logoImpact EST nr. 853 - 20.01.2021

AVGata, au trecut mai bine de şapte luni de la alegeri şi acuşi, acuşi se face anul. Drept urmare considerăm că „luna de miere” a cam expirat şi că aşa cum le stă bine unor jurnalişti serioşi şi adevăraţi, vom intra musai în Opoziţie că doar asta e menirea noastră, nu doar a cânta în strună şi a-i gâdila la …oaie, precum o fac unele fătuce aşa-zise ziarizde. Uite, noi ne uităm la cei doi şi tot studiem, dar din păcate nu vedem nimic DEOSEBIT, sunt doar cuminţi, fac ce au făcut şi alţii, construiţi pe acelaşi calapod politic, muncitori, serioşi, vin la muncă, cam aceleaşi îndeletniciri şi ritualuri, aceeaşi corvoadă pe care o cunoaştem, dar care nu aduce nimic NOU sau INEDIT sau DIFERIT faţă de înaintaşi. Adică şi unul şi altul, atât Fotea cât şi Pucheanu, dau impresia că se ocupă de aceleaşi lucruri FIREŞTI şi BANALE, de care s-ar ocupa oricine altcineva care ar fi instalat în locul lor. Tot drumuri de asfaltat, tot grijă de spitale sau şcoli, acţiuni pentru buna organizare şi  funcţionare administrativă a municipiului sau localităţilor şi tot aşa. Uitaţi-vă pe ordinea de zi a şedinţelor de CJ sau CL de-a lungul anilor şi o să vedeţi o similitudine de minim 70-80% a problemelor supuse dezbaterii, de zici că e rutină sau RUGINĂ.

Acum când majorităţile politice din Consilii aparţin celor doi, când la guvernare e tot formaţiunea lor politică, iar Parlamentul e dominat de o majoritate ce tot lor le aparţine, orizontul nostru de aşteptare şi al tuturor gălăţenilor este IMENS.

Ori în atare condiţii noi ne aşteptăm ca domnii Fotea şi Pucheanu să-şi depăşească propria condiţie manifestată până în prezent. Sigur că sunt importante şi problemele curente, cu iz de permanenţă sau altele legate de achiziţionarea maternităţii „Buna Vestire” sau edificarea noii clădiri a Primăriei Galaţi, dar toate acestea sunt în fapt lucruri normale, ori noi solicităm o anumită „ANORMALITATE” faţă de ceea ce a fost pe vremea de dinaintea alegerii lor în funcţii. Uite, credem că cei doi ar trebui să-şi delege cât mai multe atribuţii, să nu mai fie copleşiţi în mod real de lucrurile mărunte, de timpul „furat” de oricine şi orice. Detaşaţi-vă, fraţilor, printr-un act de management inteligent de aşa ceva şi ocupaţi-vă de problemele majore ale comunităţii, cele absolut necesare, de anvergură, care au urmări hotărâtoare pentru comunitate cu impact major! Nu mai staţi în birou! Fiţi mai mult la Bucureşti, în STRĂINĂTATE, oriunde numai să scoatem din rahat Republicuţa Galaţi! Vă propunem ca în mandatul acesta al vostru, care trece ca „vântul şi ca gândul” să vă ocupaţi de INFRASTRUCTURĂ musai, de trei benzi până la Brăila, de acelaşi lucru până la FOCŞANI şi SLOBOZIA, de construcţia unui aeroport măcar de chartere, de podul peste Dunăre. Daţi fraţilor jos orice orgoliu, orice reţinere şi faceţi-vă preş, fixaţi-vă ŢINTA cea mai IMPORTANTĂ în a vă da mâna cu brăilenii şi a construi MEGAPOLISUL de la DUNĂREA de JOS, singura cale şi cea mai deşteaptă ca acest colţ de ţară să nu MOARĂ! Cine draku va mai avea curajul să nu ţină cont de cea mai mare aglomerare urbană din ţară după BUCUREŞTI?!? Vom putea lucra chiar direct cu Bruxelles-ul. O, ho, ho, ce grozav ar fi!

Ocupaţi-vă de mediul de afaceri, de antreprenori, stimulaţi-i pe cei autohtoni şi atrageţi capital de oriunde ar fi! Faceţi pe draku în patru pentru crearea de noi locuri de muncă, pentru dezvoltarea de noi investiţii fără de care nu avem nici un viitor. Sprijiniţi orice angajator şi să vă doară pentru fiecare loc de munca care dispare! Faceţi ceva cu gloabele astea instituţionale care nu fac decât să cheltuie banii de pomană, să taie frunze la câini precum Tehnopolul, Zona Liberă, Parcul Industrial, Camera Agricolă. Pentru asta e nevoie e dăruire, de competenţă, de responsabiliate, de dragoste pentru aceste meleaguri, de sacrificiu!

Tare ne-am bucura, domnilor Fotea şi Pucheanu dacă aţi recepţiona corect mesajul nostru şi al cititorilor noştri, noi fiind chemaţi în menirea noastră în a vă ajuta, lăuda sau critica pentru toate cele ce contribuie sau nu la prosperitatea din acest colţ de ţară.

 

 

Analistu lu Peşte 20 - ianuarie - 2017

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Ce troc! Dai mită 1

Da, dar eu şi sămtămânalul pamfletistic Impact-est nu avem voie ...

Fără portbagaj şi

Poliţiştilor locali, mai ales celor de la rutieră, care câştigă ...

Ciorici a picat la p

În sfârşit a venit vremea ca tizul meu întru nume ...