logoImpact EST nr. 858 - 25.02.2021

IMG_2119Rămânem în monitorizarea unui caz atât de simptomatic pentru administraţia locală şi pentru necroza avansată a organelor funcţionăreşti, din Primăria Galaţi, fie ea Primăria Stan, fie Primăria Nicolae. Este cazul de chin şi umilinţă prăvălite din cinism şi ipocrizie, impotenţă şi reavoinţă, obtuzitate şi golănism şi nesimţire, peste familia Titinel Fotache, acea familie cu cinci copii din Bădălan, care are de suportat prigoana jenantă a cetelor de funcţionari din Primăria Stan.

Cazul este cu atât mai revoltător şi mai scârbos

cu cât comanda operaţiunilor de înjosire, desconsiderare, umilire şi batjocorire o au doi dintre oamenii de fundament ai administraţiei Stan-Adrian Bucur, Şeful Direcţiei de Dezvoltare şi Şeful Serviciului juridic, Dragu Togan. Dacă de la Bucur nu ştii la ce să te aştepţi, fiind de import, de la dl profesor universitar şi şef al juriştilor din Primărie, Dragu Togan, nu ne venea să credem că este capabil să monteze represalii atât de majore împotriva unui contribuabil atât de necăjit şi chinuit deja de ifosele şi pretenţiile stupide ale arhitectomorulei Teodora Voicilă. Probabil că în continuarea aportului său slugarnic pentru menţinerea pe post cu orice preţ, nemernicia şi potlogărnicia merg mână în mână şi-l motivează la fel de fel de înscenări şi făcături ca să-i scoată sufletul lui Fotache, rebelul care s-a pus cu Sistemul, sfidat prin pichetarea de familie din faţa Primăriei.

Şi totuşi, chiar dacă instituţia autosesizării la organele abilitate este de rahat

cum rămâne cu întrebarea de fond? V-o mai punem odată: „Este de domeniul penal emiterea titlurilor de închiriere teren pentru grădină în str. Temişana nr 61, fiind evident că pe terenul închiriat exista la data respectivă casa de locuit a familiei Titinel Fotache? Ce consecinţe induc aceste emiteri de documente pentru fostul şef al serviciului închirieri, concesionări, vânzări terenuri, Ionel Burtea? ” Răspuns, canci! Folosim acest limbaj adecvat de administraţie de Covurlui, tocmai ca să cădem pe tehnica administraţiei Stan, via Togan. O administraţie care ştie bine cum se pune taxa pe contribuabilul onest, care se pune cu organul Puterii de stat parazitat.

Halucinant! la Primăria Galaţi fiscul merge după cântatul cocoşilor sau lătratul câinilor?

Avem în faţă avizele de plată calculate pentru tot anul. Două dintre ele, din aceeaşi zi. Tocmai aceste avize stau dovadă că Primăria Galaţi are un haos bine întreţinut în fiscalitatea cea de toate zilele. Sau poate că este un haos special pentru răzvrătiţii ca Fotache Titinel, care trebuie făcuţi ferfeniţă, răstigniţi financiar, să se înveţe minte aceşti nesimţiţi să nu mai deranjeze pe stimabilul şi respectabilul funcţionar public de la treburile lui măreţe puse în slujba statului. Să înveţe cum e să te pui cu Sistemul. Să lăsăm speculaţiile şi să intrăm în avize, care vorbesc de la sine. Se vede foarte bine că Primăria Stan-Togan-Bucur taxează chiar şi fără contract, înainte să devină operabil termenul de plată. Aşadar, aflată în imposibilitate de a emite titlul de teren de casă, din cauza unor impotenţi de administraţie, ca Budescu, Gurzu, Bacalum, Voicilă sau Bucur, Primăria îi face lui Fotache contract de teren de grădinărit. Data contractului: 14 05 2012. La o lună de la semnare, şoc şi groază pentru Titinel Fotache. La Situaţia financiară a primăriei, apare că are de plătit din ianuarie, adică aproape trei milioane vechi, cu tot cu majorări şi rămăşiţe. Uluitor, pentru cele cinci luni, Primăria nu putea încasa, pentru că terenul nici măcar nu era trecut în domeniul public, actele erau la întocmit şi la întabulare, toate aceste operaţiuni fiind făcute de Titinel Fotache pe cheltuiala lui. De altfel, nici azi Primăria nu are actele de proprietate şi de cadastru pentru terenul supus taxării, care este de fapt al familiei lui Titinel Fotache. Curios, nimeni dintre funcţionarii atomici ai lui Stan nu a solicitat actele de „proprietate” pe cei 387,91 mp de teren.

Grădinărit pe halda de deşeuri din Bădălan?

Da, pe lângă faptul că e atribuit în manieră penală, terenul de „grădinărit” este taxat fără documente de proprietate şi nu e bun de nici un grădinărit un teren pe o haldă de deşeuri metalice şi chimice, de la fostele industrii din Bădălan. Privind la avizele de plată, aberaţiile te izbesc de la o singură privire. Obligaţiile de plată emise în 21 ianuarie 2015, la câteva ore distanţă sunt diferite. Prima spune că pentru taxa de teren închiriat, chirie teren grădini, taxa de habitat, cheltuieli de executare silită (?!) şi taxa suplimentară la taxa de habitat, cu rămăşiţe şi majorări, Titinel Fotache are de plătit 1.512 lei. Din cealaltă înştiinţare, se cer la plată 1.075 lei. Dacă intrăm pe rolul fiscal în varianta electronică, acelaşi contribuabil Titinel Fotache are de plătit (pentru anul 2015, la data de 20 01 2015) doar 155,32 lei. Dacă mai adăugăm şi realitatea surrealistă de la faţa locului, unde nu se pune problema vreunei colectări de gunoi, deoarece maidanul unde locuieşte familia Fotache este o imensă groapă de gunoi (nici dacă ar vrea, maşina salubrităţii nu poate intra din cauza drumurilor imposibile), te întrebi cum de are Primăria tupeul să taxeze un serviciu care nu există, la o adresă care nu există, pe un teren pe care nu are acte de cadastru?

O administraţie alienată sau una neruşinată?

Când Primăria poate şi funcţionarul scelerat vrea, se întâmplă. Aceste adevăruri sumare explică nivelul de iraţionalitate şi de irefutabilitate la care a fost adusă administraţia locală, de şefi care nu au nivelul moral sau intelectual să facă acte de administraţie. Şi încă ceva halucinogene de-ale Primăriei-plăţile făcute unde s-au dus? În anul 2014, conform avizului de plată, familia Fotache avea de plătit 1.263 de lei, pentru chirie teren grădini (unde nu creşte nici iarba din cauza deşeurilor de sub coaja de pământ), pentru taxa de habitat şi taxa suplimentară la taxa de habitat (culmea cinismului pentru o familie care trăieşte la marginea unei imense gropi de gunoi!). Au plătit cât au putut, doar 617 lei, dar au plătit, deci era firesc ca din lista creanţelor bugetare să se scadă această sumă. Nu apare, nu se scade, Primăria Stan nu ştie decât adunatul, înmulţitul, majoratul, eventual ajustatul cifrelor, după cum vrea muşchii lui Bucur, Stan sau Togan.

Silviu VASILACHE 6 - februarie - 2015

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg