravegheaţi, conform normelor UE, în care cu onor şi Rodica de la 29 se află.

Lu’ Rodica şi tuturor directorilor de şcoli care azi vor să facă educaţie fără părinţi la ciclul primar (mâine probabil şi fără copii, căci lenea este mare) le transmitem că, oricât de tentant ar fi sporul de 50% din salariu pe care îl încasează ca manager, dacă nu sunt educaţi şi nu au drag de meserie, nu pot la rândul lor educa pe nimeni. Aşa că n-ar strica să vedem nişte demisii de onoare. Care onoare?!

Nu rataţi replica părinţilor, din pagina 4.

Părintele urechiat de caraulă 13 - noiembrie - 2015

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg