logoImpact EST nr. 871 - 18.05.2021

OLYMPUS DIGITAL CAMERASuntem în măsură să o facem, şi ne asumăm răspunderea pentru demersul nostru, dar şi atenţionăm toate instituţiile de forţă ale judeţului, precum SRI, DNA, DIICOT, ANTIFRAUDĂ şi altele, cu ceea ce noi socotim a fi cea mai mare afacere a SECOLULUI în acest colţ de ROMÂNIE. Rolul nostru este de a sesiza, iar al celor de mai sus, de a ancheta şi eventual a confirma sau nu, informaţiile care ne parvin. Astfel, se spune prin târg că cea mai teribilă afacere derulată de ani şi ani de zile şi care miroase de la o poştă a MAFIE şi grupuri infracţionale organizate, a corupţie, ce atentează la siguranţa naţională prin dimensiunea JAFULUI, este cea care se desfăşoară pe platforma de deşeuri (halda de zgură şi anexe) a fostului combinat Siderurgic gălăţean (vedeţi, că nu folosim terminologia denumirii actuale din raţiuni bine definite!). Cert este că de aproximativ douăzeci de ani, exploatarea acestei adevărate MINE DE AUR (nu glumim) a constituit o atracţie irezistibilă pentru lumea interlopă, pentru oamenii politici, pentru cei care au rolul de a ne păzi de hoţi şi bandiţi, pentru anchetatori, pentru toată floarea vestită a ŞMENULUI, a celor ce stau acum călare pe porcoaie de bani, pe silozuri pline de euroi, dolari şi franci elveţieni.

Dacă o să luaţi la mână cifrele oficiale, cele declarate de „agenţii economici” care au operat cu toate aceste deşeuri, începând de la zgură, fier, neferoase, metale rare, etc. o să aveţi dimensiunea NEBUNIEI, a sutelor şi sutelor de milioane de euroi, a profitului URIAŞ, care sperie şi pe cei mai cârcotaşi specialişti în economie. Dar, dacă noi vă spunem că este posibil, că de fapt ceea ce se declară este doar o treime din ce se „scoate” din MINA DE AUR a Galaţiului, şi nu Roşia Montană, ne credeţi?! Habar nu aveţi cum s-au concesionat şi s-au dat drepturile de exploatare! Habar nu aveţi cine operează acolo! Habar nu aveţi cine sunt persoanele implicate în firmele cu pricina, sau cine se află în „spate”. Habar nu aveţi cine sunt „păpuşarii şefi” care organizează de atâta amar de vreme afacerile cu pricina! Habar nu aveţi de delimitarea perimetrelor, de paza militarizată a intereselor! Habar nu aveţi (nu vreţi să ştiţi?, de ce oare?) de vitregirea BUGETULUI STATULUI, de manipularea banilor, de parandărături, de legea impusă în zonă de a TĂCEA, de a nu VEDEA, de ameninţările de tip mafiot!

Are cineva curajul să intre în ŞERPĂRIE, să stopeze JAFUL? Aceasta-i provocarea pe care o adresăm tuturor celor care ne citesc. Punem aşa, o întrebare logică, de bun simţ: ştie cineva să argumenteze din punct de vedere juridic cum stau lucrurile cu proprietatea terenului pe care se află MINA DE AUR? Dar cine este în fapt proprietarul deşeurilor cu pricina şi care sunt obligaţiile în acest caz? Ce entităţi gestionează din punct de vedere economico-financiar?

Fiind de bună credinţă, fără a culpabiliza pe cineva anume, rugăm pe cei în drept să purceadă urgent la treabă şi să ne dea un răspuns cuprinzător şi la obiect, altfel vă socotim COMPLICE, la exploatarea aurului de la Halda de Zgură a Sidex.

JAP 27 - martie - 2015

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

În dosarul penal di

Gălăţenii au sfidat din nou instanţa Săptămâna trecută a avut loc ...

Şeful Casei de Pens

Încercăm să plafonăm cuantumul mare şi să creştem pensiile mici, ...

Funcţionar de prim

Funcţionarul public al unei primării, condamnat în trei dosare penale. ...